Bib Gourmand voor restaurant Tante Kee in Kaag

8 november 2018 | Thijs Jacobs

Tante Kee in Kaag is met een Bib Gourmand opgenomen in de gids voor 2019, die donderdag 8 november is gepresenteerd. Michelin kent deze onderscheiding toe aan restaurants die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro en zich onderscheiden door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Waardering

Restaurant Tante Kee heeft op de kaart een keuzemenu van drie gangen staan voor 36,50 euro. ‘Dit is een fantastische waardering voor het harde werken van ons hele team. Vandaag starten we de dag met een goede fles champagne’, aldus eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb.

De door Michelin toegekende onderscheiding is de kroon op een mooi jaar voor beide ondernemers. Tante Kee is eerder al door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot ‘Restaurant van het Jaar 2018’.

Over Tante Kee

Tante Kee wordt sinds 2003 geëxploiteerd door Kim Edwards en Raymond Reeb. Het inmiddels befaamde restaurant is gevestigd op Kaageiland, op 15 minuten afstand van zowel Leiden als Schiphol. Recent volledig gerestyled en met de mogelijkheid om te lunchen en dineren voor een toegankelijke prijs. De openslaande deuren leiden naar het prachtige terras aan het water met een fantastisch uitzicht over de Kagerplassen. De dagelijkse leiding in de keuken is in handen van chef-kok Robin Stoof, die als souschef jaren samenwerkte met Raymond. De keuken is Frans met af en toe een oosters accent en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten. Tante Kee is sinds 2009 trots lid van restaurantvereniging JRE Nederland.

Over Bib Gourmand

De Bib Gourmand is de beloning van Michelin voor restaurants die bij inspecteurs in de smaak vallen vanwege hun uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd-, en nagerecht) voor maximaal 37 euro en onderscheiden zich door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. In de Benelux-gids voor 2019 staan 129 restaurants met een Bib Gourmand, negentien daarvan zijn nieuw.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: