Winnaars NK Leermeester-Leerling 2019 bekend

9 januari 2019 | Thijs Jacobs

Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling is gewonnen door Jasper Panis en Koen van den Hurk van Bord’Eau*. Hun winst werd zojuist bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. 
 
“We streefden ernaar om tijdens de wedstrijd, met de producten en tijd die we hadden, dezelfde klasse te behalen als die we elke dag bij Bord’Eau* weten te bereiken,” liet Jasper Panis weten. Daarnaast beseften de mannen maar al te goed dat het een teamwedstrijd is, gaven ze aan. Aan het resultaat te zien, was dat duidelijk te merken!

NK Leermeester-Leerling 2019

Het Nationaal Kampioenschap is een uitgelezen kans voor de Leermeester-Leerling duo’s om hun kwaliteiten op het gebied van productkennis, techniek, creativiteit én samenwerking te laten zien! Gedurende de spannende wedstrijd bereidden acht teams, elk bestaande uit een leermeester en zijn leerling, een amuse en een driegangendiner. De gerechten moesten bereid worden op basis van verplichte ingrediënten uit een ter plekke geopende ‘black box’, beschikbaar gesteld door verschillende sponsoren. In de black box van dit jaar troffen de deelnemers rib-eye, longhaas en zwezerik aan, aangeboden door de VanDrie Group. Daarbij moesten ze tarbot en kokkels in hun gerechten verwerken, welke werden verzorgd door Jan van As. De culinaire creaties werden beoordeeld door een enthousiaste, vierkoppige jury: “Er kwamen erg lekkere gerechten voorbij met leuke structuren. Ook wat foutjes, maar dat is de werkelijkheid.”

Team Bord’Eau naar huis met eer en prachtige prijzen

Het winnende Leermeester-Leerling duo van Bord’Eau* ging niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Leermeester-Leerling’, het Bronzen Koksmes, een Gouden medaille en een oorkonde, maar ook met de Gastronomisch Gilde Beker, een Big Green Egg MiniMax, een cheque ter waarde van €500,-  van het Gastronomisch Gilde, een exclusieve reportage in de Culinaire Saisonnier, kokskleding van Chaud Devant en een messenkoffer van Wüsthof voor zowel Leermeester als Leerling.
Tweede werden Rody Ponne en Mike Klaassen van Ciel Bleu*. Zij kregen ieder een Zilveren medaille en een messenblokset van Wüsthof. De derde plaats is voor Michel Oude Booijink en Mart Oude Luttikhuis van De Bloemenbeek. Zij ontvingen ieder een Bronzen medaille en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle andere deelnemers een medaille, een oorkonde, een koksbuis van Chaud Devant en een keukenmes van Wüsthof.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: