De MICHELIN gids Bib Gourmand Benelux 2017 selecteert 313 restaurants

14 november 2016 | Thijs Jacobs

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend. De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MICHELIN gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro.

“De Bib Gourmand kent zowel bij het grote publiek als bij de restaurateurs een groeiend succes”, aldus Michael ELLIS, de internationale directeur van de MICHELIN gidsen. “Dat bewijst de evolutie van het aantal adressen die de afgelopen twintig jaar tijd zijn onderscheiden met een Bib Gourmand in de Benelux gids: vandaag zijn 313 adressen geselecteerd, in 1997 waren dat er nog maar 112. En alle kookstijlen komen aan bod: van terroirkeuken tot mediterrane en Aziatische specialiteiten.”

De diversiteit aan kookstijlen en etablissementen – van eetkantines tot stijlvolle restaurants – kleurt ook dit jaar de selectie van Belgie?, waarin 25 adressen hun intrede maken. Dat het e?e?n voor e?e?n toppers zijn, bewijzen onder meer de heerlijke dimsum van 5 Flavors Mmei (Antwerpen) en de subtiele smaakbommetjes die bij Cadre Culinaire (Huy) worden bereid. De traditionele lekkernijen van Bodo (Gent) en de genereuze bistroklassiekers van Toucan (Elsene) worden dan weer geserveerd in zaken waar een zekere vibe hangt. Net als de ervaring die hij kan beleven bij sommige nieuwkomers. Smullen van lekkers uit de Ardennen en achteraf zalig overnachten, zoals bij Les Terrasses de l’Our (Our) bijvoorbeeld. Dat kan eveneens bij La Fe?te au Palais (Lustin), waar men ook nog eens geniet van een uitgebreide bierkaart en een prachtig zicht op de Maasvallei.

Ook in Nederland heeft de Bib Gourmand heel wat leuke adresjes gevonden, waaronder 18 nieuwe. Neem nu de pittige Indische specialiteiten van de Spandershoeve (Hilversum), waar de rijsttafel gasten laat ontdekken hoe lekker de oosterse keuken wel is. Of de persoonlijke keuken van Ysbrandt Wermenbol, die bij Lime (Malden) traditionele gerechten een smaakvolle twist geeft met mediterrane en Aziatische smaken. Er zijn natuurlijk ook zaken die nog niet zo’n rijke geschiedenis hebben, maar daar wel aan werken. Zoals Zott (Nieuwegein), waar klassieke smaken schitteren in weloverwogen bereidingen en voor een heerlijke smaakervaring zorgen. Die ervaring belooft men ook bij Rijsel (Amsterdam) te beleven, waar een knipoog naar de genereuze Vlaamse keuken wordt verwerkt in traditionele gerechten.

De uitgave van de Bib Gourmand Benelux 2017 is het startschot van een drukke eindejaarsperiode voor Michelin. Op 21 november wordt namelijk de MICHELIN gids Belgie? en Luxemburg 2017 gepresenteerd, op 12 december volgt de voorstelling van de MICHELIN gids Nederland 2017.

De Bib Gourmand Benelux 2017 wordt vanaf 24 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (Belgie? en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg). In deze editie vindt u:

165 restaurants in Belgie, waarvan 25 nieuwe;
14 restaurants in Luxemburg;
134 restaurants in Nederland, waarvan 18 nieuwe.

Over de MICHELIN gids

De MICHELIN gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Het is een vitrine van de mondiale gastronomie en zet zowel de culinaire dynamiek van een land, nieuwe tendensen als de talenten van morgen in de schijnwerpers. De MICHELIN gids cree?ert waarde voor restaurants dankzij de onderscheidingen die het jaarlijks uitdeelt. Het draagt bij tot de uitstraling van de lokale gastronomie en de toeristische aantrekkingskracht van streken. Dankzij zijn rigoureuze selectiemethode en historische kennis van de hotellerie en restauratie sector, biedt de MICHELIN gids aan zijn klanten een expertise aan die uniek is in de wereld en daardoor ook een service die kwaliteitsvol is.

De selecties zijn op papier en online beschikbaar. Ze zijn zowel toegankelijk op het internet als op het geheel van de mobiele ondersteuningen die een navigatie aanbieden die aangepast is aan het gebruik van iedereen, maar ook een dienst voor online reservatie.
Met de MICHELIN gids blijft de Groep miljoenen reizigers begeleiden in hun verplaatsingen, om hen een uniek mobiliteitservaring te laten beleven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: