Op 5 oktober 2025 opent sterrenchef Nick Bril de nieuwe vestiging van The Jane aan de Limbastraat 5, op ’t Eilandje in Antwerpen. Het nieuwe concept belooft intiemer en moderner te zijn, zonder in te boeten aan de creativiteit en kwaliteit die The Jane wereldwijd faam bezorgden. Gasten kunnen sinds 1 september reserveren bij het restaurant.
Na elf jaar sloot The Jane in maart 2025 definitief de deuren in de iconische kapel van het Militair Hospitaal. Het restaurant, opgericht in 2014 door Bril en Sergio Herman, groeide uit tot een culinair monument met twee Michelinsterren en werd in 2015 uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld. De hoge huurprijs van 23.000 euro per maand maakte het echter onmogelijk om de locatie langer te behouden.
De geschiedenis van The Jane kende zowel hoogtepunten als uitdagingen: zoals een verwoestende brand in 2019 en een tragisch incident in 2024, maar ook successen zoals Brils bekroning tot 'Beste Nederlandse chef-kok in het buitenland' in 2023. Bril bleef vastberaden om zijn culinaire visie voort te zetten. Op Instagram gaf hij begin dit jaar aan dat de sluiting van The Jane in de kapel slechts het einde van een hoofdstuk is, en dat er plannen zijn voor een nieuwe, intiemere locatie in Antwerpen.
Met de heropening op ’t Eilandje kijkt Bril vooruit naar een nieuw tijdperk waarin gastronomie en beleving opnieuw hand in hand gaan.
Reserveringsysteem 'The Jane'
Gasten die willen reserveren, moeten rekening houden met een termijn van drie maanden. Telkens op de eerste dag van de maand om 10:00 uur komt de volgende periode vrij. Vanaf de opening op zondag 5 oktober kunnen gasten reserveren tot en met zaterdag 20 december. Vervolgens opent de reservering voor de hele maand januari op 1 november, voor februari op 1 december, en zo verder. The Jane ontvangt gasten van woensdagavond tot en met zaterdag, met vaste aanvangstijden: voor de lunch om 12:00 of 12:30 uur en voor het diner om 19:00 of 19:30 uur.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.