Gerenommeerde chefs en sexy patisserie op Folie Culinaire 2017

6 juni 2017 | Roy Spijker

Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht, maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. Tussen 9 en 11 oktober zullen de Nederlandse tweesterrenchef Jarno Eggen, de Franse toppatissier Cécile Farkas Moritel en de Belgische tweesterrenchef Alexandre Dionisio hun kennis delen tijdens masterclasses. Al eerder werd de komst van de Colombiaanse topchef Leonor Espinosa bekendgemaakt.

Jarno Eggen Drentse meester
Eventmanager Erik Stroink is trots op het binnenhalen van deze gerenommeerde experts. Stroink: "Tijdens de masterclasses delen zij hun kennis en kan de beursbezoeker proeven van de creaties die zij samen met het keukenteam van Folie Culinaire maken."

SVH Meesterkok Jarno Eggen is een meester in smaak en structuren en werkt in zijn keuken met de rijkdom van het Drentse land die hem inspireert tot verrassende gerechten. Eggen leerde het vak in Giethoorn bij Martin Kruithof in de Lindenhof, voordat hij samen met zijn Cindy Borger hun restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde startte. De twee wonnen de prestigieuze wijn-spijswedstrijd Copa Jerez en zijn de trotse bezitters van twee Michelinsterren. 

Sexy patisserie by Cécile Farkas Moritel
De Franse Cécile Farkas Moritel, ooit modeontwerpster, heeft haar designtalent ten dienste van de patisseriewereld gesteld. Ze reist de hele wereld rond om advies te geven en om haar kunst met de allergrootste namen uit het vak te delen. Stroink: "Cécile bekijkt de patisserie door de ogen van een modeontwerpster en vindt dat patisserie sexy moet zijn en glamour moet uitstralen. Precies dat is te zien in de oog- en tongstrelende creaties die ze onder ‘Creations by Cécile’ ontwerpt."

Creatieve Alexandre Dionisio
Gepokt en gemazeld bij Brusselse restaurants als Comme chez Soi en Sea Grill, opende Alexandre Dionisio zijn eigen restaurant Alexandre in Brussel, dat binnen enkele maanden een Michelinster kreeg. Met het op 120 meter hoogte gelegen La Villa in the Sky kookte hij binnen korte tijd zelfs twee Michelinsterren bij elkaar. Het glazen restaurant op het dak van de IT Tower in Brussel heeft een spectaculair uitzicht, de keuken heeft het formaat van een zakdoek. Stroink: "De beperkingen van de kleine keuken en de begrensde ruimte van het restaurant nopen Dionisio tot zeer nauwkeurige werkmethoden, een perfecte organisatie en veel creativiteit. Die vaardigheden zal de beursbezoeker zeker in de masterclass terugzien."

Colombiaanse topchef Leonor Espinosa
Eerder maakte de beursorganisatie de naam van de Colombiaanse topchef Leonor Espinosa bekend. Espinosa gebruikt traditionele Colombiaanse producten die ze een moderne twist geeft, zoals planten uit de tropische regenwouden, kaaiman en mieren.

Stroink: "Folie Culinaire heeft inmiddels een goede naam weten te vestigen, zowel onder bezoekers als onder nationale en internationale topchefs. We zijn er trots op dat zovelen naar Maastricht komen om hun kennis en kunde te laten zien. De komende tijd maken we meer chefs bekend."

Folie Culinaire is hét exclusieve internationale gastronomisch event, dat in 2017 (9 t/m 11 oktober) voor de vijfde keer plaatsvindt in MECC Maastricht. Drie dagen lang vinden inspirerende kook- en productpresentaties door gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland plaats. Een bezoek aan Folie Culinaire biedt inzicht in de laatste trends op het gebied van food en non-food in het hogere en topsegment.

Meer informatie: folieculinaire.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: