De culinaire wereld staat nooit stil, zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we elke maand een overzicht van het laatste nieuws rondom Michelin: van nieuwe restaurants in de gids tot opvallende verschuivingen en nieuws over de chefs. Hieronder vind je hét nieuws dat je als restaurateur niet wilt missen... Met deze keer: al het nieuws rondom de uitreiking van 2025 nogmaals op een rij!

3 oktober 2025
Sommelier Steven van Roemburg maakt overstap van Meliefste naar Restaurant 16th
Na jarenlange toewijding aan het gerenommeerde Meliefste in Wolphaartsdijk, zet Steven van Roemburg zijn passie voor wijn en gastbeleving voort bij Rooftop Restaurant 16th in Schiedam. Sinds oktober presenteert hij een volledig vernieuwde wijnkaart, waarmee hij de lat voor wijn-spijscombinaties op grote hoogte legt...
.jpg)
6 oktober 2025 [Foto: De RestaurantKrant]
Michelin 2025: 5 nieuwe restaurants met *-ster, 2 met **-sterren en Librije ontvangt ***-sterren
Naar jaarlijkse gewoonte werd in het MECC te Maastricht het nieuwe palmares van de Gids bekendgemaakt. Twee restaurants werden onderscheiden met twee Michelinsterren, vijf zaken kregen voor het eerst een Ster en de Groene Ster zet twee nieuwe inspirerende restaurants in de kijker...

7 oktober 2025
Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin behoudt Michelinster voor 21e keer op rij
Restaurant Latour, gelegen in Grand Hotel Huis ter Duin, heeft opnieuw bewezen tot de absolute top van de gastronomie te behoren. Voor de 21e keer op rij werd het restaurant bekroond met een felbegeerde Michelinster. Voor chef Kenny Friederichs is de ster uiteraard weer een bijzonder moment...
Meer lezen ->

7 oktober 2025
De Kromme Dissel by Fletcher houdt Michelin-recordreeks in stand
Al 54 jaar op rij schittert er een Michelinster boven Heelsum. Waar andere restaurants komen en gaan, houdt De Kromme Dissel stand: ook dit jaar mag het zijn prestigieuze ster behouden. Dit werd op 6 oktober tijdens de jaarlijkse sterrenceremonie van Michelin bekend gemaakt. Daarmee schrijft het restaurant opnieuw geschiedenis als het langst onafgebroken bekroonde sterrenrestaurant van Nederland en hét toonbeeld van constante kwaliteit en vakmanschap...

7 oktober 2025 [Foto: De RestaurantKrant]
Michelin 2025: tien restaurants verliezen een of meer sterren
Vijf restaurants kregen maandag 6 oktober in Maastricht een nieuwe Michelinster en twee restaurants mochten twee sterren in ontvangst nemen. Er werden echter niet alleen sterren uitgedeeld: dit jaar verloren tien restaurants, om uiteenlopende redenen, een of meer sterren...

9 oktober 2025
Michelin deelt sleutels uit aan 17 hotels in Nederland: De L'Europe ontvangt er drie
Daags na de Michelinceremonie voor restaurants, zijn ook de eerste Michelinsleutels uitgereikt aan hotels in Nederland. Op woensdagavond 8 oktober 2025 deelde Michelin voor het eerst hotelsleutels uit aan tophotels over de hele wereld. De onderscheiding, vergelijkbaar met de Michelinsterren, werd in Nederland toegekend aan 17 hotels. Hotel De L’Europe in Amsterdam, geleid door Robert-Jan Woltering, sprong eruit met drie sleutels...
Meer lezen ->

14 oktober 2025
Gerenommeerde chefs starten wereldwijde culinaire tour ter ere van Jonnie Boer
A Walk in the Dutch Lowlands is een bijzondere culinaire tour door meerdere wereldsteden, opgezet door topchefs Joris Bijdendijk (RIJKS*, Amsterdam) en Richard Ekkebus (Amber***, Hongkong). Samen brengen ze Nederlandse topchefs bij elkaar om te laten zien hoe rijk, divers en vernieuwend onze keuken is. De tour is een eerbetoon aan Jonnie Boer, de iconische “Vader van de Nederlandse gastronomie” die eerder dit jaar overleed...
.jpg)
15 oktober 2025
Serre Restaurant in Hotel Okura Amsterdam verrijkt ochtendroutine met nieuw ontbijtconcept
Serre Restaurant, het met een Michelin Bib Gourmand bekroonde restaurant van Hotel Okura Amsterdam, opent haar deuren voor een geheel nieuw ontbijtconcept en biedt vanaf nu een culinaire beleving voor elk moment van de dag. Vanaf heden kunnen gasten dagelijks van 8.00 tot 11.00 uur terecht voor een uitzonderlijke start van de dag, waarmee de ochtendroutine in de stad een nieuwe culinaire standaard krijgt...
.jpg)
15 oktober 2025
Rheezer Bistro viert 25-jarig jubileum met onvergetelijk ‘Six Hands Dinner’
Op 13 oktober jongstleden vierde Rheezer Bistro haar 25-jarig jubileum met een bijzonder culinair hoogtepunt: een feestelijk Six Hands Dinner, waarin drie chefs met een gedeelde geschiedenis samen een uniek zesgangenmenu creëerden...

16 oktober 2025 [Foto: Platefully.nl]
Sterrenrestaurant De Moerbei is in een nieuw jasje gestoken
Een jaar na de overname van restaurant De Moerbei in Warmond is het tijd voor een nieuwe fase. Chef-kok Michael Corpel en gastheer-vinoloog Frank de Haas, die het restaurant in augustus 2024 overnamen, presenteren met trots het volledig vernieuwde interieur. In samenwerking met interieurontwerper Manon de Groot kreeg De Moerbei een elegante restyling. Stijlvol, warm en eigentijds, met behoud van de ziel van de monumentale boerderij...

16 oktober 2025 [Foto: De RestaurantKrant]
Michelin breidt gids tien dagen na uitreiking alweer uit met nieuwe restaurants
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben niet stilgezeten sinds de uitreiking op 6 oktober 2025. Vandaag zijn er opnieuw zes restaurants opgenomen in de Nederlandse editie van de gids. Of deze restaurants in 2026 ook een Michelinster, een Groene Ster of een Bib Gourmand ontvangen, wordt bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie...

21 oktober 2025 [Foto: Jois Ang]
Oud-eigenaar Coulisse* start met Café-Bar Vita Lente in Amsterdam-West
Na de sluiting van Amsterdams sterrenrestaurant Coulisse* heeft ondernemer Simon Witmaar een nieuwe weg ingeslagen met de opening van Vita Lente aan de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam-West. In een licht hoekpand met terras presenteert hij geen fine dining, maar een laagdrempelig café- en bar die draait om spontane ontmoetingen, goede drank en gerechten die uitnodigen tot delen. De keuken staat onder leiding van chef Bas Holthuizen, die eerder werkzaam was bij Coulisse...

30 oktober 2025 [Foto: Norbert Adam Kiss]
Noah Wynants van De Librije in top 3 Beste jonge chef ter wereld
Elke twee jaar zoekt de gerenommeerde S.Pellegrino Young Chef Academy Competition naar de jonge chef die de toekomst van gastronomie zal bepalen – de beste jonge chef ter wereld. Na een selectieronde met 4000 aanmeldingen en 15 regionale finales, streden chefs van over de hele wereld de afgelopen dagen in Milaan voor de titel. Noah Wynants, senior souschef bij De Librije***, kookte zichzelf daar gisteravond richting de top 3 Best Young Chefs met zijn Dutch ‘Rendang’...
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.