Bib Gourmand voor Landgoed de Uitkijk een complete verrassing

13 november 2017 | Thijs Jacobs

Lars en Helen Kijftenbelt kregen op donderdag 9 november om 10.30 uur een mail van een leverancier met het Bib logo groot in beeld en felicitaties! De exploitanten van het Landgoed waren compleet verrast en overdonderd door dit geweldige nieuws. De uren daarna stond de telefoon roodgloeiend en kwamen leveranciers en gasten het team persoonlijk feliciteren. De champagne is ontkurkt en het glas geheven met het team.

Stijlvolle villa



Sinds april 2015 is de exploitatie van  Landgoed De Uitkijk in handen van Lars en Helen Kijftenbelt. De Uitkijk is een stijlvolle rietgedekte villa aan de rand van Nationaal park De Sallandse Heuvelrug. De afgelopen 2,5 jaar hebben de gedreven hoteliers het hele hotel gerenoveerd en hard gewerkt met een vast team om kwaliteit en service van het restaurant en hotel naar een hoger niveau te tillen. “Het verkrijgen van een Bib is geen streven of doel op zich geweest”, aldus Kijftenbelt. “We streven er vooral naar om onze gasten een mooie culinaire en ongedwongen avond te geven, waar mensen volop van genieten, over napraten en voor terugkomen."

 

Uitstekend team

De waardering van Michelin met een Bib is een enorm compliment voor het gehele team.
Chef-kok Berry Thüss, sous chef Joost Bouwman en chef de parti Nick de Oude zijn de drijvende krachten in de keuken. Zij hebben de kneepjes van het vak geleerd bij gerenommeerde bedrijven als Dorset, De Holtweide en de Wilmersberg. Maître-sommelier Nick Nijlant heeft zijn sporen verdiend bij de Raadskelder en Hanninkshof. Lars en Helen Kijftenbelt runden o.a. het Landhotel Legemeer in het Friese Sint Nicolaasga, waar hun restaurant een notering in de restaurants Lekker kreeg. Voor dit ervaren en enthousiaste team is deze onderscheiding een kroon op hun werk.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Nieuwe vestiging Happy Italy in hoofdkantoor KPN

Happy Italy maakt een tweetal mooie stappen. De snelgroeiende horecaformule heeft afgelopen week een contract gesloten met KPN. Onder het nieuwe KPN hoofdkantoor in Rotterdam komt in het najaar een grote Happy Italy vestiging. Bovendien lanceert Happy Italy een nieuwe take-away formule, ‘Happy...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: