Franse topchef levert beide Michelinsterren in

16 juli 2019 | David Bakker

Bevrijder dan ooit voelt hij zich. De Franse topchef Marc Veyrat levert na het verlies van zijn derde michelinster, zijn overige twee sterren in. In januari verloor hij zijn derde ster en is sindsdien depressief. Dat lezen we op de website van het Vlaamse Nieuwsblad.

Zijn restaurant Maison des Bois in het Franse stadje Manigod is sinds kort 'sterloos'. De 69-jarige Fransman kookte in zijn leven de ene na de andere ster en is zelfs opgenomen in het Legioen van Eer, de hoogste onderscheiding die een Franse burger kan krijgen.

De excentrieke chef is woedend op Michelin en noemt hen, in een brief die in handen kwam van de Franse website lepoint.fr, bedriegers. "Ik heb besloten dat ik me ga ontdoen van die twee sterren. Ik trek me terug uit de Michelingids”, zegt de topchef.

“Ik ben al zes maanden depressief. Hoe durven jullie de gezondheid van koks te gijzelen”, schrijft hij. “Tijdens ons bezoek aan uw kantoren in Parijs, om de redenen voor het intrekken van de ster te vernemen, hebben we uw diepgaande onbekwaamheid kunnen vaststellen. Dat maakt me bang voor de volgende generaties. De enige reden die ik kreeg, was dat ik reblochon en beaufort verwarde met cheddar, en dat is een schande voor de regio. Jullie manipuleren de gastronomie en kennen niets van de identiteit van gebieden.” Stoppen met koken doet Veyrat niet na de tegenslag. “Ik voel me bevrijder dan ooit.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: