Cafe restaurant Rust Wat bekroond met Bib Gourmand

11 maart 2021 | Redactie

Cafe restaurant Rust Wat in Blaricum is bekroond met een Bib Gourmand. De Bib Gourmand is al jarenlang ambassadeur van restaurants met een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. 

Over Rust Wat niets dan lof: ‘Rust wat uit na een wandeling door de streek en neem plaats op het terras, waar de bosvijver iets weg heeft van een Monet schilderij. In deze gezellige herberg staat uw plezier centraal. De (genereuze) tussengerechten bieden een ruime keuze tussen klassiekers en jongere creaties. De chef heeft interessante ingevingen, kookt niet te ingewikkeld, maar vol op smaak.’

Michelin deelt jaarlijks - naast de sterren - ook de titel Bib Gourmand uit. Elk restaurant met een Bib Gourmand heeft zijn eigen identiteit, al hebben ze wel belangrijke overeenkomsten: de focus op seizoensgebonden producten en de generositeit die zo typisch is voor de Bib Gourmand. Dit jaar is de keuze verlopen ‘in uitermate uitdagende tijden'.

Werner Loens, bij Michelin verantwoordelijk voor de Michelingids Nederlands stelt ‘met ongelooflijk veel trots en blijdschap’ vast dat de Nederlandse chefs doorzetten. ‘Hun vechtersmentaliteit en positivisme overtuigt mij ervan dat we hier samen uitkomen.’ In totaal zijn er 13 restaurants in Nederland die een Bib Gourmand hebben ontvangen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: