Nederlandse topchefs naar Aruba voor het grootste Michelin pop-up restaurant

3 april 2019 | Yonne van Geene

In juni staat Aruba in het teken van culinair genieten op Michelin-sterrenniveau. Alex Nieuwmeyer, managing director van de Divi Resorts op Aruba, haalt samen met culinair ondernemer Carsten Klint namelijk de fine fleur van de Nederlandse gastronomie naar het One happy island voor een exclusief sterrendiner. Het is voor het eerst dat een sterrenchef delegatie naar Aruba reist om aldaar op het allerhoogste niveau te koken.

Sterrenchefs François Geurds (FG Restaurant ** en FG Food Labs *), Erik en Julien van Loo (Parkheuvel **), Edwin Vink (De Kromme Watergang **) en Jermain de Rozario (De Rozario *) maken hun opwachting om op 6, 7 en 8 juni exclusieve menu’s te verzorgen. Restaurant Windows on Aruba is dan met 8 Michelin-sterren het grootste Michelin pop-up restaurant in het Caribisch gebied.

Alex Nieuwmeyer is buitengewoon verheugd: “dit achtsterrendiner vormt de basis voor een jaarlijks terugkerend evenement, wat buiten een heerlijk eetfestijn ook een educatieve waarde heeft voor de gehele restaurantgemeenschap op Aruba.

Meer dan 200 restaurants

Het doel van deze culinaire Michelin-sterrenbeleving is dus niet alleen om de bewoners en bezoekers van Aruba kennis te laten maken met de kookkunsten van de absolute top van de Nederlandse chefs, maar ook om het gastronomische landschap op Aruba op de kaart te zetten. Want met meer dan 200 restaurants, van fine dining tot lokale knijpjes waar de verse vis rechtstreeks uit de zee zo op je bord verschijnt, biedt Aruba veel meer dan alleen maar zon, zee & strand en is het ook bij uitstek dé bestemming voor culinaire fijnproevers.

Over de Divi Resorts op Aruba

Divi Resorts is een keten van 9 Caribische hotels op verschillende eilanden waarvan 5 op Aruba, met onder meer de Divi Phoenix op Palm Beach, Divi Dutch Village en Divi Village Golf & Beach Resort, gelegen op een 9-holes golfbaan met het signature restaurant Windows on Aruba. Divi & Tamarijn Aruba All Inclusives zijn twee laagbouwhotels gelegen op Druif Beach met een keuze uit 10 restaurants (waarvan 6 a la carte) en 8 verschillende bars.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: