De culinaire wereld staat nooit stil, zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we elke maand een overzicht van het laatste Michelinnieuws: van nieuwe restaurants in de gids tot opvallende verschuivingen. Hieronder vind je hét nieuws dat je als restaurateur niet wilt missen...
Nick Bril heropent The Jane op 5 oktober met nieuw hoofdstuk op nieuwe locatie
2 september 2025
Op 5 oktober 2025 opent sterrenchef Nick Bril de nieuwe vestiging van The Jane aan de Limbastraat 5, op ’t Eilandje in Antwerpen. Het nieuwe concept belooft intiemer en moderner te zijn, zonder in te boeten aan de creativiteit en kwaliteit die The Jane wereldwijd faam bezorgden. Gasten kunnen sinds 1 september reserveren bij het restaurant. Na elf jaar sloot The Jane in maart 2025 definitief de deuren in de iconische kapel van het Militair Hospitaal. Het restaurant, opgericht in 2014 door Bril en Sergio Herman, groeide uit tot een culinair monument met twee Michelinsterren...
Meer lezen ->
Mario Ridder opent nieuw fine dining restaurant Azurite in Delft
9 september 2025
Patron cuisinier en sterrenchef Mario Ridder, al jaren een vaste naam aan de culinaire top, start zijn meest persoonlijke project tot nu toe. Op 2 september opende hij restaurant Azurite in het Huis van Delft. Met plek voor slechts 24 gasten, een grote open keuken en een radicale focus op smaakbeleving kiest Ridder voor een andere benadering van fine dining. Kleinschalig en volledig gericht op het overbrengen van vakmanschap en verfijning. “Ik wil nog één keer alles geven en op het allerhoogste niveau koken...”
Ron Gastrobar Oriental maakt comeback in hartje Amsterdam
10 september 2025
Na de sluiting van het geliefde Ron Gastrobar Oriental aan de Kerkstraat bleef de vraag naar een heropening maar komen. Zou de plek waar gasten tot in de late uurtjes terecht konden voor stomende dimsum, pefecte Pekingeend en cocktails nog terugkomen? Voor fans is er goed nieuws: dit najaar keert het concept voor éven terug met een knallende Kitchen Take Over bij Soulkitchen Amsterdam. Van 27 oktober tot en met 16 november proeven gasten hier van woensdag t/m zondag dimsum à la Ron en Chinese klassiekers met een Amsterdamse twist...
Meer lezen ->
Restaurant Ovum in Nidum Boetiekhotel presenteert nieuwe chef-kok
10 september 2025
Sinds augustus staat chef-kok Maikel van Veen aan het roer van restaurant Ovum in Grave. Met zijn jarenlange ervaring in diverse sterrenrestaurants brengt hij nieuw elan en inspiratie in de keuken, waarmee Ovum zich klaar maakt voor een nieuw seizoen vol smaak en gastvrijheid. Van Veen startte als leerling bij Wiesen* in Eindhoven en groeide door tot souschef. Daarna werkte hij als chef de partie bij De Treeswijkhoeve**, souschef bij De Lindehof**, keukenchef bij Sense* en Sabero** en chef-kok bij restaurant Gani, het chef’s table concept van Nastrium...
Meer lezen ->
Raymond Remmen volgt Pascal Jalhay op bij Van Oys Maastricht Retreat
16 september 2025
Raymond Remmen is benoemd tot executive chef van Van Oys Maastricht Retreat, onderdeel van The Leading Hotels of the World. Hij volgt daarmee Pascal Jalhay op, die een andere weg inslaat in zijn carrière. Remmen (50) is afkomstig uit Zuid-Limburg en werkte eerder onder meer bij Hans Snijders in Château Neercanne. Tot eind vorig jaar was hij chef van L’Auberge, het met een Michelinster bekroonde restaurant bij Château Neercanne...
Meer lezen ->
[Reportage] SVH Meestertour 2025 werd een dag vol gastvrijheid en inspiratie
16 september 2025
Op maandag 15 september 2025 vond de zesde editie van de SVH Meestertour plaats, voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens deze exclusieve tour bezochten wij samen met de deelnemers drie bijzondere bedrijven van SVH Meesters, samen goed voor vijf Michelinsterren. Het initiatief van SVH bood horecaprofessionals en studenten van horecaopleidingen een unieke kans om achter de schermen te kijken bij de top van de Nederlandse gastronomie...
Nieuw interieur voor sterrenrestaurant Maeve in Utrecht
19 september 2025
Na een succesvolle start van Maeve kijken eigenaars Tommy Janssen en Vera Voorend met veel vertrouwen naar de toekomst. Met een verbouwing en volledige restyling van het interieur worden de ambiance en gastbeleving naar een volgend niveau gebracht. Met deze investering in de toekomst wordt er door het koppel ingezet op groei en vernieuwing. Tommy Janssen: “Vier jaar geleden zijn wij samen gestart vol ambities en overgave...
Restaurant Nazka wint Green Chef’s Hat 2025
23 september 2025

25 september 2025

30 september 2025
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.