Winnaars NK Leermeester-Leerling 2019 bekend

9 januari 2019 | Thijs Jacobs

Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling is gewonnen door Jasper Panis en Koen van den Hurk van Bord’Eau*. Hun winst werd zojuist bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. 
 
“We streefden ernaar om tijdens de wedstrijd, met de producten en tijd die we hadden, dezelfde klasse te behalen als die we elke dag bij Bord’Eau* weten te bereiken,” liet Jasper Panis weten. Daarnaast beseften de mannen maar al te goed dat het een teamwedstrijd is, gaven ze aan. Aan het resultaat te zien, was dat duidelijk te merken!

NK Leermeester-Leerling 2019

Het Nationaal Kampioenschap is een uitgelezen kans voor de Leermeester-Leerling duo’s om hun kwaliteiten op het gebied van productkennis, techniek, creativiteit én samenwerking te laten zien! Gedurende de spannende wedstrijd bereidden acht teams, elk bestaande uit een leermeester en zijn leerling, een amuse en een driegangendiner. De gerechten moesten bereid worden op basis van verplichte ingrediënten uit een ter plekke geopende ‘black box’, beschikbaar gesteld door verschillende sponsoren. In de black box van dit jaar troffen de deelnemers rib-eye, longhaas en zwezerik aan, aangeboden door de VanDrie Group. Daarbij moesten ze tarbot en kokkels in hun gerechten verwerken, welke werden verzorgd door Jan van As. De culinaire creaties werden beoordeeld door een enthousiaste, vierkoppige jury: “Er kwamen erg lekkere gerechten voorbij met leuke structuren. Ook wat foutjes, maar dat is de werkelijkheid.”

Team Bord’Eau naar huis met eer en prachtige prijzen

Het winnende Leermeester-Leerling duo van Bord’Eau* ging niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Leermeester-Leerling’, het Bronzen Koksmes, een Gouden medaille en een oorkonde, maar ook met de Gastronomisch Gilde Beker, een Big Green Egg MiniMax, een cheque ter waarde van €500,-  van het Gastronomisch Gilde, een exclusieve reportage in de Culinaire Saisonnier, kokskleding van Chaud Devant en een messenkoffer van Wüsthof voor zowel Leermeester als Leerling.
Tweede werden Rody Ponne en Mike Klaassen van Ciel Bleu*. Zij kregen ieder een Zilveren medaille en een messenblokset van Wüsthof. De derde plaats is voor Michel Oude Booijink en Mart Oude Luttikhuis van De Bloemenbeek. Zij ontvingen ieder een Bronzen medaille en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle andere deelnemers een medaille, een oorkonde, een koksbuis van Chaud Devant en een keukenmes van Wüsthof.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: