Augustus: Michelin neemt weer drie nieuwe restaurants op in Michelingids Nederland

Auteur: Redactie
Michelin 24 augustus 2023
Augustus: Michelin neemt weer drie nieuwe restaurants op in Michelingids Nederland Foto: Michelin (2023)

Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app van de Michelin Gids en zijn makkelijk te herkennen aan het ‘Nieuw’-symbool. Of deze restaurants ook een Michelinster, een groene ster of een Bib Gourmand krijgen wordt tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie onthuld.

In de maand augustus hebben de Michelininspecteurs drie nieuwe restaurants geselecteerd:

Puur Sanh, Berg en Dal

"Creatief, gedurfd en spannend: de keuken van Puur Sanh boeit. Chef Witte heeft aandacht voor plantaardig en kijkt graag over de grenzen. Zo gaat hij texturen van ananas combineren met een beignet van zoete aardappel, een crème van kokos en kerrie, spicy venkel- en sesamzaadjes en een crème brûlée van aardappel. Gewaagd, maar zeker geslaagd! Deze chef houdt wel van power op het bord, zo getuigt de pittige bloody mary zonder alcohol die een bereiding rond tomaat body geeft. Laat u ook verleiden door een plekje op het terras. De mooie whiskycollectie en leuke wijnen zijn eveneens absoluut de moeite waard, en de gastvrouw heeft steeds leuke non-alcoholische alternatieven. Dat noemen ze nu puur genieten", aldus de gids over Puur Sanh.

Le Sable, Veldhoven

"De charme van het rustige Zandoerle straalt af op deze oude hoeve. Het decor bundelt authenticiteit en stijlvolle intimiteit, de verwelkoming door de eendjes is bijzonder leuk. Chef Chiel en gastvrouw Laura kunnen ondanks hun jonge leeftijd terugvallen op heel wat ervaring en talent. Het bord weerspiegelt die jeugdige frivoliteit. Alhoewel de basis Frans klassiek is, houdt de chef van bewerking en serveert hij een gerecht graag in verschillende borden. Denk aan lamsvlees dat in sukade wordt geserveerd, naast een stoof van de schouder (met een geweldig intense jus!) en ook nog eens een rosé lamsribstuk. De ambitie van Le Sable is voelbaar en dat maakt het net zo interessant."

Robuust, Vollenhove

"Achter dit gezellige restaurant staan twee broers die je gerust als robuust mag omschrijven: chef Raimon en gastheer Peter Ian. Verwacht uitgesproken smaken op het bord, zoals die beurre blanc met fijne pit die een perfect in de pan gebakken moot kabeljauw de nodige generositeit geeft. Die kwaliteit typeert trouwens zowel de eerder klassieke bereidingen als het creatievere menu. Zo gaat de chef even gezwind varkensvlees in de picture zetten door buikspek krokant te bakken, de huid crispy op het bord te brengen en er ook nog een intense rendangbereiding bij te serveren. Laat u zeker adviseren door de gastheer wat bieren betreft, zijn (voornamelijk Nederlands) aanbod en kennis zullen u niet ontgoochelen!"

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws