Vergunning van enige sterrenrestaurant in Tilburg Monarh* ingetrokken

Auteur: Redactie
Michelin 15 mei 2023
Vergunning van enige sterrenrestaurant in Tilburg Monarh* ingetrokken

De vergunning van restaurant Monarh* in Tilburg is afgenomen door burgemeester Theo Weterings, dit schrijft het AD. Het intrekken van de vergunning volgt na een onderzoek naar de integriteit van het restaurant. De eigenaar heeft zich gemeld bij de rechter. Monarh blijft de komende tijd nog geopend voor gasten.

De vergunning van eigenaar Kovacevic wordt ingetrokken naar aanleiding van een onderzoek door de gemeente. Wat de knoop doorhakte wil de gemeente niet bekendmaken. Volgens de krant beschikt alleen de gemeente over inhoud van het onderzoek.

In 2014 opende de deuren van het restaurant dat vier jaar later bekroond werd met één Michelinster. Chef-kok Paul Kappé bracht Tilburg het eerste sterrenrestaurant. In februari 2021 heeft de burgemeester bekendgemaakt dat hij de vergunning wilde intrekken. De eigenaar van het restaurant kan sindsdien geen vergunning krijgen voor eventuele nieuwe restaurants. 

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws