Wouter van Laarhoven gaat voor restyling Alma Oisterwijk* en stopt met Alma Bistro

Auteur: Redactie
Michelin Gastronomie 23 mei 2025
Wouter van Laarhoven gaat voor restyling Alma Oisterwijk* en stopt met Alma Bistro

Restaurant Alma* in Oisterwijk krijgt aankomende zomer een make-over. Het sterrenrestaurant van Wouter van Laarhoven introduceert tevens een aanvullende meer laagdrempelige formule voor casual fine dining en neemt afscheid van Alma Bistro in Breda.

Chef-eigenaar Wouter van Laarhoven kondigt een verbouwing en restyling aan van Alma Fine Dining, het sterrenrestaurant dat is gesitueerd op de eerste etage van het iconische pand De Swaen in Oisterwijk. Van Laarhoven: “In juli, tijdens de zomersluiting, gaat het restaurant op de schop. Na bijna zes jaar na de opening in 2019 krijgt het een nieuwe inrichting. Stoelen en banken worden vervangen, evenals de verlichting. Het aantal tafels wordt teruggebracht en er wordt meer ruimte voor beleving gecreëerd. Voor het ontwerp tekent wederom ZOUT Ontwerphuis uit Oisterwijk, in samenwerking met de Oisterwijkse leverancier Novalis.O.”

Beide restaurants naar een hoger plan

Recent heeft het balkon van Alma Fine Dining, dat een prachtig uitzicht heeft over de monumentale eeuwenoude De Lind, al een stijlvolle metamorfose ondergaan met meubilair van Borek. Het is de perfecte plek om voorafgaand aan de maaltijd te genieten van creatieve bites en achteraf te ontspannen met koffie en friandises.

Van Laarhoven: “Niet alleen het interieur wordt deels vernieuwd, ook de keuken van Alma Fine Dining maakt een constante groei door. Hier werk ik aan nog meer verfijning op het bord. Dat geldt eveneens voor Alma Bodega, dat in hetzelfde pand op de begane grond is gesitueerd en dat in 2021 door Michelin met een Bib Gourmand werd bekroond. Ik heb de ambitie om beide zaken naar een hoger plan te tillen.”

Afscheid van Alma Bistro

Deze ambitie valt samen met het afscheid van Alma Bistro in Breda. De bistro gaat per 1 juni 2025 zelfstandig verder en maakt dan geen onderdeel meer uit van de Alma-familie. “Ik ben er trots op dat de bistro, die in juli 2024 opende, een succes is geworden. Nu de bistro zelfstandig verdergaat onder een andere naam kan ik me volledig focussen op mijn twee Oisterwijkse restaurants”, aldus de 45-jarige ondernemer.

Alma Easy: fine dining in bistrostijl

Om tegemoet te komen aan de vraag om meer laagdrempelige gastronomie en minder lang aan tafel zitten, is de formule ‘Alma Easy’ geïntroduceerd. Alma Easy is een nieuwe middagervaring op vrijdag- en zaterdagmiddag op een niveau tussen Alma Bodega en het sterrenrestaurant Alma Fine Dining in. In de setting van het sterrenrestaurant kan van de speciale Alma Easy-kaart gekozen worden uit verrassende bites en à la carte gerechten in bistrostijl.

Wouter van Laarhoven: “De gerechten worden gemaakt met minder opsmuk, maar nog steeds in mijn stijl met pure smaken en goede sauzen. Daarbij schenken we mooie wijnen en champagnes per glas en zijn er altijd een paar bijzondere cocktails. Naast deze formule kan de gast op vrijdag- en zaterdagmiddag ook nog steeds kiezen voor een menu of à la carte van de Fine Dining-kaart.”

Fotografie: Pieter D’Hoop

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws