Bib Gourmand voor Landgoed de Uitkijk een complete verrassing

13 november 2017 | Thijs Jacobs

Lars en Helen Kijftenbelt kregen op donderdag 9 november om 10.30 uur een mail van een leverancier met het Bib logo groot in beeld en felicitaties! De exploitanten van het Landgoed waren compleet verrast en overdonderd door dit geweldige nieuws. De uren daarna stond de telefoon roodgloeiend en kwamen leveranciers en gasten het team persoonlijk feliciteren. De champagne is ontkurkt en het glas geheven met het team.

Stijlvolle villa



Sinds april 2015 is de exploitatie van  Landgoed De Uitkijk in handen van Lars en Helen Kijftenbelt. De Uitkijk is een stijlvolle rietgedekte villa aan de rand van Nationaal park De Sallandse Heuvelrug. De afgelopen 2,5 jaar hebben de gedreven hoteliers het hele hotel gerenoveerd en hard gewerkt met een vast team om kwaliteit en service van het restaurant en hotel naar een hoger niveau te tillen. “Het verkrijgen van een Bib is geen streven of doel op zich geweest”, aldus Kijftenbelt. “We streven er vooral naar om onze gasten een mooie culinaire en ongedwongen avond te geven, waar mensen volop van genieten, over napraten en voor terugkomen."

 

Uitstekend team

De waardering van Michelin met een Bib is een enorm compliment voor het gehele team.
Chef-kok Berry Thüss, sous chef Joost Bouwman en chef de parti Nick de Oude zijn de drijvende krachten in de keuken. Zij hebben de kneepjes van het vak geleerd bij gerenommeerde bedrijven als Dorset, De Holtweide en de Wilmersberg. Maître-sommelier Nick Nijlant heeft zijn sporen verdiend bij de Raadskelder en Hanninkshof. Lars en Helen Kijftenbelt runden o.a. het Landhotel Legemeer in het Friese Sint Nicolaasga, waar hun restaurant een notering in de restaurants Lekker kreeg. Voor dit ervaren en enthousiaste team is deze onderscheiding een kroon op hun werk.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de ka...

Awards opleiding
Wie wordt de 'MasterChef' van ROC Midden Nederland?

Zaterdag 20 januari is het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland tijdens de Open Dag het strijdtoneel voor de 'MasterChef' kookwedstrijd. Studenten van de koksopleiding gaan met elkaar de strijd aan volgens het Black Box principe. Iedere student krijgt een box met...

Food Achtergronden
Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten

Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedings...

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: