Leven in Frankrijk en Italië Magazine hebben weer restaurantprijzen uitgereikt

Auteur: Redactie
Awards 5 juni 2024
Leven in Frankrijk en Italië Magazine hebben weer restaurantprijzen uitgereikt Derde van links: Fabio Panissidi, eigenaar van Lab26 Aperitivo Club. Achter de bos bloemen: Bas Lenoire, eigenaar van Vino & Friends in Maastricht

Dinsdagavond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de twaalfde keer twee bijzondere restaurantprijzen uitgereikt door de tijdschriften Leven in Frankrijk en Italië Magazine. Een avond met als verrassing twee Italiaanse publieks-lievelingen!

De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant 2024 ging naar Bar Beurre in Maastricht. De Franse consul-generaal voor Frankrijk in Nederland Mme Catherine Feuillet reikte de prijs uit aan chef Robin Hameleers. Juryvoorzitter Tom Kellerhuis citeerde uit het juryrapport: “Hier aten we voortreffelijk Frans. Fine dining, een kleine, maar verrassende én betaalbare kaart vol verrukkelijke smaakexplosies. Als er meer op de kaart had gestaan hadden we hier willen blijven eten. Het zou me niets verbazen, zeg ik op persoonlijke titel, als de Michelininspecteurs hier ook al in het geniep langs zijn geweest.”

Gió Cucina Italiana werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2024. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: “Vandaag bekronen wij één restaurant dat de ziel van de Italiaanse thuiskeuken perfect weet te vangen. Het is de keuken van ‘la mamma’ en ‘la nonna’, vol liefde en traditie. Dit restaurant brengt die authentieke Italiaanse ervaring naar een klein, smal straatje, waar iedereen kan genieten van de gerechten die wij zo waarderen.” De directeur van het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam mevrouw Paola Cordone overhandigde de prijs aan chef Giorgia Ozzano. 

Publieks- en juryprijs

Ook werden er publieksprijzen uitgereikt waarvoor lezers van Italië Magazine en Leven in Frankrijk massaal hadden gestemd. Verrassend genoeg kregen twee Italiaanse restaurants precies evenveel stemmen: Lab26 uit Hengelo en Vino & Friends uit Maastricht ontvingen beiden een plaquette. Madame Georgette kreeg de publieksprijs voor Fijnste Franse Restaurant. 

De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de edities van Leven in Frankrijk en Italië Magazine die in augustus verschijnen. Deze tijdschriften riepen de awards in 2011 in het leven. Beide magazines zijn uitgaven van Credits Media te Amsterdam, tevens uitgever van Hollands Glorie.

Jury

Jury voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland: juryvoorzitter Tom Kellerhuis, hoofdredacteur HP/de Tijd en culinair journalist; Alain Caron, Franse chef-kok, bekend van televisie en zijn vier restaurants in Amsterdam; Jacques Hermus, culinair journalist, en Cathelijne van Vliet, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk. 

Jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar: juryvoorzitter Roberto Payer, vice-voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel, Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

Genomineerde restaurants Fijnste Franse Restaurant 2024:

·         Bar Beurre, Maastricht (winnaar juryprijs)
·         Bellami’s, Groningen
·         Haut, Weesp
·         Les Zazous, Amsterdam
·         Louise Petit, Rotterdam
·         Madame Georgette, Venlo (winnaar publieksprijs)
·         Margaux, Amsterdam
·         Mes amis, Delft
·         Monsieur Rouge, Haarlem
·         Rijsel, Amsterdam

Genomineerde restaurants Italië Magazine Restaurant van het jaar 2024:

·         Gió Cucina Italiana, Amsterdam (winnaar juryprijs)
·         Al Bàcaro, Amsterdam
·         Pasta e Vino, Beek
·         Momenti Italian Food & Wine, Brielle
·         La Liguria, Den Haag
·         Lab26, Hengelo (winnaar publieksprijs)
·         Vino & Friends, Maastricht (winnaar publieksprijs)
·         Polpette, Utrecht

Fotografie: Maarten Albrecht 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws