Winnaars NK Leermeester-Leerling 2019 bekend

9 januari 2019 | Thijs Jacobs

Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling is gewonnen door Jasper Panis en Koen van den Hurk van Bord’Eau*. Hun winst werd zojuist bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. 
 
“We streefden ernaar om tijdens de wedstrijd, met de producten en tijd die we hadden, dezelfde klasse te behalen als die we elke dag bij Bord’Eau* weten te bereiken,” liet Jasper Panis weten. Daarnaast beseften de mannen maar al te goed dat het een teamwedstrijd is, gaven ze aan. Aan het resultaat te zien, was dat duidelijk te merken!

NK Leermeester-Leerling 2019

Het Nationaal Kampioenschap is een uitgelezen kans voor de Leermeester-Leerling duo’s om hun kwaliteiten op het gebied van productkennis, techniek, creativiteit én samenwerking te laten zien! Gedurende de spannende wedstrijd bereidden acht teams, elk bestaande uit een leermeester en zijn leerling, een amuse en een driegangendiner. De gerechten moesten bereid worden op basis van verplichte ingrediënten uit een ter plekke geopende ‘black box’, beschikbaar gesteld door verschillende sponsoren. In de black box van dit jaar troffen de deelnemers rib-eye, longhaas en zwezerik aan, aangeboden door de VanDrie Group. Daarbij moesten ze tarbot en kokkels in hun gerechten verwerken, welke werden verzorgd door Jan van As. De culinaire creaties werden beoordeeld door een enthousiaste, vierkoppige jury: “Er kwamen erg lekkere gerechten voorbij met leuke structuren. Ook wat foutjes, maar dat is de werkelijkheid.”

Team Bord’Eau naar huis met eer en prachtige prijzen

Het winnende Leermeester-Leerling duo van Bord’Eau* ging niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Leermeester-Leerling’, het Bronzen Koksmes, een Gouden medaille en een oorkonde, maar ook met de Gastronomisch Gilde Beker, een Big Green Egg MiniMax, een cheque ter waarde van €500,-  van het Gastronomisch Gilde, een exclusieve reportage in de Culinaire Saisonnier, kokskleding van Chaud Devant en een messenkoffer van Wüsthof voor zowel Leermeester als Leerling.
Tweede werden Rody Ponne en Mike Klaassen van Ciel Bleu*. Zij kregen ieder een Zilveren medaille en een messenblokset van Wüsthof. De derde plaats is voor Michel Oude Booijink en Mart Oude Luttikhuis van De Bloemenbeek. Zij ontvingen ieder een Bronzen medaille en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle andere deelnemers een medaille, een oorkonde, een koksbuis van Chaud Devant en een keukenmes van Wüsthof.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: