Berend Boertje is de nieuwe chef van Michelingidsrestaurant Maris Piper

Auteur: Redactie
Personalia 22 augustus 2025
Berend Boertje is de nieuwe chef van Michelingidsrestaurant Maris Piper

Amsterdamse culinaire brasserie Maris Piper verwelkomt met trots haar nieuwe chef, Berend Boertje. Na zijn periode als chefkok bij restaurant Klein Breda brengt hij nu zijn ervaring, vakmanschap en creatieve signatuur naar de keuken van Maris Piper.

“Bij Maris Piper draait het om comfort classic food met een moderne finesse,” aldus eigenaar Vagarsh Mogatseljan. “Berend sluit daar naadloos op aan: hij kookt modern, maar altijd vanuit een klassieke basis. Dat geeJ zijn gerechten zowel herkenbaarheid als verrassing.”

Met jarenlange ervaring binnen meerdere zaken van The Breda Group heeft Boertje een eigen stijl ontwikkeld die wordt gekenmerkt door pure smaken, verfijning en een sterke focus op Nederlandse seizoensproducten. Zijn keuken is eigentijds, maar altijd stevig geworteld in vakmanschap.

Het eerste menu onder leiding van chef Berend belooft zowel vertrouwd als vernieuwend te zijn: klassieke gerechten met een moderne twist, gerechten die zich uitstekend lenen om te delen en die perfect aansluiten bij de gastvrije, bruisende sfeer van Maris Piper. Op het menu staan onder andere in zoutkorst gebakken knolselderij met paddenstoelenboter en gebarbecuede paddenstoel, gepocheerde kabeljauwfilet met zeegroenten, scheermessen en een saus van scheermessen, en een amandelsoufflé met coulis van kersen en kersenhoutijs.

“Wat mij aanspreekt in Maris Piper is de balans tussen comfort en verfijning. Ik kook graag met een moderne stijl, maar altijd gebaseerd op klassieke technieken. Daarmee kun je gerechten creëren die zowel herkenbaar als verrassend zijn. Mijn doel is om gasten te verwennen met pure smaken en een vleugje speelsheid – zonder dat het ooit onnodig ingewikkeld wordt,” zegt Boertje.

Over Maris Piper

Gevestigd in het hart van de Pijp in Amsterdam staat Maris Piper bekend om high-end comfort classics in een warme, gastvrije setting. Met trots genoteerd in de Lekker500 en bekroond met een 13/20 in Gault&Millau, is Maris Piper een plek waar sfeer, kwaliteit en culinaire finesse samenkomen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws