Bib Gourmand voor Landgoed de Uitkijk een complete verrassing

13 november 2017 | Thijs Jacobs

Lars en Helen Kijftenbelt kregen op donderdag 9 november om 10.30 uur een mail van een leverancier met het Bib logo groot in beeld en felicitaties! De exploitanten van het Landgoed waren compleet verrast en overdonderd door dit geweldige nieuws. De uren daarna stond de telefoon roodgloeiend en kwamen leveranciers en gasten het team persoonlijk feliciteren. De champagne is ontkurkt en het glas geheven met het team.

Stijlvolle villa



Sinds april 2015 is de exploitatie van  Landgoed De Uitkijk in handen van Lars en Helen Kijftenbelt. De Uitkijk is een stijlvolle rietgedekte villa aan de rand van Nationaal park De Sallandse Heuvelrug. De afgelopen 2,5 jaar hebben de gedreven hoteliers het hele hotel gerenoveerd en hard gewerkt met een vast team om kwaliteit en service van het restaurant en hotel naar een hoger niveau te tillen. “Het verkrijgen van een Bib is geen streven of doel op zich geweest”, aldus Kijftenbelt. “We streven er vooral naar om onze gasten een mooie culinaire en ongedwongen avond te geven, waar mensen volop van genieten, over napraten en voor terugkomen."

 

Uitstekend team

De waardering van Michelin met een Bib is een enorm compliment voor het gehele team.
Chef-kok Berry Thüss, sous chef Joost Bouwman en chef de parti Nick de Oude zijn de drijvende krachten in de keuken. Zij hebben de kneepjes van het vak geleerd bij gerenommeerde bedrijven als Dorset, De Holtweide en de Wilmersberg. Maître-sommelier Nick Nijlant heeft zijn sporen verdiend bij de Raadskelder en Hanninkshof. Lars en Helen Kijftenbelt runden o.a. het Landhotel Legemeer in het Friese Sint Nicolaasga, waar hun restaurant een notering in de restaurants Lekker kreeg. Voor dit ervaren en enthousiaste team is deze onderscheiding een kroon op hun werk.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Diner
Amstel Boathouse organiseert 'charity diner'

Op woensdag 29 november 2017 organiseert het Amstel Boathouse samen met het Bhutan Youth Development Funds en de Mieke Huigen Stichting een charity diner. Deze avond staat in het teken van een betere toekomst voor jonge monniken uit Bhutan. Er wordt geld ingezameld om te streven naar onderwijs voor ...

Achtergronden Wijn
Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Professor Patrick McGovern heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waarin hij aangetoond heeft dat de mensheid al 5000 jaar langer wijn drinkt (en maakt) dan eerder werd aangenomen. Georgië De bio­moleculaire archeoloog van de universiteit van Pennsylvania vond in acht aar­dewerk...

Achtergronden Culinair
Fransen kiezen voor Boeuf Bourguignon als nationaal gerecht

De Fransen hebben gestemd op het gerecht dat volgens hen de Gallische gastronomie het beste uidraagt. Uiteraard bevat het gerecht vlees en wijn, hoe kan het ook anders. Boeuf Bourguignon is immers de grote winnaar. Vleesgerecht Het gestoofde vleesgerecht uit centraal Frankrijk wordt gemaakt me...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: