44 nieuwe adressen in MICHELIN gids Bib Gourmand Benelux 2018

9 november 2017 | Thijs Jacobs

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend. De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MICHELIN gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro. In de tiende editie van deze gids hebben de inspecteurs opnieuw heel wat lievelingsadressen verzameld.

De gids geniet elk jaar van een steeds grotere populariteit. “Onze inspecteurs voelen het tijdens hun bezoeken: restaurateurs streven naar deze onderscheiding, ze doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Ze beperken zich niet tot e?e?n menu maar bieden een ruime keuze met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Geen wonder dat steeds meer gasten op zoek zijn naar een restaurant met een Bib Gourmand”, aldus Michael ELLIS, internationaal directeur van de MICHELIN gidsen.

Lunchrestaurant en take-away

De 23 nieuwe adressen die de Belgische selectie rijk is, tonen aan dat restaurateurs diverse concepten aanbieden om hun gasten zo goed mogelijk te bedienen. Neem nu Tou.Gou (Brugge), een lunchrestaurant dat eveneens meeneemgerechten aanbiedt. Faraya (Wemmel) pakt dan weer uit met een authentieke Libanese keuken, en in het weekend ook met een rijkelijk buffet. Om lekker eten te sharen moet men bij Schnitzel (Antwerpen) zijn, waar kleine bordjes met verzorgde gerechten op tafel komen.

Sharing 

Nederland krijgt er in deze 2018-editie 20 bedrijven bij. Sharing is er goed ingeburgerd, dat tonen de heerlijke gastrotapas van Valenzia by Zarzo (Eindhoven) aan. Ron Blaauw neemt zijn gasten bij Ron Gastrobar Paris (Amsterdam) mee naar het traditionele Parijs, met klassiekers die hij toch steeds zijn eigen touch weet te geven. Gym & Gin (Kralingen) verwent zijn gasten van ’s ochtends tot ’s avonds met ware smaakbommetjes die de creatieve stempel van de chef dragen.

Met K Restaurant (Huldange) heeft het Groothertogdom Luxemburg er e?e?n Bib Gourmand bij. In dit grote etablissement hebben de verschillende eetzalen een eigen ambiance. De uitgebreide kaart – van klassiek tot meer bewerkt – zorgt voor keuze te over.

De Bib Gourmand Benelux 2018 wordt vanaf 23 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (Belgie en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg).

In deze editie vindt u:

168 restaurants in Belgie?, waarvan 23 nieuwe;
14 restaurants in Luxemburg, waarvan 1 nieuw;
135 restaurants in Nederland, waarvan 20 nieuwe.

Over de MICHELIN gids

De MICHELIN gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Het is een vitrine van de mondiale gastronomie en zet zowel de culinaire dynamiek van een land, nieuwe tendensen als de talenten van morgen in de schijnwerpers. De MICHELIN gids cree?ert waarde voor restaurants dankzij de onderscheidingen die het jaarlijks uitdeelt. Het draagt bij tot de uitstraling van de lokale gastronomie en de toeristische aantrekkingskracht van streken. Dankzij zijn rigoureuze selectiemethode en historische kennis van de hotel- en restaurantsector, biedt de MICHELIN gids aan zijn klanten een expertise aan die uniek is in de wereld en daardoor ook een service die kwaliteitsvol is.

De selecties zijn op papier en online beschikbaar. Ze zijn zowel toegankelijk op het internet als op het geheel van de mobiele ondersteuningen die een navigatie aanbieden die aangepast is aan het gebruik van iedereen, maar ook een dienst voor online reservatie.
Met de MICHELIN gids blijft de Groep miljoenen reizigers begeleiden in hun verplaatsingen, om hen een unieke mobiliteitservaring te laten beleven.

Presentatie MICHELIN gids 2018 Belgie? en Luxemburg: maandag 20 november 2017 Presentatie MICHELIN gids 2018 Nederland: maandag 11 december 2017

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: