Nederlandse topchefs naar Aruba voor het grootste Michelin pop-up restaurant

3 april 2019 | Yonne van Geene

In juni staat Aruba in het teken van culinair genieten op Michelin-sterrenniveau. Alex Nieuwmeyer, managing director van de Divi Resorts op Aruba, haalt samen met culinair ondernemer Carsten Klint namelijk de fine fleur van de Nederlandse gastronomie naar het One happy island voor een exclusief sterrendiner. Het is voor het eerst dat een sterrenchef delegatie naar Aruba reist om aldaar op het allerhoogste niveau te koken.

Sterrenchefs François Geurds (FG Restaurant ** en FG Food Labs *), Erik en Julien van Loo (Parkheuvel **), Edwin Vink (De Kromme Watergang **) en Jermain de Rozario (De Rozario *) maken hun opwachting om op 6, 7 en 8 juni exclusieve menu’s te verzorgen. Restaurant Windows on Aruba is dan met 8 Michelin-sterren het grootste Michelin pop-up restaurant in het Caribisch gebied.

Alex Nieuwmeyer is buitengewoon verheugd: “dit achtsterrendiner vormt de basis voor een jaarlijks terugkerend evenement, wat buiten een heerlijk eetfestijn ook een educatieve waarde heeft voor de gehele restaurantgemeenschap op Aruba.

Meer dan 200 restaurants

Het doel van deze culinaire Michelin-sterrenbeleving is dus niet alleen om de bewoners en bezoekers van Aruba kennis te laten maken met de kookkunsten van de absolute top van de Nederlandse chefs, maar ook om het gastronomische landschap op Aruba op de kaart te zetten. Want met meer dan 200 restaurants, van fine dining tot lokale knijpjes waar de verse vis rechtstreeks uit de zee zo op je bord verschijnt, biedt Aruba veel meer dan alleen maar zon, zee & strand en is het ook bij uitstek dé bestemming voor culinaire fijnproevers.

Over de Divi Resorts op Aruba

Divi Resorts is een keten van 9 Caribische hotels op verschillende eilanden waarvan 5 op Aruba, met onder meer de Divi Phoenix op Palm Beach, Divi Dutch Village en Divi Village Golf & Beach Resort, gelegen op een 9-holes golfbaan met het signature restaurant Windows on Aruba. Divi & Tamarijn Aruba All Inclusives zijn twee laagbouwhotels gelegen op Druif Beach met een keuze uit 10 restaurants (waarvan 6 a la carte) en 8 verschillende bars.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: