Australische topchef te gast in RIJKS

5 april 2017 | Roy Spijker

Op 28 mei is topchef Dan Hunter te gast bij RIJKS® voor een lunch and diner event samen met executive chef Joris Bijdendijk en zijn keukenchef Ivan Beusink. Tijdens zijn bezoek presenteert Hunter zijn boek Brae, vernoemd naar zijn restaurant in Australië en uitgegeven door Phaidon. Vandaag werd bekend dat zijn restaurant steeg van nummer 65 naar een 44ste plek op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants.

Dan Hunter opende restaurant Brae in 2013 op een 12 hectare omvattende biologische boerderij in Birregurra, ten zuidwesten van Melbourne. Brae is een eigentijds restaurant waar gasten een interactie met de natuur ervaren en direct van het land eten. Het restaurant werkt met ‘regenerative farming techniques’ om het land constant te herstellen. 

Hunter maakte carrière in befaamde restaurants. Zo was hij chefkok bij Mugaritz in Spanje (#7 van de The World’s 50 Best Restaurants 2016). Ook leidde hij zes jaar de keuken van Dunkeld’s Royal Mail Hotel waar hij zijn eerste biologische keukenprogramma startte. Bij dit restaurant verkreeg Hunter de Three-Hat status, vergelijkbaar met het Michelinsterrensysteem.

RIJKS nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomden de RIJKS® chefs onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, South Africa), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, France), André Chiang (André in Singapore and RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlin), Yotam Ottolenghi (Nopi, London), Nick Bril (The Jane, Antwerp), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (st. John, London) en Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali)
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: