Samenwerking Michelingids en TheFork is live

6 maart 2020 | Thijs Jacobs

Door een samenwerking met de MICHELINGIDS kunnen gasten vanaf vandaag eenvoudig 4.000 van de 14.000 MICHELINGIDS restaurants vinden en reserveren via TheFork website en app. Hiermee breidt TheFork haar aanbod aan kwalitatieve restaurants over de hele wereld uit. De reserveerbare MICHELIN 2020 selectie op TheFork bestaat uit 229 restaurants in Nederland, waarvan twee 2-sterren, dertig 1-ster, 148 Plate en 49 Bib Gourmand restaurants.

In december kondigden TheFork en de MICHELINGIDS een samenwerking aan. Vandaag wordt de eerste stap in deze samenwerking zichtbaar voor consumenten. De 29 miljoen bezoekers die iedere maand TheFork raadplegen, kunnen via TheFork website en app met één klik bij sterrenrestaurants reserveren. Het aanbod van MICHELIN wordt hiermee voor gasten nog beter toegankelijk. 

De MICHELINGIDS selectie op TheFork is te vinden door middel van speciale banners, filters en labels. Daarnaast hebben gasten de mogelijkheid hun zoekresultaat te filteren op verschillende categorieën binnen MICHELIN, zoals de bekende sterren Bib Gourmand en Plates. De content van de MICHELIN selectie op TheFork zal volgens de regels van MICHELIN worden weergegeven. Denk hierbij aan informatie over het restaurant, de sfeer, de historie en de verschillende factoren die door een inspecteur van MICHELIN zijn beoordeeld.

Hoogwaardige selectie binnen het aanbod

‘’We zijn blij om de gebruikers van TheFork het beste van twee werelden te bieden: aan de ene kant de unieke en hoogwaardig samengestelde selectie van de MICHELINGIDS en aan de andere kant de kracht van TheFork community met miljoenen gepassioneerde consumenten. Met de MICHELIN selectie op TheFork komen wij nog een stap dichter bij onze missie om iedere gast te helpen bij het vinden van het juiste restaurant tegen de beste prijs. Deze samenwerking stelt ons in staat om bij een breed internationaal publiek, de historische savoir-faire van de MICHELINGIDS te promoten. Deze toonaangevende gids biedt consumenten al 120 jaar lang de beste, onafhankelijke en meest betrouwbare informatie over kwalitatief hoogstaande restaurants. Tegelijkertijd is er altijd respect voor lokale regio’s en tradities en promoten zij het werk van gepassioneerde chefs’’, verklaart Bertrand Jelensperger, senior vice president Tripadvisor Restaurants en CEO TheFork.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: