Bib Gourmand voor restaurant Tante Kee in Kaag

8 november 2018 | Thijs Jacobs

Tante Kee in Kaag is met een Bib Gourmand opgenomen in de gids voor 2019, die donderdag 8 november is gepresenteerd. Michelin kent deze onderscheiding toe aan restaurants die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro en zich onderscheiden door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Waardering

Restaurant Tante Kee heeft op de kaart een keuzemenu van drie gangen staan voor 36,50 euro. ‘Dit is een fantastische waardering voor het harde werken van ons hele team. Vandaag starten we de dag met een goede fles champagne’, aldus eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb.

De door Michelin toegekende onderscheiding is de kroon op een mooi jaar voor beide ondernemers. Tante Kee is eerder al door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot ‘Restaurant van het Jaar 2018’.

Over Tante Kee

Tante Kee wordt sinds 2003 geëxploiteerd door Kim Edwards en Raymond Reeb. Het inmiddels befaamde restaurant is gevestigd op Kaageiland, op 15 minuten afstand van zowel Leiden als Schiphol. Recent volledig gerestyled en met de mogelijkheid om te lunchen en dineren voor een toegankelijke prijs. De openslaande deuren leiden naar het prachtige terras aan het water met een fantastisch uitzicht over de Kagerplassen. De dagelijkse leiding in de keuken is in handen van chef-kok Robin Stoof, die als souschef jaren samenwerkte met Raymond. De keuken is Frans met af en toe een oosters accent en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten. Tante Kee is sinds 2009 trots lid van restaurantvereniging JRE Nederland.

Over Bib Gourmand

De Bib Gourmand is de beloning van Michelin voor restaurants die bij inspecteurs in de smaak vallen vanwege hun uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd-, en nagerecht) voor maximaal 37 euro en onderscheiden zich door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. In de Benelux-gids voor 2019 staan 129 restaurants met een Bib Gourmand, negentien daarvan zijn nieuw.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: