U heeft gezocht op : bib gourmand

14 september 2020 Achtergronden Culinair
TheFork verlaagt drempel om restaurant te bezoeken

Uit onderzoek van TheFork is gebleken dat de vrees voor corona besmetting bij consumenten is gedaald, maar dat het consumentenvertrouwen nog niet volledig is hersteld. Gasten reserveren daarom minder snel bij een restaurant. TheFork wil de drempel voor gasten verlagen om weer uit eten te gaan en wil...

17 juni 2020 Internationaal Michelin
Slovenië heeft voor het eerst een eigen Michelingids

De Sloveense keuken heeft eindelijk de erkenning gekregen die het toekomt. Tijdens een ceremonie deze week ontvingen maar liefst zes restaurants Michelinsterren: Hiša Franko van topchef Ana Roš ontving twee sterren. Eén Michelinster werd toegekend aan restaurant Atelje (chef Jor...

28 april 2020 Coronacrisis
Coperto Restobar gaat livestreamen met muziek en bingo

Het Zwolse restaurant, Coperto Restobar, heeft door de huidige omstandigheden haar deuren noodgedwongen al geruime tijd gesloten. Afgelopen najaar werd het restaurant nog bekroond door Michelin met de Bib Gourmand onderscheiding. Ondanks de situatie zit het personeel van Coperto Restobar niet sti...

6 maart 2020 Michelin
Samenwerking Michelingids en TheFork is live

Door een samenwerking met de MICHELINGIDS kunnen gasten vanaf vandaag eenvoudig 4.000 van de 14.000 MICHELINGIDS restaurants vinden en reserveren via TheFork website en app. Hiermee breidt TheFork haar aanbod aan kwalitatieve restaurants over de hele wereld uit. De reserveerbare MICHELIN 2020 select...

3 februari 2020 Achtergronden Culinair
Ries en Lilian Verburgt dragen toprestaurant De Schans Montfoort over 

Eigenaren Ries en Lilian Verburgt dragen hun restaurant De Schans in Montfoort per 1 maart 2020 over aan hun medewerkers Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw. De nieuwe eigenaren gaan een wat laagdrempeliger menuconcept voeren en geven de zaak in de zomer van 2020 een restyling. Ries en Lilian Verburgt ...

28 januari 2020 Internationaal Michelin
63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een...

13 januari 2020 Michelin
Michelin geeft acht restaurants hun eerste ster

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Michelin Gids Nederland bekend. De acht restaurants die een ster krijgen, bewijzen nogmaals dat gastronomie en schappelijke prijzen hand in hand kunnen gaan. Opvallend is dat maar liefst drie voormalige Bib Gourmand restaurants worden bekroo...

13 januari 2020 Michelin
Herman Cooijmans, chef Restaurant Eden, reageert op eerste ster: "Bizar en fantastisch"

Eigenaren Herman Cooijmans en Robin Groos pakten vanochtend in het DeLaMar Theater de eerste Michelinster met hun Restaurant Eden uit Valkenswaard. Een even memorabel als ongelofelijk moment. "Toen 'Valkenswaard' in beeld kwam was mijn eerste gedachte: 'welk restaurant is er nog mee...

30 december 2019 Achtergronden
De top 10 meest gelezen artikelen van 2019

Het jaar is bijna ten einde, dus we trekken onze top 10 weer uit de kast! In dit overzicht zie je de tien meest gelezen artikelen van 2019 op de website van De RestaurantKrant. We wensen je hierbij een gezond en succesvol 2020 toe. 1. Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's] 2. 17 Nederl...

8 december 2019 Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

3 december 2019 Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

27 november 2019 Personalia Culinair
Nieuwe chef Park Plaza Victoria Amsterdam

Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam, waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn ruime ervaring, opgedaan in uiteenlopende gerenommeerde restaurants, is hij een echte aanwinst voor het team. Het unieke concept van Carstens, waar...

19 november 2019 Internationaal Michelin
Nieuw tweesterrenrestaurant in de Michelin Gids België en Luxemburg 2020

Michelin stelt met veel genoegen de selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2020 voor. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. Het summum van de Belgische gastronomie, dat is...

13 november 2019 Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

12 november 2019 Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

7 november 2019 Culinair Michelin
17 Nederlandse restaurants verdienen een Bib Gourmand

Michelin maakt met bijzondere fierheid de nieuwe selectie van de MICHELIN Gids Bib Gourmand Benelux 2020 bekend. In deze twaalfde editie verzamelen de inspecteurs van de MICHELIN Gids opnieuw heel wat fijne adresjes. De rode draad in deze selectie is het driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro. E...

5 juli 2019 Personalia
Pierre Haenen nieuwe directeur en gastheer van Château Neercanne

Pierre Haenen (28) is op dit moment nog werkzaam als Manager Bistrot de Liège bij Château St. Gerlach. Pierre volgt Peter Harkema op, die na 35 jaar in de functie van directeur/gastheer op Château Neercanne met pensioen gaat. “Château Neercanne ademt schoonheid en h...

29 mei 2019 Culinair Rotterdam
Erik van Loo verlaat Restaurant The Park

Na vijf succesvolle jaren komt er op 1 juni 2019 een eind aan de prettige samenwerking tussen restaurant The Park, onderdeel van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam, en sterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel. Na de opening in 2014 verwierf The Park al snel bekendheid door direct De Gou...

20 mei 2019 Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

28 maart 2019 Internationaal Michelin
IJsland en Kroatië voor het eerst in MICHELIN-gids Hoofdsteden van Europa

Michelin heeft de MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2019 gelanceerd en is verheugd de selectie van 2019 te onthullen. Amador in Wenen, onder leiding van chef-kok Juan Amador, heeft 3 sterren ontvangen. Dit stijlvolle kelderrestaurant, dat is gevestigd in de wijnmakerij Hajszan en in 2017 2 sterre...

12 maart 2019 Food
Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan

Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka – de twee gerenommeerde Japanse restaurants van Hotel Okura Amsterdam – hebben als eerste restaurants in Nederlands de certificering ontvangen voor bedrijven in het buitenland die Japans eten ondersteunen. Tijdens de ceremonie die in H...

5 februari 2019
Château Neercanne viert het lidmaatschap van Relais & Châteaux

Gisteren vierde Château Neercanne het lidmaatschap van Relais & Châteaux met een exclusieve perslunch. Met deze lunch werd tevens het geheel vernieuwde restaurant officieel ingewijd. In november 2018 werd Château Neercanne al gepresenteerd als nieuw lid van Relais & Ch&...

14 januari 2019 Opening Culinair
Robin Groos en Herman Cooijmans openen Restaurant Eden in Valkenswaard

De culinaire provincie Noord-Brabant is een hotspot rijker. Aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard openen Brabanders Robin Groos en Herman Cooijmans zaterdag 19 januari Restaurant Eden. Het jonge duo zit vol ambities en mikt op noteringen in de culinaire gidsen. Twee geboren en getogen Brabanders ...

26 december 2018 Interview Longread
Convenience: een vloek en een zegen

Gemak dient de kok, zou je zeggen. Om het arbeidsintensieve werk in de keuken te verlichten, zijn er tal van basisproducten die een handje kunnen helpen. Convenience is al lang geen vies scheldwoord meer, maar is het nu een zegen of toch een vloek voor het koksvak? We peilen de meningen van verschil...

17 december 2018
Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken in de Michelingids. Nieuwe sterren in Nederland: * Flicka Kerkdriel * Voltaire Leersum * DeRozario Helmond * The Millen Rotterdam * ...

14 december 2018 Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

20 november 2018 Culinair Internationaal Michelin
Drie nieuwe tweesterrenrestaurants in de MICHELIN gids België en Luxemburg 2019

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2019 bevestigt de culinaire weelde van beide landen. Maar liefst 139 restaurants worden onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants worden voor het eerst onderscheiden met twee sterren, zeven restaurants krijgen hun eerste ster....

8 november 2018 Awards Culinair Michelin
Bib Gourmand voor restaurant Tante Kee in Kaag

Tante Kee in Kaag is met een Bib Gourmand opgenomen in de gids voor 2019, die donderdag 8 november is gepresenteerd. Michelin kent deze onderscheiding toe aan restaurants die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro en zich onderscheiden door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit...

8 november 2018 Personalia Personeel Culinair
Nieuwe chef voor Villa Heidebad

Conferentiehotel Villa Heidebad in Epe heeft in Tom Oudshoorn een nieuwe chef gevonden. Oudshoorn is geen onbekende in Epe, Tom maakte eerder furore als chef bij ‘t Soerel waar hij een bib gourmand kookte en waar het restaurant opgenomen werd in de categorie ‘Op de drempel van de Top 100...

5 november 2018 Culinair Rotterdam
Chef-kok Marcel van Zomeren al dertig jaar achter dezelfde kachel

Marcel van Zomeren is 30 jaar verbonden aan In den Rustwat in Rotterdam. Hij begon in 1988 als chef van het door Michelin met een Bib Gourmand bekroonde restaurant en is sinds 1997 ook eigenaar. In den Rustwat wordt beschouwd als het best bewaarde geheim van Rotterdam. Het pand waarin het restaur...

27 september 2018 Culinair
IENS introduceert met Insider een unieke selectie toprestaurants

IENS introduceert met Insider een unieke selectie toprestaurantsAmsterdam, 27 september 2018 – Onder de naam Insider introduceert IENS een selectie van de beste restaurants in heel Nederland. Na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is nu ook de rest van de Insider restaurants door het land beschik...

17 september 2018 Hotelketens Culinair
Bilderberg Parkhotel trakteert op lekkers uit de zee

Van donderdag 20 t­/m zaterdag 29 september trakteert Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gasten op het lekkerste uit de zee. Tijdens het Fruit de Mer Festival is het negen dagen lang genieten van een flinke schaal vol verse...

28 juni 2018 Culinair Interview
Interview: La Mangerie sluit na 39 jaar; uniek in authenticiteit

Een traan zal ze wel laten, als op 5 augustus voor het laatst het licht uitgaat van haar geliefde Restaurant. La Mangerie uit Venlo houdt er na 39 jaar mee op. Bijna vier decennia lang bestierde Gerry Cals en haar echtgenoot Hans Cals met passie en overtuiging hun culinaire parel. Maar daar is ze ze...

4 mei 2018
10 jaar De RestaurantKrant: de lange weg van Roy de Gier

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview met Roy de Gier. Toen een talentvolle kok in de tweesterrenzaak van Nic...

26 maart 2018 Achtergronden Interview
Interview Sander Overweg, De Houtloods Tilburg

Binnen een jaar een Bib Gourmand in de pocket, sinds kort ook een eetbar geopend in een oud treinstel en volgens diverse culinaire media (waaronder de ‘Lekker’) al benoemd tot één van de beste hotspots in Tilburg. De Houtloods, en met name de jonge ondernemer Sander Overweg...

9 maart 2018
10 jaar De RestaurantKrant: Interview met Leon Mazairac

De restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview met Leon Mazairac. In 2009 opende hij het restaurant dat hij afgelopen ...

22 februari 2018 Opening
Taco van der Meer nieuwe eigenaar Brasserie Bakboord

Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord in Almere. Brasserie Bakboord is gevestigd op een unieke locatie aan de havenkom van Almere-Haven, met maar liefst drie beschutte terrassen die uitkijk bieden op het Gooimeer...

21 februari 2018 Achtergronden Culinair
Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen ...

6 februari 2018 Michelin
De MICHELIN gids Frankrijk 2018: 621 restaurants onderscheiden

Michelin onthult de nieuwe editie van de MICHELIN gids Frankrijk, met een selectie van 621 sterrenrestaurants, waarvan er 57 nieuw zijn. Vlakbij het circuit van Castellet, midden in de Provence, ligt Restaurant Christophe Bacquié dat in de nieuwe MICHELIN gids drie sterren krijgt. In dit rest...

24 januari 2018 Opening
Eigenaren Florijn openen nieuw restuarant

Michiel en Brenda de Graaf, eigenaren van Bib Gourmand restaurant De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn, openen begin november 2018 een authentieke Franse bistro in het historische pand ‘De Wasserij’ op het voormalige defensie-eiland in Woerden. In twaalf jaar hebben Michiel en Brend...

14 december 2017 Internationaal Michelin
Michelingids Bangkok: 17 restaurants bekroond met Michelinster

Michelin heeft in de eerste Micheling Gids Bangkok maar liefst 98 restaurants opgenomen. Deze selectie belicht hoe de stad met zowel de nationale authentieke als de internationale keuken, miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna zijn bekroond met twee Mich...

11 december 2017 Amsterdam Michelin
Ciel Bleu Restaurant voor het tiende jaar op rij bekroond met twee Michelinsterren

Tijdens de presentatie van de Nederlandse Michelingids voor 2018 is bekend gemaakt dat Ciel Bleu Restaurant zich voor het tiende jaar op rij de trotse bezitter van twee Michelinsterren mag noemen. Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontv...

11 december 2017 Michelin
Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de MICHELIN gids Nederland bekend, waarin 704 restaurants en 261 hotels worden onderscheiden. De MICHELIN gids 2018 bevestigt de culinaire opmars die in Nederland gaande is. Inter Scaldes (Kruiningen) is het derde restaurant dat de h...

13 november 2017 Achtergronden Michelin
Bib Gourmand voor Landgoed de Uitkijk een complete verrassing

Lars en Helen Kijftenbelt kregen op donderdag 9 november om 10.30 uur een mail van een leverancier met het Bib logo groot in beeld en felicitaties! De exploitanten van het Landgoed waren compleet verrast en overdonderd door dit geweldige nieuws. De uren daarna stond de telefoon roodgloeiend en kwame...

9 november 2017 Culinair Michelin
44 nieuwe adressen in MICHELIN gids Bib Gourmand Benelux 2018

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend. De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MICHELIN gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) v...

31 oktober 2017
Nijmegens restaurant Plaats1 gaat sluiten

Restaurant Plaats1 in Nijmegen gaat dicht. Dat schrijft De Gelderlander. Eigenaren Daan en Janneke Duives vinden het tijd voor een nieuwe uitdaging. Het restaurant is gevestigd in een monumentaal pand aan de Franseplaats in Nijmegen. Daan was Chef-Kok en leerde zijn Vrouw Janneke kennen in het re...

20 oktober 2017 Events
Chefkok Bas Oonk van Restaurant Basaal uit Den Haag gastchef in Gibraltar

Chefkoks uit Gibraltar, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië sloegen de handen ineen en kookten samen op woensdag 18 oktober in The Wessex Lounge in Gibraltar. Het evenement werd gehost door Vicky Garcia-Bishop, één van de toonaangevende chefs, (kookwedstrijd kampioen) van Gibral...

12 oktober 2017 Koffie & thee
Restaurantketen De Beren kiest voor JDE

Restaurantketen De Beren en JACOBS DOUWE EGBERTS (JDE) Professional gaan vanaf oktober een nauwe samenwerking aan. De Beren bestaat inmiddels uit 31 restaurants en 18 bezorgrestaurants verspreid over Nederland. In al deze locaties kunnen gasten straks genieten van Douwe Egberts Espresso en Pickwick ...

5 oktober 2017 Internationaal Michelin
Ierse pub krijgt Michelinster

Michelin heeft de sterren voor 2018 weer verdeeld in Groot-Brittannië en Ierland. Gisteren schreven we al dat het sushirestaurant The Araki in Londen een derde ster heeft gekregen, maar ook in Ierland is er een bijzondere horecazaak met een Michelinster bijgekomen. The Wild Honey Inn in Lis...

29 september 2017 Awards Culinair
Het fijnste Franse restaurant van Nederland, Bistrot Neuf Amsterdam

Vorige week maandag riep de vakjury van ‘Leven in Frankrijk’ Bistrot Neuf uit tot ‘het fijnste Franse restaurant van Nederland’. Bistrot Neuf voelt zich vereerd deze erkenning te krijgen in dezelfde week dat zij haar 8-jarig bestaan vierde. Bistrot Neuf is ontstaan uit de ...

1 september 2017 Awards Amsterdam
Foodbloggers Awards: Dubbel prijs voor Hoofdstad Brasserie

Het was een groot succes tijdens de eerste editie van de Foodbloggers Awards toen bleek dat Hoofdstad Brasserie, de informele brasserie van De L’Europe, twee keer in de prijzen viel als: Beste Hotelrestaurant gekozen door de juryleden en Publieksfavoriet, gekozen door iedereen die een stem hee...

25 augustus 2017 Opening Culinair
Chef-kok Edwin Takens is nieuwe eigenaar Brasserie Bakboord

Brasserie Bakboord heeft een nieuwe kapitein aan het roer. Chef-kok Edwin Takens neemt het enige restaurant in Flevoland met een Bib Gourmand over van Wim en Angelique Koemeester. Zij begonnen het succesvolle restaurant in de Havenkom van Almere in 2000. De kwaliteit van de brasserie houdt de nieuwe...

22 augustus 2017 Achtergronden Wijn
Deel wijnvoorraad Château Neercanne vernietigd door brand in mergelgrotten

Op zondag 1 oktober a.s. zullen de mergelgrotten van Château Neercanne worden heropend en weer in gebruik worden genomen. Restaurant Château Neercanne en l’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd open gebleven. Heropening mergelgrotten Op 19 juli jl. wer...

3 juli 2017 Personalia
Michiel van der Kroon nieuw Chef Floor17

Michiel van der Kroon is de nieuwe chef-kok van fine dining restaurant Floor17. Hij staat sinds kort aan het hoofd van de keuken op 80 meter hoogte in Ramada Apollo Amsterdam Centre. Een nieuwe uitdaging voor de ervaren chef-kok. Van der Kroon runde al eerder de keuken van Bib Gourmand restaurant La...

30 mei 2017 Food Culinair Interview
Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild. “Toen ik hier veertien jaar geleden startte als chef, werd de kok in een hotelkeuken gezien als ‘iemand die een kunstje gaat flikken’. Da...

22 mei 2017 Culinair
Groupon Culi Weken van start gegaan

Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten wil, kan kiezen uit talloze restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden. Uit onderzoek van Groupon blijkt dat 21% van de Nederlanders ook g...

16 maart 2017 Culinair Michelin
Vanaf €5,45 per gang dineren bij een sterrenrestaurant

Altijd al bij een sterrenrestaurant willen eten, maar vond je het te duur? Besparingsplatform Actiecode.nl zocht uit bij welke sterrenrestaurants je het goedkoopst een menu kunt bestellen en bij welk sterrenrestaurant je per gang het voordeligst uit bent. Goedkoop dineren bij een sterrenrestauran...

13 januari 2017 Culinair
Zes nieuwe leden voor JRE Nederland

JRE Nederland begint 2017 met zes nieuwe leden. De restaurants De Ertepeller in Papendrecht, De Loohoeve in Schoonloo, De Rozario in Helmond, De Witte Zwaan in De Bilt, Hemingway in Bergen op Zoom (Bib Gourmand) en Strandlodge Winterswijk (Michelinster) hebben zich aangesloten. De restaurantverenigi...

27 december 2016 Michelin
Het geheim om goedkoop in een sterrenrestaurant te eten

Uit eten in een Michelinsterrestaurant duur? Dat valt tegenwoordig wel mee, blijkt uit een inventarisatie van RTL Z. Veel restaurants hebben tijdens de crisis hun prijzen laten zakken. Zo ga je uitstekend, maar ook betaalbaar uit eten. Een hoofdgerecht in een sterrenrestaurant kost vaak zo'n ...

15 november 2016 Awards Culinair Michelin
Restaurant Hemingway valt in de prijzen

Restaurant Hemingway is in 2016 voor het eerst door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding en waar gasten voor minder dan € 37,- fantastisch kunnen eten. Het keukenteam van chef Sander Doggen heeft de verwachtingen ...

14 november 2016 Culinair Michelin
De MICHELIN gids Bib Gourmand Benelux 2017 selecteert 313 restaurants

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend. De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MICHELIN gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) v...

20 september 2016 Culinair
12 beste restaurants in regio Twente slaan handen ineen

Waar kan ik het beste eten als ik in Twente ben? Met die vraag hoeven gasten niet langer te worstelen. De 12 beste restaurants van de streek hebben zich verenigd in Twente Culinair. Een unieke vorm van samenwerking, die de gast duidelijkheid biedt. De restaurants zeggen namelijk niet zomaar dat ze d...

13 juni 2016
François Geurds opent nieuwe bistro

Na de zomer (medio september) opent de Rotterdamse topkok François Geurds in het Lloydkwartier FG Bistro. In FG Bistro eet je een uitstekend driegangen keuzemenu voor een schappelijk bedrag, circa 35 euro. FG Bistro probeert zich te meten aan het niveau van Bib Gourmand. Parijs De menuka...

25 mei 2016
Diner in het teken van zout en wijn

Ruben van Dieten van Brasserie NL in Leidschendam heeft maandag 23 mei een bijzonder diner geserveerd, dat in het teken stond van het combineren van zout en wijn. In samenwerking met de beroemde Zuid-Afrikaanse chef Craig Cormack presenteerde hij een viergangenmenu met daarin een belangrijke rol v...

10 maart 2016
Michelin: nu 486 sterrenzaken in Europa

Restaurantgids Michelin presenteerde gisteren de Michelin Guide Main Cities of Europe 2016. Deze gids bevat de beste hotels en restaurants in 44 grote steden, verspreid over 20 Europese landen. Enorme groei van kwalitatief hoogstaande restaurants "In een kleine tien jaar is de selectie van ga...

7 december 2015
Geen enkel restaurant verliest ster

Stabiliteit is dit jaar het sleutelwoord in Nederland. Geen enkel restaurant verliest in de nieuwste Michelingids een ster en dat mag uitzonderlijk genoemd worden. 107 Nederlandse restaurants hebben e?e?n of meerdere sterren, een record. “Dit wijst op de positieve evolutie die de Nederlandse gas...

9 november 2015
Inzicht in Bib Gourmands 2016

Michelin maakt vandaag haar nieuwe selectie van de Bib Gourmand 2016 bekend. Deze gids selecteert restaurants in Belgie?, Luxemburg en Nederland die een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding hanteren. Eigen gezicht Elke Bib Gourmand heeft zijn eigen gezicht, dat maakt de selectie van 2016 duid...

25 september 2015
Zilt & Zoet crowdfundde €150.000 bij elkaar

Crowdfunding is een hit en steeds meer horecaprojecten worden hiermee gerealiseerd. Zo ook de verbouwing van restaurant Zilt & Zoet Het Euro-Toques restaurant in Maartensdijk, dat een Bib Gourmand heeft, kondigde een paar weken geleden aan zijn verbouwing via crowdfunding te gaan financieren. Vijf ...

25 september 2015
ElVi behaalt derde plaats Gouden Pollepel

Restaurant ElVi in Utrecht heeft de derde plaats veroverd in de strijd om de Gouden Pollepel, de restauranttest van het AD Utrechts Nieuwsblad en het AD Amersfoortse Courant. Binnen de stad Utrecht moest ElVi alleen winnaar restaurant Karel V voor zich laten gaan, de tweede plaats ging naar restau...

18 mei 2015
Sterrenzaken doen mee aan Culi Weken

Van 18 tot en met 31 mei organiseert Groupon de Culi Weken. Vele Nederlandse toprestaurants, waaronder tien Michelinster-restaurants doen mee aan deze campagne om hun deals onder de aandacht te brengen in de Culi Shop. In deze shop maken mensen naast Michelinster-restaurants ook kennis met restaur...

21 januari 2015
Restyling restaurant IDRW

In het mondaine Kralingen, onder aan de Honingerdijk, ligt één van de best bewaarde culinaire geheimen van Rotterdam: restaurant IDRW, ook wel bekend als In Den Rustwat. In de monumentale herberg uit 1597 bereidt chef Marcel van Zomeren zijn culinaire kunstwerkjes. Prachtige monumenten hebben we...

5 november 2014
Slechts 1 Utrechts restaurant krijgt 'Bib'

Restaurant ElVi heeft als enige restaurant in de stad Utrecht een Bib Gourmand onderscheiding van restaurantgids Michelin ontvangen. Een Bib Gourmand wordt toegekend aan restaurants die een driegangenkeuzemenu met seizoensproducten onder de 37 euro serveren met een uitstekende prijs-kwaliteitverho...

4 november 2014
57 nieuwe Bib Gourmand adressen

Michelin pakt in zijn nieuwste gids voor het eerst uit met meer dan 285 Bib Gourmand adressen en verwelkomt 57 nieuwkomers. De stempel van de Bib Gourmand prijkt op steeds meer restaurants. Het concept van een keuzemenu onder de 37 euro, ongeacht de kookstijl, maar steeds met seizoensgebonden prod...

30 september 2014
Roberto's Hilton Amsterdam bestaat 20 jaar

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Roberto's Restaurant werd gisteren een feestelijke lunch geserveerd in Hilton Amsterdam. Naamgever en gastheer Roberto Payer verwelkomde de Italiaanse ambassadeur in ons land, Francesco Azzarello, en trouwe partners van het eerste uur, wijnproducent Fior...

15 juli 2014
Valuas brengt glutenvrije kroket

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een glutenvrije rundvleeskroket ontwikkeld. De Valuas glutenvrije rundvleeskroket is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en voorziet in de steeds groter wordende behoefte aan glutenvrije voedingsproducten. De kroket is de nieuwste a...

4 november 2013
Hiep, hiep we hebben één Bib

Per saldo telt Nederland in 2014 één restaurant met een Bib Gourmand meer dan in 2013. Dat blijkt bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids Bib Gourmand Benelux 2014. Nederland heeft in totaal 106 adressen waar men voor een gunstige prijs goed kan eten. Diversiteit In een persverklarin...

22 oktober 2013
Cocottes bij Hoofdstad Brasserie

Hoofdstad Brasserie in De L’Europe Hotel in Amsterdam presenteert vanaf heden al haar gerechten in cocottes. Enkele trendwatchers schreven al eerder over koken en serveren in de traditionele Franse gietijzeren stoofpannetjes. Dit inspireerde Richard van Oostenbrugge met zijn brasserie chefs Ina...

18 oktober 2013
Restaurant inTenz van Tom Boere stopt

Sinds 15 oktober is restaurant inTenz in Rijnsaterwoude gestopt. Eigenaar Tom Boere geeft op de website aan dat het te moeilijk was om het hoofd boven water te houden en aan de verplichtingen te voldoen. Het restaurant opende op in augustus 2006. Boere liet zich inspireren door het seizoen en de ...

14 maart 2013
Eerste Michelinster ooit in Polen

In Polen is de eerste Michelinester ooit uitgereikt. Atelier Amaro in Warschau werd door veel insiders al getipt voor een ster, nu is het een feit. Chef Wojciech Amaro zet de Poolse keuken op de kaart. Michelin had de chef en het restaurant al in de gaten. Vorig jaar werd een Rising Star uitgereikt...

13 februari 2013
Bistro 't Gerecht viert jubileum

Bistro 't Gerecht in Groningen bestaat vijftien jaar. Dit is gevierd met een speciaal diner. Daarvoor werkte chef Gerlof Castelein samen met collega Chris Naylor van Restaurant Vermeer uit Amsterdam. Speciaal menu Voor het jubileum werd een zesgangenmenu samengesteld. Gerechten die voorbij kwame...

30 november 2012
Van Oostenbrugge: "Ster als bekroning op al het werk"

Ongekende vreugde toen bekend werd dat restaurant Bord’Eau in het Amsterdamse De L'Europe hotel zijn eerste Michelinster heeft ontvangen. Chef-kok Richard van Oostenbrugge is het met zijn vaste, ambitieuze team om in een relatief korte tijd een zeer goede reputatie op te bouwen. Waanzinnig ...

27 november 2012
Te weinig Michelinsterren? Zuurpruimen!

Natuurlijk zou het voor iedereen smullen zijn geweest als er een nieuw driesterrenrestaurant was te melden. Maar om nu over een grote teleurstelling te spreken, zoals menig journalist dat nu doet? Kom nou! Gek maken Ieder jaar maken we elkaar hartstikke gek rondom de bekendmaking van een nieuwe...

5 november 2012
Nederland telt 20 nieuwe Bib-restaurants

De restaurantselectie voor de Bib Gourmand Benelux 2013 gids telt twintig nieuwe adressen in Nederland. Zeventien restaurants verloren hun Bib, waaronder Ron’s Vis van de Dag dat nu van Jaimie van Heije is. In totaal telt ons land nu 105 restaurants waar men een kwalitatief goede keuken voor een r...

28 mei 2012
Nieuwe uitdaging voor Bib-chef Wielinga

De meermaals door Michelin bekroonde Bib Gourmand-kok Fred Wielinga staat vanaf 1 juni in de keuken bij Restaurant Legemeer. "Een verrijkende stap met nieuwe kansen in mijn carrière", aldus Wielinga. Open keuken Restaurant Legemeer is onderdeel van Hampshire Classic - Landhotel Legemeer De chef...

18 mei 2012
Eten op Michelinniveau tijdens Zwarte Cross

Patron-cuisiniers Rik Jansma van restaurant Basiliek en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter gaan een chique restaurant runnen op het festival van de Zwarte Cross. De naam van het tijdelijke restaurant is heel toepasselijk ‘Le Carburateur’. De Zwarte Cross is het eerste festival dat een res...

7 maart 2012
Michelin: Franse gastronomie leeft op

De Franse restaurantsector is bezig aan een opleving. Dit blijkt mede uit de nieuwe Michelingids voor Frankrijk. Bij vijf zaken die vorig jaar nog een Bib hadden prijkt nu een ster. Geen regio blijft achter Terwijl de culinaire trends zich verveelvoudigen en de constante focus op ingrediënten, ...

6 maart 2012
Nieuw driesterrenrestaurant in Frankrijk

De Michelingids voor Frankrijk telt een nieuw restaurant met drie sterren. Flocons de Sel van chef Emmanuel Renaut hoort nu tot tot de 105 zaken die wereldwijd 'de reis waard zijn'. Indrukwekkende loopbaan Renaut ontving in 2001 zijn eerste ster en in 2007 volgde de tweede 'etoille'. Voordat hij...

15 december 2011
Top Nederlandse horeca aanwezig bij gala

Maandag 12 december vond de ‘Night of Gastronomy’ in Hotel Okura Amsterdam plaats. Wijnimporteur L’Exception Lenselink blies het gala na een pauze van zes jaar nieuw leven in. Uitgenodigd waren de chefs en eigenaren van de beste restaurants in Nederland met een notering in de Michelin-gids m...

28 november 2011
Vervallen sterren door sluiting of overname

Bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids voor Nederland valt op dat alle vervallen sterren, drie in totaal, te maken hebben met sluiting of overname. Geen enkel restaurant wordt voor komend jaar de ster afgenomen in verband met tegenvallende culinaire prestaties. Dat is een mooie opsteker vo...

28 november 2011
Werner Loens: "Sentiment begrijpelijk"

Hoofdinspecteur Werner Loens heeft tegenover De RestaurantKrant tekst en uitleg gegeven over de bekendmaking van de nieuwe Michelingids voor Nederland. Over het uitblijven van de langverwachte 'derde ster' zegt Loens: "Ik begrijp het sentiment dat er nu in Nederland heerst, maar wij gaan niet over...

7 november 2011
Nederland weer wat Bib Gourmands rijker

Met de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2012 gids is Nederland per saldo vijf Bib-adressen rijker geworden. Michelin geeft zeventien nieuwe zaken het predicaat 'een lekkere maaltijd voor een betaalbare prijs'. Twaalf restaurants moeten hun Bibendum-sticker inleveren. In totaal telt Nederland nu 102 re...

7 oktober 2011
Britse pub krijgt tweede Michelinster

'The Hand and Flowers', een pub in het plaatsje Marlow ten westen van Londen, heeft in de nieuwe Michelingids voor Groot-Brittannië een tweede ster gekregen. Het is voor het eerst dat een Britse pub zo hoog wordt gewaardeerd door de rode gids. Al wel bekend met 'sterrendom' Al sinds 2006 pri...

1 februari 2011
Record aantal Bib Gourmands in Frankrijk

Michelin maakt vandaag haar Bib Gourmand gids voor Frankrijk bekend, officieel gedoopt tot 'Guide des Bonnes Petites Tables du guide MICHELIN France 2011'. In de nieuwe gids zijn 601 eetadressen opgenomen waar men goed kan eten voor een schappelijke prijs. Nog nooit was het aantal Bib Gourmand-adres...

7 januari 2011
Studenten nemen kijkje bij Asian Glories

Studenten van de horeca-opleidingen bij Zadkine mochten op woensdag 5 januari kennis maken met de oosterse keuken van restaurant Asian Glories in Rotterdam. Chef-kok Fan en zijn vrouw Jenny Loh gaven een aantal keukengeheimen prijs van hun restaurant. Kijkje in keuken en zaal Dim Sum, Peking een...

23 november 2010
Recordaantal Michelinsterren in Nederland

Met de bekendmaking van de Nederlandse editie van de Michelingids voor 2011 is een record gebroken. Nog nooit telde ons land zoveel sterren. In totaal stralen er 115 sterren, verdeeld over 98 adressen, boven de keukens van de Nederlandse gastronomie. Totaal 643 restaurants opgenomen De 2011-edi...

8 november 2010
'Bib-gids' telt 20 nieuwe resto's in Nederland

Twee weken voor de bekendmaking van de Michelin gids 2011 lanceert het bandenmerk de Bib Gourmand gids 2011. Hierin komen 20 nieuwe 'Bib-adressen' in Nederland voor. Het totaal aantal adressen waar men volgens Michelin goed kan eten voor een redelijke prijs komt daarmee op 97. Samengebracht In d...

17 juni 2010
Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar

Zeer recent werd bekend dat Jeroen Bavelaar na vijf jaar als rechterhand van Lucas Rive bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns vertrekt om als chef-kok aan de slag te gaan bij sterrenrestaurant Posthoorn in Monnickendam. Deze week start Jeroen vol enthousiasme. Hij wordt gesteund door de vele feli...

24 november 2009
Geen derde driesterrenrestaurant

Michelin brengt dinsdag de Michelin gids Nederland 2010 uit. Een derde driesterrenzaak, waar in de wandelgangen veel over werd gefluisterd en op werd gehoopt, biedt de nieuwe gids niet. Nederland krijgt er wel twaalf nieuwe sterren bij. Elf nieuwe restaurants met één ster telt de Michelin gids voo...

9 november 2009
Nederland telt 17 nieuwe 'Bibs'

Michelin heeft de nieuwe editie van de ‘Bib Gourmand Benelux 2010’ gids gepresenteerd. Het is de tweede keer dat Michelin een selectie van 218 restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding (maximaal 35 euro) publiceert in een aparte gids. In Nederland zijn er 17 nieuwe Bib Gourmand r...

28 maart 2009
Michelen komt met 'Bib-gids'

Bandenfabrikant Michelin presenteert een apart gidsje voor de Benelux met een overzicht van tweehonderd restaurants die zijn onderscheiden met een Bib Gourmand. In alle 'Bib's' serveert men een goed driegangenmenu voor maximaal 35 euro. De gids 'Bib Gourmand Benelux 2009', is een spin-off van de Mic...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: