Samenwerking Michelingids en TheFork is live

6 maart 2020 | Thijs Jacobs

Door een samenwerking met de MICHELINGIDS kunnen gasten vanaf vandaag eenvoudig 4.000 van de 14.000 MICHELINGIDS restaurants vinden en reserveren via TheFork website en app. Hiermee breidt TheFork haar aanbod aan kwalitatieve restaurants over de hele wereld uit. De reserveerbare MICHELIN 2020 selectie op TheFork bestaat uit 229 restaurants in Nederland, waarvan twee 2-sterren, dertig 1-ster, 148 Plate en 49 Bib Gourmand restaurants.

In december kondigden TheFork en de MICHELINGIDS een samenwerking aan. Vandaag wordt de eerste stap in deze samenwerking zichtbaar voor consumenten. De 29 miljoen bezoekers die iedere maand TheFork raadplegen, kunnen via TheFork website en app met één klik bij sterrenrestaurants reserveren. Het aanbod van MICHELIN wordt hiermee voor gasten nog beter toegankelijk. 

De MICHELINGIDS selectie op TheFork is te vinden door middel van speciale banners, filters en labels. Daarnaast hebben gasten de mogelijkheid hun zoekresultaat te filteren op verschillende categorieën binnen MICHELIN, zoals de bekende sterren Bib Gourmand en Plates. De content van de MICHELIN selectie op TheFork zal volgens de regels van MICHELIN worden weergegeven. Denk hierbij aan informatie over het restaurant, de sfeer, de historie en de verschillende factoren die door een inspecteur van MICHELIN zijn beoordeeld.

Hoogwaardige selectie binnen het aanbod

‘’We zijn blij om de gebruikers van TheFork het beste van twee werelden te bieden: aan de ene kant de unieke en hoogwaardig samengestelde selectie van de MICHELINGIDS en aan de andere kant de kracht van TheFork community met miljoenen gepassioneerde consumenten. Met de MICHELIN selectie op TheFork komen wij nog een stap dichter bij onze missie om iedere gast te helpen bij het vinden van het juiste restaurant tegen de beste prijs. Deze samenwerking stelt ons in staat om bij een breed internationaal publiek, de historische savoir-faire van de MICHELINGIDS te promoten. Deze toonaangevende gids biedt consumenten al 120 jaar lang de beste, onafhankelijke en meest betrouwbare informatie over kwalitatief hoogstaande restaurants. Tegelijkertijd is er altijd respect voor lokale regio’s en tradities en promoten zij het werk van gepassioneerde chefs’’, verklaart Bertrand Jelensperger, senior vice president Tripadvisor Restaurants en CEO TheFork.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: