Spetters heropent na renovatie

10 februari 2017 | Roy Spijker

Ruimtelijk, licht en hoofdzakelijk ronde tafels. Dat zijn de voornaamste resultaten van een verbouwing van ruim een maand bij Spetters in Breskens. Het restaurant van sterchef Laurent Smallegange heropent vrijdag 10 februari. "De uitstraling is fris en de zaak heeft meer comfort gekregen."

Zeven weken trok Laurent Smallegange uit voor de verbouwing van Spetters, het restaurant in de jachthaven van Breskens waarvan hij sinds 2011 eigenaar is.Met als resultaat een meer eigentijdse zaak met een frisse uitstraling die vijftig zitplaatsen telt. Laurent over de veranderingen: "Het donkere interieur is vervangen door lichte kleuren en de indeling is ruimtelijk. Door het gebruik van hoofdzakelijk ronde tafels neemt het comfort voor de gast toe."

De plafonds en het meubilair zijn vernieuwd, de vloerbedekking is vervangen door parket en er is andere (led)verlichting. "Na zes jaar als eigenaar vond ik deze verbouwing nodig", aldus de met één Michelinster bekroonde chef. "Restaurant Spetters voldoet nu beter aan de wensen van deze tijd."

Pop-up bistro

De heropening betekent het einde van Chez Laurent. Deze Franse pop-up bistro exploiteerde Laurent op de begane grond van het pand tijdens de periode van de verbouwing. "Chez Laurent heeft een mooi bestaan gehad en is zeker voor herhaling vatbaar. Wie weet volgend jaar."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: