Na een succesvolle start van Maeve kijken eigenaars Tommy Janssen en Vera Voorend met veel vertrouwen naar de toekomst. Met een verbouwing en volledige restyling van het interieur worden de ambiance en gastbeleving naar een volgend niveau gebracht. Met deze investering in de toekomst wordt er door het koppel ingezet op groei en vernieuwing.
Tommy Janssen: “Vier jaar geleden zijn wij samen gestart vol ambities en overgave. Wij kijken met trots terug op de mijlpalen zoals het ontvangen van de Michelinster, 15 punten Gault&Millau, het winnen van het NK Gouden Koksmuts en het aansluiten bij Alliance Gastronomique. Door te richten op een kleinschalige setting van 30-35 couverts is er meer ruimte voor gastbeleving, ontwikkeling en verfijning. Met een vernieuwde en hoogwaardige ambiance sluit de gastbeleving hier nog beter op aan.”
Voor het interieur is ontwerpster Manon de Groot ingeschakeld. In het design is gekozen voor een natuurlijke basis met kleurrijke accenten en een mix aan materialen. Manon de Groot: “We behouden de identiteit van Maeve maar geven het interieur meer diepte en warmte, met oog voor detail en functionaliteit. Maeve is klaar voor de volgende stap het interieur groeit daarin mee”.
Maatwerkmeubilair door de zaak, tafels van warm notenhout, en een grote ovale tafel, bieden samen plek aan maximaal 35 gasten voor een fijn gevulde zaak met voldoende ruimte en privacy. De open keuken is intiemer geworden met keramische platen en een houten roomdivider. De sprekende, kleurrijke wallcover is behouden, maar komt nu qua kleur terug in het kleistucwerk op de wanden en in de designverlichting. In de kelder van het historische pand bevinden zich de werfkelders uit 1500 waarin niet alleen de wijnkelder is gevestigd, maar ook een volledig vernieuwde toiletruimte.
Met een nieuw lichtplan, aangepaste indeling en warme accenten in het interieur biedt Maeve een eigentijdse, culinaire beleving. Vera Voorend: “Alles moet kloppen, maar dan wel in een informele, persoonlijke sfeer. We willen onze gasten, een vrij jonge doelgroep, een relaxte gastronomische ervaring bezorgen.”
Ook in het team zijn ontwikkelingen. Erik Havenga versterkt het serviceteam als sommelier met meer dan 20 jaar ervaring in het topsegment. In de keuken vervult Caspar Vliem de rol van Sous Chef, die zijn ervaring heeft opgedaan bij topzaken zoals Lasarte*** in Barcelona, Lindehof** in Nuenen en Voltaire* in Leersum. Daarnaast neemt Assistent Maître-Sommelier Sophie Pauws dit najaar deel aan de finale van de prestigieuze Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs.
Foto’s: Buro Food
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.