Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van augustus

Auteur: Redactie
Michelin sterrenregen 1 september 2025
Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van augustus

De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinnieuws. Van nieuwe restaurants in de gids tot opvallende verschuivingen... Hieronder vind je nieuws dat je als restaurateur niet wilt missen.

5 augustus 2025
Culinaire koerswijziging bij Carelshaven: Arturo Dalhuisen en Kevin Annink nemen het roer

Per 1 september 2025 verwelkomt Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven een nieuwe culinaire leiding: topchef Arturo Dalhuisen treedt toe als chef de cuisine en vormt samen met Kevin Annink, die als keukenchef aanblijft, een krachtig tandem in de keuken. De wisseling markeert een nieuw hoofdstuk voor het historische restaurant in Delden, dat onder leiding van Daniel Nijkamp de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een vaste waarde in de culinaire top van Nederland...

Meer lezen ->

6 augustus 2025
Stephan Nijst treedt toe tot bestuur Bocuse d'Or Nederland

Bocuse d’Or Nederland verwelkomt Stephan Nijst als nieuw bestuurslid. Met zijn achtergrond als oud-deelnemer aan de Bocuse d’Or en jarenlange ervaring als chef op zowel Michelin-sterrenniveau als Bib Gourmand-niveau, brengt Nijst waardevolle kennis en praktijkervaring mee. Eerder dit jaar trad ook Arjan Speelman, chef van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam, toe tot het bestuur. De versterking van het team past binnen de bredere ambitie om het Nederlandse Bocuse d’Or-platform uit te bouwen tot een solide basis voor culinair toptalent...

Meer lezen ->

14 augustus 2025
Bijzonder eerbetoon aan Jonnie Boer op Curaçao en Bonaire

Eind juli vond op Curaçao en Bonaire een driedaags culinair evenement plaats ter ere van de onlangs overleden chef Jonnie Boer. Op drie verschillende locaties verzorgden oud-collega’s van Boer een exclusief zesgangendiner, gebaseerd op gerechten die zij in het verleden samen met hem ontwikkelden. De reeks startte op 30 juli bij Brass Boer Curaçao, gevolgd door een diner op 31 juli in Baoase Luxury Resort, en een slotavond op 3 augustus bij Brass Boer Bonaire...

Meer lezen ->

18 augustus 2025
Sterrenrestaurant De Gieser Wildeman is overgenomen door nieuwe eigenaar

Restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos heeft een nieuwe eigenaar: chef-kok Marco van der Wijngaard (33). De voormalig chef van Michelin restaurant ’t Amsterdammertje maakt daarmee zijn langgekoesterde droom waar: een eigen restaurant waar zijn vakmanschap, achtergrond en persoonlijke stijl samenkomen...

Meer lezen ->

20 augustus 2025
Nigel Eccles verlaat sterrenrestaurant Daalder en keert terug naar oude leermeester

Chef-kok Nigel Eccles maakt een opvallende stap in zijn culinaire carrière: hij verruilt het met een Michelinster bekroonde Restaurant Daalder in Amsterdam voor sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem met 16.5 punt Gault millau. Daarmee keert Eccless terug naar zijn oude leermeester, de gerenommeerde chef Jozua Jaring, bij wie hij ooit zijn eerste stappen zette in de topgastronomie...

Meer lezen ->

21 augustus 2025
Restaurant uit Michelingids presenteert exclusieve waterkaart

Het Britse La Popote in Cheshire heeft een nieuwe manier gevonden om gasten te verrassen: een aparte waterkaart. De kaart biedt zeven premiumwaters, vier stil en drie bruisend, met prijzen tussen de 6 en 22 euro per fles. Voor de samenstelling werkte mede-eigenaar Joseph Rawlins van het in de Michelingids opgenomen La Popote samen met Doran Binder, een van de weinige gecertificeerde watersommeliers in het Verenigd Koninkrijk...

Meer lezen ->

22 augustus 2025
Restaurant Noor* en ijssalon Room Groningen creëren uniek sterrenroomijs

Groningers kunnen eind augustus een week lang genieten van een exclusieve samenwerking tussen Michelinsterrenrestaurant Noor en topijssalon Room. Chefs Marleen en Jeroen Brouwer van Noor ontwikkelden samen met de ijsmakers van Room een bijzonder roomijs van rabarber met rozemarijn. Het ijs is van 25 tot en met 31 augustus 2025 verkrijgbaar bij de vestigingen van Room in Groningen en Zuidlaren...

Meer lezen ->

22 augustus 2025
Berend Boertje is de nieuwe chef van Michelingidsrestaurant Maris Piper

Amsterdamse culinaire brasserie Maris Piper verwelkomt met trots haar nieuwe chef, Berend Boertje. Na zijn periode als chefkok bij restaurant Klein Breda brengt hij nu zijn ervaring, vakmanschap en creatieve signatuur naar de keuken van Maris Piper. “Bij Maris Piper draait het om comfort classic food met een moderne finesse,” aldus eigenaar Vagarsh Mogatseljan. “Berend sluit daar naadloos op aan: hij kookt modern, maar altijd vanuit een klassieke basis. Dat geeJ zijn gerechten zowel herkenbaarheid als verrassing...”

Meer lezen ->

26 augustus 2025
Sterrenchef Wouter van Laarhoven heeft interieur van Alma getransformeerd

Sterrenrestaurant Alma in Oisterwijk heeft een complete interieurvernieuwing ondergaan. Chef-eigenaar Wouter van Laarhoven heeft het interieur van restaurant Alma op de schop genomen en transformeert de eetervaring door de focus nog sterker te leggen op kwaliteit, comfort en beleving. Met minder tafels, een op maat gemaakt design en een groter keukenteam wordt ingezet op verdere groei...

Meer lezen ->

28 augustus 2025
Luc Kusters zoekt overnamekandidaat voor voormalig Bolenius*-pand en benoemt Jet Loos als keukenchef

Ondernemer Luc Kusters zoekt een kandidaat voor de exploitatie van de voormalige locatie van zijn restaurant aan de Amsterdamse Zuidas. Sterrenrestaurant Bolenius verhuisde in april 2025 naar het Rembrandtpark in Amsterdam en sindsdien is de oude locatie beschikbaar voor overname. De SVH Meesterkok kondigt tevens de komst aan van Jet Loos, die sinds juli 2025 keukenchef is bij Bolenius Rembrandtpark...

Meer lezen ->

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws