U heeft gezocht op : Groningen

11 juli 2019 Opening Interieur
Nayolie Voorschoten heropend na conceptwijziging en restyling

Chef Kelvin Lin heeft zijn Nayolie in Voorschoten na een sluiting van enkele maanden op 6 juli 2019 heropend als food & wine bar. Onder de nieuwe naam ‘Nayolie by Kelvin Lin’ wordt een zeer onderscheidende modern Aziatische keuken gevoerd met gerechten in bistronomiestijl, die uniek ...

4 juli 2019 Interview Longread
Exclusief interview met horecakeizer Casper Reinders: "Veel van wat je over mij leest is niet waar"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca...

19 juni 2019 Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

11 juni 2019 Awards
Vijf toptalenten door naar volgende ronde Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019

Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn vijf kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019. De vijf toptalenten behaalden op maandag 3 juni 2019 de hoogste score van de 24 kandidaten die tijdens de theoriedag in ROC ...

3 juni 2019 Achtergronden Culinair
Aantal all-you-can-eat restaurants verdrievoudigd

Het aantal wereldrestaurants in Nederland is de afgelopen drie jaar bijna verdrievoudigd. We telden er 25 in 2016, 71 in 2019. Als daar de 35 Live-Cooking formules van Van der Valk bij worden opgeteld, zijn er al meer dan 100 van deze 'all you can eat' formules. Dit becijfert Van Spronsen &a...

22 mei 2019 Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

14 mei 2019 Michelin Restaurant
WestCord restaurant élevé slaat een nieuwe weg in

Restaurant élevé, gelegen op de elfde verdieping van WestCord WTC Hotel Leeuwarden slaat een nieuwe weg in. Restaurant élevé krijgt hiermee een nieuw concept en een nieuw à la carte menu. Na vijf jaar succesvol een Michelinster te hebben gevoerd is het tijd om ...

24 april 2019 Restaurant
Restaurant Wadapartja breidt uit

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug ...

15 april 2019 KHN
KHN maakt zich zorgen over horeca groei Groningen

Volgens de Groningse afdeling van KHN wordt leegstand in Groningen te veel opgevuld met horecazaken, zo lezen we op rtvnoord.nl. "Er moet wat gebeuren, als we zo doorgaan dan hebben we over drie jaar echt een probleem." aldus Irene van der Velde, afdelingsvoorzitter van de stad Groningen, ...

5 april 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Nederlandse wijn

Mijn gasten vanavond zijn collega's. In London hebben ze vier grote restaurants met veel livemuziek, een soort clubs met members. Het is hun eerste keer in Amsterdam. We raken, zoals vaker, in gesprek over wijn. Zowel in Engeland als in Nederland worden er de laatste jaren steeds meer wijnen ...

8 januari 2019 Economie Ondernemen
Horecaketens winnen terrein in straatbeeld

ABN AMRO verwacht dat de schaalvergroting in de horeca zich de komende jaren voortzet via de uitbreiding van ketens én overnames. Na een recordjaar in 2018 verwacht ABN AMRO dat het aantal overnames van eetzaken in 2019 boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. Verder breiden kete...

2 januari 2019 Vega
Tweede editie Nationale Week Zonder Vlees in maart van start

Van 11-17 maart 2019 vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Vorig jaar maart vond de eerste editie plaats. Samen met 56 partners uit de voedingsindustrie wist Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër, een nationale campagne te reali...

8 november 2018 Awards Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd...

25 oktober 2018 Interview
"Wild verkoopt het best buiten de kaart om"

Het wildseizoen staat weer voor de deur. Een tumultueuze periode voor veel restaurants. Verwerken in een menu, op de kaart zetten of juist buiten de kaart om verkopen? We vroegen het twee experts. Hun antwoord? Verkoop wild buiten de kaart om. “Want”, zo stelt David Rutgers, eigenaar ...

10 oktober 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Startende horecaondernemers onbekend met aftrekposten

Veel startende ondernemers zijn niet op de hoogte van de aftrekposten waarvan zij gebruik kunnen maken. Zo weet 1 op de 3 startende ondernemers niet welke autokosten zij zakelijk kunnen aftrekken. Ook heeft 4 op de 10 ondernemers niet gecheckt op welke aftrekposten zij recht hebben. Dit blijkt uit o...

1 oktober 2018 Vega
Vegan Sashimi op de menukaart van Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar aan het Marie Heinekenplein heeft maandag 1 oktober de primeur, want de vorige week gelanceerde No Tuna en Zalmon Sashimi staat daar als eerste op de kaart. De plantaardige sashimi maakte een hoop los op social media en de beelden van de niet van echt te onderscheiden sashimi gi...

20 september 2018 Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

11 september 2018 Awards Mensen KHN
Patrick Beijk Meest Markante Horecaondernemer van Groningen

Patrick Beijk mag zich dit jaar én volgend jaar de Meest Markante Horecaondernemer van de provincie Groningen noemen. Patrick, eigenaar van onder andere mr. Mofongo en The Dog Bollocks, stond met vier andere horecaondernemers in de finale. Patrick valt volgens de jury op door zijn uitdagende ...

16 augustus 2018
Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

12 juni 2018 Interview Longread
Interview Broodhuys, Leeuwarden: “De lunchpiek van vroeger is er niet meer"

Peter Procee zit al tientallen jaren in de horeca, en niet zonder succes. In Leeuwarden legde hij 24 jaar geleden de basis voor zijn lunchzaak zoals die nu is. Het Broodhuys is een jaar geleden grondig verbouwd, waarbij de originele details uit het monumentale pand bewaard zijn gebleven. We brachten...

16 mei 2018 Achtergronden
Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. Horecavoorzieningen Gelderland als best...

3 mei 2018 Food Events
Foodhal ongekend populair

De opmars van Foodhallen in Nederland, met name de grote steden, zet zich onverminderd voort. In steeds meer steden is wel een soort van foodhal gevestigd, of staan de deuren voor initiatiefnemers open. Nederland telde twee jaar geleden nog maar vier foodhallen, momenteel zijn dit er 13, verspreid o...

1 mei 2018 Opening Restaurant
De Beren nu ook in Groningen

Het eerste De Beren-restaurant in de provincie Groningen is een feit. Middenin het bruisende centrum van de Groningse hoofdstad openen op dinsdag 8 mei de deuren van het restaurant. Na een grondige verbouwing is het pand aan de Brugstraat eindelijk gereed om Groningers te ontvangen. Het vriendelijke...

16 april 2018 Achtergronden Restaurant
Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Sca...

10 april 2018 Interview CityTrip
CityTrip Emmen: interview Brownies & downieS

Wanneer je de gemiddelde Nederlander vraagt naar bezienswaardigheden in Emmen, dan noemen ze waarschijnlijk stuk voor stuk de dierentuin als eerste. De oude dierentuin bevond zich midden in het centrum van de stad, ehm… het dorp. Stadsrechten heeft Emmen immers niet ( deze worden ook niet mee...

3 april 2018 Opening Fastfood
Foodformule WOK& opent de komende tijd 7 nieuwe stores

De vernieuwende fastservice formule WOK& opent in 2018 maar liefst 7 nieuwe stores in Nederland. Het &-teken zegt het al: WOK& is meer dan alleen een wokformule. Zo breidt het concept binnenkort haar assortiment uit met veganistische producten, algen noodles en een kinder WOK-concept. Zo...

23 maart 2018 Economie Bezorgen
Thuisbezorgd.nl draagt ruim half miljard euro bij aan de Nederlandse economie

Thuisbezorgd.nl verwerkte in 2017 voor meer dan 550 miljoen Euro aan bestellingen voor ongeveer 7.500 bezorgrestaurants. Het bedrijf schat in dat het daarmee indirect verantwoordelijk is voor ongeveer 20.000 voltijds en deeltijdsbanen in Nederland. De eten-bestelsite levert de aangesloten bezorgr...

19 maart 2018 Achtergronden Culinair
Wild Grunn: vervolg pop-up met wildmenu in Kantens

De eerste editie van Wild Grunn in september was een succes, dus komt er een vervolg op zaterdag 7 april in de boerderij van Gradiënt Natuurbeheer in Kantens. De boerderij van wordt weer omgetoverd tot een pop-up-restaurant waar een direct bereid bord wild vlees is te nuttigen, afhankelijk van ...

14 maart 2018 Achtergronden Interview
Exclusief interview Ad Schaap, De Beren: “Onze franchisenemers komen in een gespreid bedje terecht”

De Beren, typisch Rotterdams, maar tegenwoordig in heel Nederland een ‘household name’. Ad Schaap is een Rotterdamse horecalegende en sinds 1999 staat hij aan het roer van de restaurantketen die niet alleen een transformatie heeft ondergaan, maar ook qua aantal vestigingen enorm aan de w...

9 februari 2018 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: David Rutgers blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2013 met David Rutgers, toen trotse eigenaar van De Markies uit Gro...

7 februari 2018 Restaurant
Wederom grote omzetgroei voor De Beren (bezorg)restaurants

Vorige week werden tijdens het jaarlijkse nieuwsjaarevent van De Beren de omzetcijfers van 2017 bekend gemaakt. De horecaketen opende afgelopen jaar maar liefst acht nieuwe vestigingen. Dankzij de goede prestaties van alle nieuwe en bestaande vestigingen is de omzet van de horecaketen met 35% gegroe...

9 januari 2018 Awards Bezorgen
Dit is het beste bezorgrestaurant van Nederland

Fresh2Go Sushi in Amsterdam is verkozen tot het beste bezorgrestaurant in 2017. Door heel Nederland zijn er stemmen uitgebracht. Zo ontving Angelo’s Pizza de meeste stemmen in Rotterdam en kwam in Groningen Dinner Served als beste uit de bus. Het is de vierde keer dat de eten-bestelsite deze v...

22 december 2017 Bezorgen Snacks
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij...

13 december 2017
Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker

Op dinsdag 12 december is Felix Huisken, eigenaar van Café Singelier in Groningen, geïnaugureerd tot SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de 49ste SVH Meesterschenker van Nederland en de eerste schenker die de titel SVH Meesterschenker sinds 2002 heeft behaald. Onder grote belan...

7 november 2017 Awards
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op dinsdag 7 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt. Leerlingen en docenten hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om hun leerbedrijven te nomineren. In totaal waren er 183 horecabedrijven genomineerd waarvan 143 zich hebben aangemeld ...

3 november 2017 Drinks Wijn
Felix Huisken geslaagd voor zijn Meesterproef

Op donderdag 2 november is Felix Huisken (46), eigenaar van Café Singelier, Groningen geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de eerste SVH Meesterschenker sinds 2002. Een SVH Meesterschenker weet als geen ander gasten te verrassen met uiteenlopende dr...

31 oktober 2017 Bezorgen
Hungry.nl groeit met 65 procent

Twee jaar na de lancering van Hungry.nl, is de lean and mean maaltijdbezorgsite een geduchte speler binnen de Nederlandse take-away markt. Het bedrijf hanteert een sympathiek verdienmodel wat past bij de huidige markt, met lage commissie (7%) op bestellingen krijgen restaurants en consumenten meer w...

18 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Gert van der Heijden van Het Roode Koper

Andere kandidaten Gert van der Heijden is de laatste kandidaat in onze reeks mini-documentaires. Hiervoor warern we te gast bij Kees Visser van restaurant Bij Kees, Thomas Beekhuis van DOT Groningen, Marco van der Wijngaard van 't Amsterdammertje en Lars Drost van restaurant Ciel Bleu. Hun mini d...

18 september 2017
Hobbykoks overtuigd van een vol restaurant als zij zelf gaan koken

Bijna 7 op de 10 ondervraagde hobbykoks (t/m 49 jaar) heeft interesse in het koken onder begeleiding van een echte chef. Bijna tweederde geeft ook aan graag eens een echt sterrendiner voor vrienden, familie en bekenden neer te willen zetten. Ruim driekwart (77%) van jonge hobbykoks (t/m 39 jaar) ...

6 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Lars Drost van Restaurant Ciel Bleu

Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D?Or Nederland.  De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires. Vand...

4 september 2017 Economie Tech
Met een glimlach betalen in de horeca

Betalen kan sneller en leuker. Gasten van een KFC-restaurant in het Chinese Hangzhou kunnen vanaf nu betalen met behulp van gezichtsherkenning. De 'smile to pay'-toepassing van Alipay scant de gezichten van betalende gasten binnen twee seconden. Naast gezichtsherkenning is ook het verstre...

1 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Marco van der Wijngaard van ’t Amsterdammertje

Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires....

28 augustus 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Thomas Beekhuis van Dot Groningen

Op 18 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland plaats. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een reeks korte min...

27 augustus 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Kees Visser van restaurant Bij Kees

Op 18 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland plaats. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een reeks korte min...

25 juli 2017
Restaurants in Flevoland telefonisch het slechtst bereikbaar

In 2016 stonden 129 restaurants onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De restaurants stonden onder streng toezicht omdat zij meerdere keren een boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid. Hoewel het eten en hygiëne een van de belangrij...

12 juli 2017 Mensen
Euro-Toques Inaugureert De Molenaar in Onderdendam

In het prachtige dorp Onderdendam, 15 kilometer ten noorden van de stad Groningen, is restaurant 'De Molenaar' gevestigd in, hoe kan het ook anders, een molen. Tot voor kort heette de locatie nog 'In de molen', maar toen Martin Kooijker, 25 jaren jong, het restaurant waar hij als sou...

13 juni 2017 Economie Amsterdam Bier
Aantal bierbrouwerijen in tienjaar verviervoudigd

In tien jaar tijd is het aantal bierbrouwerijen in Nederland toegenomen van 90 in 2007 naar 370 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van het cbs. De grootste groei vond plaats in Amsterdam Er zijn met name veel eenmansbedrijven bijgekomen. Bij 270 van 370 brouwerijen is één persoon werkz...

12 juni 2017 Culinair Bocuse d'Or
Vijf kandidaten finale Bocuse d’Or Nederland bekend

Na een spannende finale in het FrieslandCampina Innovation Center waar de klokken van de wedstrijd terug tikten, gingen 10 kandidaten de strijd aan voor een plek in de landelijke finale van Bocuse d’Or Nederland. Wedstrijdleider SVH Meesterkok Marco Poldervaart over de presentaties: “...

30 mei 2017 Culinair Bocuse d'Or
Kandidaten voorronde Bocuse d’Or Nederland bekend

Op maandag 12 juni is de voorronde van de finale Bocuse d’Or Nederland bij het innovation centre van FrieslandCampina. Ook deze keer is er een sterk deelnemersveld van ambitieuze koks. Zij gaan strijden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or Nederland. Aan de national...

2 mei 2017
Nacht van de Fooi zoekt deelnemers 

Op zaterdag 20 mei 2017 staan deelnemende horecabedrijven in veertien steden hun fooi af aan kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Groningen, Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Breda, Den Bosch, Delft, Leiden en Maastricht kunnen horecaon...

11 april 2017 Achtergronden
Slim! Boekhouden: Het grootboek als gids voor de ondernemer

Jimmy Croymans en Marjan van Dijk, Cafe 't Ponton, Kampen Vloeroppervlak - 40 m2 Terras - 120 m2 Prijs pils (vaasje) - € 2,60 Aantal personeelsleden - 5 Doelgroep/publiek - Vaste borrelgasten bruincafé en toeristen "Onze kasboekhouding doen we in Excel. Daarin voeren we ...

2 maart 2017 Economie Wet- en regelgeving
Wetenschappers: 'opnieuw kijken naar Franchise Code'

De Nederlandse Franchise Code moet terug naar de tekentafel. Dat stellen Maryse Brand, Evelien Croonen en Liesbeth Kneppers-Heijnert van de Rijksuniversiteit Groningen. In een blog laten de drie wetenschappers weten dat de Franchise Code op dit moment te uitgebreid is en dat er onderwerpen in benoem...

9 januari 2017 Awards Restaurant
Hier eet je De Lekkerste Hamburger van Nederland

Dennie Soffree van Soffree on fifty-four is de winnaar van de vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Finest. Deze wedstrijd werd gehouden op de Horecava in Amsterdam. Dennie Soffree, werkzaam bij Soffree on fifty-four won met zijn broodje ‘De BZN’ de vakwedstrijd &l...

28 december 2016 Sluiting Restaurant
Restaurant De Boom stopt

Restaurant De Boom, in Groningen, sluit. De eigenaren laten weten dat door een moeizame start lang gevochten is tegen een financiële achterstand. Tot hun grote spijt moeten ze de stekker eruit trekken. Om afscheid te nemen houdt De Boom een feest in Huize Maas. Op 27 januari zijn er speciaal...

14 december 2016 Achtergronden Restaurant
Nederlandse restaurants telefonisch goed bereikbaar

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijken restaurants in Nederland telefonisch goed bereikbaar te zijn. Goed nieuws voor de horeca, en zeker in deze drukke tijd rond de feestdagen. Daarentegen weten we niet precies hoe het zit met de online bereikbaarheid. Wellicht is die wat minder goed. Onderzo...

18 november 2016 Restaurant
Deze kok runt een succesvol one man-restaurant

Hij verzint de receptuur, hij kookt, serveert, is gastheer, wast af: chef-kok Dennis de Haan opende afgelopen juni zijn one man-restaurant. En zit vol. Om even voor tweeën woensdagnacht draaide hij de deur van zijn restaurant op slot, laat het even na twee uur zijn geweest dat hij op é...

1 november 2016 Events
Aandacht voor ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’

SVH Meesterkok Albert Kooy is initiator van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ (Dutch Cuisine). Tijdens de horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more in Evenementenhal Hardenberg geeft hij op dinsdag 8 november van 14.00 tot 15.00 uur een (kook)presentatie over de...

27 oktober 2016 Restaurant
25 jaar: Humphrey's Groningen aan de Vismarkt

Restaurant Humphrey’s is 25 jaar gevestigd in een monumentaal pand aan de Vismarkt in Groningen. Humphrey’s Groningen is onderdeel van een keten met 18 vestigingen door het hele land. De keten heeft een vast concept: een driegangen-keuzemenu kost € 25,95. Bij het samenstellen van...

19 oktober 2016 Drinks Bier
Softwarebedrijf 'berekent' recept nieuw biertje

Aan de hand van een aantal aan Groningen en de Groningers toegeschreven eigenschappen hebben medewerkers van het IBM Client Innovation Center in Groningen het recept voor het ultieme Groningse stadsbiertje 'berekend'. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. IBM in Londen is dermate positief o...

7 oktober 2016 Wet- en regelgeving
Plan voor noodlijdende ondernemers markthal Rotterdam?

Verruiming van het bestemmingsplan voor de Markthal kan de redding zijn voor noodlijdende ondernemers. Dat zei professor Laurens Sloot, hoogleraar retail marketing aan de Rijksuniversiteit van Groningen tegen het AD. Door in verskramen bijvoorbeeld ook horeca toe te staan, kunnen uitbaters makkelijk...

6 oktober 2016 Restaurant
Uit eten voor 5,99 euro

Eten-bestelsite Hungry.nl heeft in Groningen opnieuw een campagne gelanceerd waarbij restaurants een maand lang speciaal samengestelde voordeelmenu’s online aanbieden voor 5,99 euro. Groningen is de eerste stad waar Hungry deze actie voor de tweede keer organiseert. Maar liefst 70 restaurants ...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval...

8 september 2016 Café
Groningse terrassen krijgen tropenrooster

Terrassen mogen donderdagavond een uur langer open in Groningen. Nog niet eerder werd zo laat in het jaar het sein ‘tropisch’ afgegeven. Het is deze zomer de tweede keer dat dit tropenrooster in werking wordt gesteld, de eerste keer was in augustus. Het idee kreeg vorm in de periode v...

5 september 2016 Diner Opening
Taveerne Rabenhaupt opent haar deuren voor liefhebbers van bier en kip

Vanaf nu kunnen liefhebbers van bier en kip hun hart ophalen op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Deze week opende hier Taveerne Rabenhaupt. Deze nieuwe hotspot in het centrum van Groningen is de enige taveerne in de stad waar gasten zelf hun bier mogen tappen aan tafel. Met taptafels, een gr...

2 september 2016 Economie
Korte huurcontracten en daghoreca worden steeds belangrijker

Korte huurcontracten en daghoreca worden steeds belangrijker op de Nederlandse winkelmarkt. Ook in de grote steden van ons land zijn korte huurcontracten meer regel dan uitzondering. Daarnaast speelt daghoreca, mede door een lagere vraag van winkeliers, een steeds belangrijkere rol in winkelgebieden...

17 augustus 2016 Bezorgen
Online menu's voor maar 5 euro in Eindhoven

Eten-bestelsite Hungry.nl is in Eindhoven een campagne gestart waarbij restaurants een maand lang speciaal samengestelde menu’s online aanbieden voor 5 euro. Liefst 40 restaurants in Eindhoven doen mee met de zogenoemde ‘Hungry 5 euro Mega Menu’ campagne. Deelnemende restaurants...

20 juli 2016 Wet- en regelgeving
Terrassen mogen langer open vanwege tropische temperaturen

De zomer is eindelijk gearriveerd. Dat betekent voor de horeca in Amsterdam (stadsdeel Centrum) dat het Tropisch Weer Scenario (TWS) van kracht is, waarbij de terrassen ruimer mogen worden opgesteld dan normaal. Ook in Groningen en Utrecht is het TWS ingevoerd voor horeca-ondernemers. Horecagele...

18 juli 2016
Restaurant en congrescentrum in Infoversum

Bos & Bos Catering heeft het Groningense Infoversum aangekocht voor 4,5 ton. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het voormalige theater en de 3D-bioscoop worden omgebouwd tot restaurant en congrescentrum. Het Infoversum gaat verder onder een nieuwe naam, die nu nog niet bekend is. Al sne...

4 juli 2016 Diner
JRE Nederland: dineren op niveau is niet saai

De bij JRE Nederland aangesloten restaurants hebben zaterdag 2 juli met een guerrilla-achtige actie laten zien dat lunchen of dineren op niveau allesbehalve saai is. Onder de noemer Streetdine werden passanten op straat getrakteerd op een heerlijke gerechtje inclusief bijpassend glas wijn. Street...

28 juni 2016 Diner Opening Ontbijt Achtergronden
IKEA-restaurants hebben geen winstoogmerk. Hoe kan dat?

Het restaurant van IKEA Groningen werd in april geopend en is het eerste in Nederland in de nieuwe opzet. IKEA omschrijft het als ‘een grote showroom’ en het restaurant biedt plaats aan 550 personen. Blurring in optima forma, zo kun je het restaurant goed omschrijven. Maar is de F&B-...

30 mei 2016
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Ha...

24 mei 2016
28 mei Nacht van de Fooi

Zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. De hele dag door is het mogelijk om uit te gaan en ondertussen iets bij te dragen a...

19 mei 2016
HEERLIJK10Daagse bijna van start

Morgen begint de HEERLIJK10Daagse voor de negende keer. Tot en met 29 mei lunchen deelnemers voor 22,50 euro en dineren zij voor 27,50 euro prinsHEERLIJK in de beste restaurants op Hollands grondgebied. Voor tien euro extra eet men zelfs op sterrenniveau en voor twintig euro extra op tweesterrenni...

2 mei 2016
Inspectie SZW: veel onderbetaling in horeca

Bij een controle van de schoonmaak-werkzaamheden in 44 horecaondernemingen, vooral restaurants en eetcafés, werden bij zes ondernemingen door de Inspectie SZW overtredingen geconstateerd. Daarnaast doet de Inspectie nog nader onderzoek bij 22 ondernemingen. De actie van de Inspectie SZW vond afgel...

23 maart 2016
Het Grote Paaseitjesonderzoek

Met het paasweekend in het vooruitzicht presenteert HEMA de resultaten van het Grote Paaseitjesonderzoek onder ruim 1000 Nederlanders. Wat blijkt? Nederlanders zijn dol op chocolade paaseitjes: maar liefst 86% van hen geeft aan graag paaseitjes te eten. De liefde voor paaseitjes gaat ver: gemidde...

22 februari 2016
Foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt uit

Het rondreizende culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt dit jaar uit naar maar liefst zeven steden en Mysteryland. In Amersfoort, Dordrecht, Utrecht, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven en op Mysteryland gaat jong en oud bourgondisch genieten. Vanaf Pinksterweekend in mei tot en met e...

16 februari 2016
Bocuse d'Or: focus op Europese finale in Nederland

Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland praatte gisteren in de wedstrijdkeuken bij Damolen Horeca- en Grootkeukentechniek in het Friese Wolvega sponsoren en andere geïntereseerden bij over de stand van zaken rondom Bocuse d’Or Nederland en het uitgebrachte bid voor de organisatie van de Europese f...

5 februari 2016
Burger King heeft nieuwe eigenaar

Burger King Nederland wisselt van eigenaar. Eigenaar Citoyen Food Group verkoopt het bedrijf aan de Amsterdamse investeerder Standard Investment. De Nederlandse tak beheert 27 van de 60 Burger King-restaurants in Nederland en heeft 1400 medewerkers in dienst. Meer restaurants Tegenover Z24 zeg...

12 januari 2016
2015: 22 procent minder faillissementen

Vorig jaar zijn in Nederland 6303 bedrijven failliet gegaan, een daling van 22 procent ten opzichte van 2014. In 2015 gingen 1756 edrijven minder failliet dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de gegevens van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. De meeste faillissementen vonden plaats in de groot- ...

11 januari 2016
Cafés blijven achter in prestaties horeca

De verkopen van cafés liggen nu al bijna twee jaar lang ruim een kwart onder het niveau van het topjaar 2007. Waar andere delen van de traditionele horeca, zoals restaurants en hotels, het volume (grofweg het aantal consumpties en overnachtingen) zien herstellen, blijven cafés ver achter. Dit me...

8 januari 2016
Hanos verruimt openingstijden groothandels

Dertien groothandels van Hanos zijn vanaf deze week geopend van zeven uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds. Op donderdag en vrijdag zijn er koopavonden en kunnen horecaondernemers tot acht uur ‘s avonds in de winkels terecht. Vestigingen De nieuwe openingstijden gelden voor de volgende ...

4 januari 2016

De Russische caféketen Ziferblat wil een café openen in de stad Groningen. Gasten betalen in cafés van Ziferblat niet per consumptie, maar per minuut. Dasja Vinogradova, de initiatiefneemster in Groningen, zoekt nog naar een goede locatie in de studentenstad. Ze geeft aan dat een café in een b...

1 januari 2016 Recepten Salade
Salade gekonfijte hoevekip

Salade gekonfijte hoevekip van Doppler, Groningen Ingrediënten gemengde slasoorten ontbeende kippendijen ganzenvet bacon cherrytomaatjes dressing van balsamico Bereidingswijze Konfijt de ontbeende kippendijen in ganzenvet. Haal de blaadjes van diverse kropsla, was ze en leg ze o...

1 januari 2016 Recepten Salade
Vegan salade

Vegan salade van Pernikkel, Groningen Ingrediënten Kikkererwten Kidneybonen Ui Tomatenblokjes Koriander Citroen Olijfolie Aubergine Paprika Courgette Knoflook Mesclun Walnoten Amandelen ...

1 januari 2016 Recepten Soep
Garnalensoep uit Groningen

Ingrediënten (2 personen) 1 kleine schelvis 50 gram gekookte en gepelde noordzeegarnalen ½ verkruimeld beschuit 1 ei 40 gram boter ½ prei 1 eetlepel maïzena 2 theelepels Groningse mosterd 1 eetlepel gehakte bladselderij 2 wortels 2 aardappels 1 laurierblad zou...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

25 november 2015
In Groningen: grootste bierdiner ter wereld

De Martinikerk in Groningen is april volgend jaar het decor van het grootste bierdiner ter wereld. In de kerk wordt de tafel gedekt voor maar liefst 600 bierliefhebbers. Dat meldt het Bierfestival Groningen. 7-gangenmenu met speciaalbier Bezoekers van het megabierdiner krijgen een 7-gangenmenu ...

16 november 2015
Heel Nederland geschikt voor wijnteelt

Goed nieuws voor wijnbouwers: bijna alle Nederlandse bodems zijn geschikt voor druiventeelt. Uit onderzoek van TNO blijkt dat het voor de smaak niet uitmaakt of de wijngaarden zich in Groningen of Zeeland bevinden. In alle provincies wijnteelt Afgelopen tien jaar heeft wijnbouw in Nederland een...

3 november 2015
Dutch Cuisine zet zich in voor duurzaam

Dutch Cuisine bundelt haar krachten met maar liefst 15 partijen in de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie. Deze samenwerking van bedrijfsleven, ngo’s en overheid, waaronder de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, wil belemmeringen wegnemen om verduurzaming van de v...

29 oktober 2015
Doppio positief beoordeeld in Koffietest

Ook dit jaar is de jury van de AD Koffietest weer positief over Doppio Espresso. De vestigingen van de espressobarketen in Arnhem en Spijkenisse hebben respectievelijk een 8 en een 7,5 gescoord en de jury concludeerde dat Doppio garant staat voor kwaliteit. Beoordelingen De vakjury bezocht 2 ...

8 oktober 2015
Vernieuwde Makro's in Breda en Groningen

De Makro vestigingen in Breda en Groningen heropenen op 14 oktober met een volledig nieuw concept. Met de vernieuwing speelt Makro naar eigen zeggen in op de veranderende wensen en behoeften van ondernemers. Foto: Beleving staat bij Makro centraal, zoals bij de visafdeling in Vianen Beleving ...

3 september 2015
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de Nederlandse finale van van de kookwedstrijd Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam. Foto: Jonnie Boer. © De Librije Juryleden De juryleden zijn: Jonnie Boer (De L...

4 augustus 2015
Dineren en treinen met Couverts en NS

Restaurant-reserveringsportal Couverts biedt samen met de NS tot en met 30 september reis-plus-diner-arrangementen aan. Hiermee kunnen reizigers voordelig een diner met treinvervoer aanschaffen. Voordelig dagje uit Via Spoordeelwinkel.nl kunnen reizigers een dagretour met driegangendiner boeken...

14 juli 2015
Zwarte Doos krijgt hotel en café-restaurant

Het voormalige gebouw van de Sociale Dienst in Groningen, de zwarte Doos, wordt een café-restaurant. althans, op het dak van het gebouw kan straks op 55 meter hoogte 'gelounged' worden als het aan een Gronings architectenbureau ligt. Hotel en restaurant Op dit moment staat het pand nog leeg e...

10 juli 2015
Amsterdam weer duurste terrasstad

Amsterdam is na 2 jaar weer de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras van Amsterdam is € 23,05 dit is 5,5% hoger dan vorig jaar. Gemiddeld zijn de terrasprijzen dit jaar met 2,5% gestegen. Almere is voor het eerst de goedkoopste terrasstad van N...

1 mei 2015
Publiekswinnaars Couverts Dinerweek bekend

Tien dagen lang hebben gasten in heel Nederland tijdens de Couverts Dinerweek voor een scherpe prijs drie gangen à la carte kunnen dineren. Opvallend is dat het aantal online reserveringen volgens de reserveringssite met 70 procent is toegenomen ten opzichte van voorgaande jaren. Deze editie was ...

12 maart 2015
11e editie Nacht van de Fooi

Op zaterdag 30 mei vindt de elfde editie van Nacht van de Fooi plaats. In 14 steden staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Afri-Can, AquaQuest, Geefeenkoe, Knowledge for Children en Product of Prison. ...

4 maart 2015
Crowdfunding voor vestiging Coffeecompany

De financiering voor de start van een franchise van de Coffeecompany in Amsterdam-West is van start gegaan. De Coffeecompany is een bewezen franchiseformule en de ondernemer heeft ruime ervaring opgebouwd met een andere vestiging. Met dit alles in het achterhoofd, is het succes goed te verklaren. ...

25 februari 2015
Nieuwe chef Bistro 't Gerecht: Henrice Dijks

NH Hotel De Ville en Bistro ’t Gerecht in Groningen krijgen een nieuwe executive chef. Henrice Dijks gaat per 1 maart 2015 leidinggeven aan de keukenbrigade van Bistro ’t Gerecht. Henrice Dijks neemt de plaatst in van Gerlof Castelijn. Bistro 't Gerecht maakt onderdeel uit van NH Hotel Group en...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: