Nederlandse topchefs naar Aruba voor het grootste Michelin pop-up restaurant

3 april 2019 | Yonne van Geene

In juni staat Aruba in het teken van culinair genieten op Michelin-sterrenniveau. Alex Nieuwmeyer, managing director van de Divi Resorts op Aruba, haalt samen met culinair ondernemer Carsten Klint namelijk de fine fleur van de Nederlandse gastronomie naar het One happy island voor een exclusief sterrendiner. Het is voor het eerst dat een sterrenchef delegatie naar Aruba reist om aldaar op het allerhoogste niveau te koken.

Sterrenchefs François Geurds (FG Restaurant ** en FG Food Labs *), Erik en Julien van Loo (Parkheuvel **), Edwin Vink (De Kromme Watergang **) en Jermain de Rozario (De Rozario *) maken hun opwachting om op 6, 7 en 8 juni exclusieve menu’s te verzorgen. Restaurant Windows on Aruba is dan met 8 Michelin-sterren het grootste Michelin pop-up restaurant in het Caribisch gebied.

Alex Nieuwmeyer is buitengewoon verheugd: “dit achtsterrendiner vormt de basis voor een jaarlijks terugkerend evenement, wat buiten een heerlijk eetfestijn ook een educatieve waarde heeft voor de gehele restaurantgemeenschap op Aruba.

Meer dan 200 restaurants

Het doel van deze culinaire Michelin-sterrenbeleving is dus niet alleen om de bewoners en bezoekers van Aruba kennis te laten maken met de kookkunsten van de absolute top van de Nederlandse chefs, maar ook om het gastronomische landschap op Aruba op de kaart te zetten. Want met meer dan 200 restaurants, van fine dining tot lokale knijpjes waar de verse vis rechtstreeks uit de zee zo op je bord verschijnt, biedt Aruba veel meer dan alleen maar zon, zee & strand en is het ook bij uitstek dé bestemming voor culinaire fijnproevers.

Over de Divi Resorts op Aruba

Divi Resorts is een keten van 9 Caribische hotels op verschillende eilanden waarvan 5 op Aruba, met onder meer de Divi Phoenix op Palm Beach, Divi Dutch Village en Divi Village Golf & Beach Resort, gelegen op een 9-holes golfbaan met het signature restaurant Windows on Aruba. Divi & Tamarijn Aruba All Inclusives zijn twee laagbouwhotels gelegen op Druif Beach met een keuze uit 10 restaurants (waarvan 6 a la carte) en 8 verschillende bars.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: