Australische topchef te gast in RIJKS

5 april 2017 | Roy Spijker

Op 28 mei is topchef Dan Hunter te gast bij RIJKS® voor een lunch and diner event samen met executive chef Joris Bijdendijk en zijn keukenchef Ivan Beusink. Tijdens zijn bezoek presenteert Hunter zijn boek Brae, vernoemd naar zijn restaurant in Australië en uitgegeven door Phaidon. Vandaag werd bekend dat zijn restaurant steeg van nummer 65 naar een 44ste plek op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants.

Dan Hunter opende restaurant Brae in 2013 op een 12 hectare omvattende biologische boerderij in Birregurra, ten zuidwesten van Melbourne. Brae is een eigentijds restaurant waar gasten een interactie met de natuur ervaren en direct van het land eten. Het restaurant werkt met ‘regenerative farming techniques’ om het land constant te herstellen. 

Hunter maakte carrière in befaamde restaurants. Zo was hij chefkok bij Mugaritz in Spanje (#7 van de The World’s 50 Best Restaurants 2016). Ook leidde hij zes jaar de keuken van Dunkeld’s Royal Mail Hotel waar hij zijn eerste biologische keukenprogramma startte. Bij dit restaurant verkreeg Hunter de Three-Hat status, vergelijkbaar met het Michelinsterrensysteem.

RIJKS nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomden de RIJKS® chefs onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, South Africa), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, France), André Chiang (André in Singapore and RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlin), Yotam Ottolenghi (Nopi, London), Nick Bril (The Jane, Antwerp), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (st. John, London) en Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali)
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: