Eind juli vond op Curaçao en Bonaire een driedaags culinair evenement plaats ter ere van de onlangs overleden chef Jonnie Boer. Op drie verschillende locaties verzorgden oud-collega’s van Boer een exclusief zesgangendiner, gebaseerd op gerechten die zij in het verleden samen met hem ontwikkelden.
De reeks startte op 30 juli bij Brass Boer Curaçao, gevolgd door een diner op 31 juli in Baoase Luxury Resort, en een slotavond op 3 augustus bij Brass Boer Bonaire. Iedere locatie gaf het evenement een eigen sfeer: van de levendige setting op Curaçao tot de intieme strandomgeving van Baoase en de afsluiting onder de sterrenhemel op Bonaire.
Aan het eerbetoon werkten mee: Noah Wynants en Jimmie Boer (De Librije***), Adrian Zarzo (Zarzo*), Jeroen Achtien (Inter Scaldes**), René Klop (Baoase) en Stefan Martens en Andreas Péter (Brass Boer Curaçao en Bonaire). Allen hebben in het verleden bij De Librije gewerkt en kozen voor deze gelegenheid een gerecht met een directe link naar die periode.
De diners werden door gasten zeer positief ontvangen. Vanwege de grote belangstelling en enthousiaste reacties serveert Brass Boer Bonaire het zesgangenmenu de hele maand augustus opnieuw.
Fotografie: Bibi Witkamp
Dit bericht op Instagram bekijken