Marleen en Jeroen Brouwer maken Noor* in juli toegankelijker voor studenten

Auteur: Redactie
Michelin 19 juni 2023
Marleen en Jeroen Brouwer maken Noor* in juli toegankelijker voor studenten

Na het succes van vorig jaar geeft sterrenrestaurant Noor in Groningen studenten dit jaar weer vijftig procent korting op de menuprijs. In 2022 waren de vier datums binnen één minuut uitverkocht; daarom stellen Marleen en Jeroen Brouwer dit jaar twaalf datums open. De jonge restaurateurs willen hiermee eten in een toprestaurant toegankelijker maken voor studenten en investeren in potentiële gasten van de toekomst.

In het najaar van 2022 organiseerden Marleen en Jeroen voor het eerst een actie voor studenten. Hiermee wilde het ondernemersduo studenten een kans bieden om kennis te maken met het eten in een sterrenrestaurant. “We waren overdonderd door het grote succes. De vier datums die we hadden geselecteerd waren allemaal binnen één minuut vol. Daarom hebben we nu twaalf datums gekozen in de maand juli. Hierdoor kunnen meer studenten genieten van onze keuken en omdat het zomervakantie is, kunnen studenten die wat verder weg wonen er wellicht ook gebruik van maken”, aldus Marleen.

Noor in de restaurantgidsen

Het in maart 2022 geopende Groningse restaurant van chefs Marleen en Jeroen Brouwer kreeg al binnen drie maanden de eerste ster uitgereikt door restaurantgids Michelin. Het kwam dat jaar tevens als hoogste nieuwkomer binnen in de Gault&Millau-gids en is inmiddels door Gault&Millau gewaardeerd met 16,5 punten op een schaal van 20. Volgens Lekker behoort Noor tot de 64 beste restaurants van Nederland.

Jeroen: “Met zulke onderscheidingen behoor je tot de top van Nederland en dat kan een drempel zijn voor jonge mensen. Wij herinneren ons nog goed dat eten op niveau vaak onbereikbaar voor ons was toen wij nog studeerden, terwijl wij heel graag gastronomische inspiratie op wilden doen. Daarom geven we studerende jongeren die interesse hebben in gastronomie een korting van vijftig procent op de menuprijs. Zo kunnen ze kennismaken met eten op niveau, met ons en met Noor en hopen we dat ze de potentiële gasten van de toekomst zijn. Vorig jaar kregen we veel enthousiaste reacties van de studenten. Niet alleen over het eten, maar ook over de relaxte, ongedwongen sfeer in ons restaurant. Dat was ook precies wat we ze wilden laten ervaren.“

Spelregels en reserveren

De studentenactie loopt van 5 tot en met 29 juli 2023 en is geldig op woensdagavond, donderdagavond en zaterdagmiddag. De actie is van toepassing op studenten tussen de 18 en 25 jaar die daadwerkelijk studeren en die dat kunnen aantonen. Tafelgenoten die niet voldoen aan de actievoorwaarden betalen de reguliere menuprijs.

Fotografie: Chantal Arnts

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws