Bib Gourmand voor restaurant Tante Kee in Kaag

8 november 2018 | Thijs Jacobs

Tante Kee in Kaag is met een Bib Gourmand opgenomen in de gids voor 2019, die donderdag 8 november is gepresenteerd. Michelin kent deze onderscheiding toe aan restaurants die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro en zich onderscheiden door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Waardering

Restaurant Tante Kee heeft op de kaart een keuzemenu van drie gangen staan voor 36,50 euro. ‘Dit is een fantastische waardering voor het harde werken van ons hele team. Vandaag starten we de dag met een goede fles champagne’, aldus eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb.

De door Michelin toegekende onderscheiding is de kroon op een mooi jaar voor beide ondernemers. Tante Kee is eerder al door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot ‘Restaurant van het Jaar 2018’.

Over Tante Kee

Tante Kee wordt sinds 2003 geëxploiteerd door Kim Edwards en Raymond Reeb. Het inmiddels befaamde restaurant is gevestigd op Kaageiland, op 15 minuten afstand van zowel Leiden als Schiphol. Recent volledig gerestyled en met de mogelijkheid om te lunchen en dineren voor een toegankelijke prijs. De openslaande deuren leiden naar het prachtige terras aan het water met een fantastisch uitzicht over de Kagerplassen. De dagelijkse leiding in de keuken is in handen van chef-kok Robin Stoof, die als souschef jaren samenwerkte met Raymond. De keuken is Frans met af en toe een oosters accent en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten. Tante Kee is sinds 2009 trots lid van restaurantvereniging JRE Nederland.

Over Bib Gourmand

De Bib Gourmand is de beloning van Michelin voor restaurants die bij inspecteurs in de smaak vallen vanwege hun uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd-, en nagerecht) voor maximaal 37 euro en onderscheiden zich door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. In de Benelux-gids voor 2019 staan 129 restaurants met een Bib Gourmand, negentien daarvan zijn nieuw.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: