Le Restaurant* maakt bekend dat de deuren niet meer open gaan

Auteur: Redactie
Michelin Gastronomie 30 mei 2023
Le Restaurant* maakt bekend dat de deuren niet meer open gaan

Het met één Michelinster bekroonde restaurant aan de Frans Halsstraat in Amsterdam sluit na 15 jaar de deuren. Per 1 juni is het restaurant officieel gesloten, dit laat Le Restaurant weten op Facebook. Eind april ontving het restaurant voor de tiende keer op rij één ster tijdens de uitreiking van Michelin. Ook Gault & Millau vermeldde het restaurant in de gids van 2023. Le Restaurant ontving 17 van de 20 punten.

“We nemen deze pauze om onze filosofie te heroverwegen”, wordt vermeld op Facebook. Verder lees je hier dat ze de  structuur willen vernieuwen en eventueel het restaurant willen herplaatsen. Eigenaar Jan de Wit deelt met Het Parool: “We gaan rondkijken en ons beraden.” Volgens Jan kun je diverse dingen doen binnen het vak.  “Ik denk bijvoorbeeld aan het coachen van een restaurant in een vijfsterrenhotel met internationale gasten. Een zaak een ziel geven vind ik mooi werk.”

Daarbij kregen Jan en zijn compagnon Konstantin, volgens Het Parool de kans hun locatie te verkopen. Of de sluiting duidt op een nieuw restaurant in de stad is niet bekend. Wel laat Jan weten dat het zomaar zou kunnen. “Maar dan wel op een andere plek, met een nieuwe formule en een andere filosofie.”

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws