Gerenommeerde chefs en sexy patisserie op Folie Culinaire 2017

6 juni 2017 | Roy Spijker

Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht, maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. Tussen 9 en 11 oktober zullen de Nederlandse tweesterrenchef Jarno Eggen, de Franse toppatissier Cécile Farkas Moritel en de Belgische tweesterrenchef Alexandre Dionisio hun kennis delen tijdens masterclasses. Al eerder werd de komst van de Colombiaanse topchef Leonor Espinosa bekendgemaakt.

Jarno Eggen Drentse meester
Eventmanager Erik Stroink is trots op het binnenhalen van deze gerenommeerde experts. Stroink: "Tijdens de masterclasses delen zij hun kennis en kan de beursbezoeker proeven van de creaties die zij samen met het keukenteam van Folie Culinaire maken."

SVH Meesterkok Jarno Eggen is een meester in smaak en structuren en werkt in zijn keuken met de rijkdom van het Drentse land die hem inspireert tot verrassende gerechten. Eggen leerde het vak in Giethoorn bij Martin Kruithof in de Lindenhof, voordat hij samen met zijn Cindy Borger hun restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde startte. De twee wonnen de prestigieuze wijn-spijswedstrijd Copa Jerez en zijn de trotse bezitters van twee Michelinsterren. 

Sexy patisserie by Cécile Farkas Moritel
De Franse Cécile Farkas Moritel, ooit modeontwerpster, heeft haar designtalent ten dienste van de patisseriewereld gesteld. Ze reist de hele wereld rond om advies te geven en om haar kunst met de allergrootste namen uit het vak te delen. Stroink: "Cécile bekijkt de patisserie door de ogen van een modeontwerpster en vindt dat patisserie sexy moet zijn en glamour moet uitstralen. Precies dat is te zien in de oog- en tongstrelende creaties die ze onder ‘Creations by Cécile’ ontwerpt."

Creatieve Alexandre Dionisio
Gepokt en gemazeld bij Brusselse restaurants als Comme chez Soi en Sea Grill, opende Alexandre Dionisio zijn eigen restaurant Alexandre in Brussel, dat binnen enkele maanden een Michelinster kreeg. Met het op 120 meter hoogte gelegen La Villa in the Sky kookte hij binnen korte tijd zelfs twee Michelinsterren bij elkaar. Het glazen restaurant op het dak van de IT Tower in Brussel heeft een spectaculair uitzicht, de keuken heeft het formaat van een zakdoek. Stroink: "De beperkingen van de kleine keuken en de begrensde ruimte van het restaurant nopen Dionisio tot zeer nauwkeurige werkmethoden, een perfecte organisatie en veel creativiteit. Die vaardigheden zal de beursbezoeker zeker in de masterclass terugzien."

Colombiaanse topchef Leonor Espinosa
Eerder maakte de beursorganisatie de naam van de Colombiaanse topchef Leonor Espinosa bekend. Espinosa gebruikt traditionele Colombiaanse producten die ze een moderne twist geeft, zoals planten uit de tropische regenwouden, kaaiman en mieren.

Stroink: "Folie Culinaire heeft inmiddels een goede naam weten te vestigen, zowel onder bezoekers als onder nationale en internationale topchefs. We zijn er trots op dat zovelen naar Maastricht komen om hun kennis en kunde te laten zien. De komende tijd maken we meer chefs bekend."

Folie Culinaire is hét exclusieve internationale gastronomisch event, dat in 2017 (9 t/m 11 oktober) voor de vijfde keer plaatsvindt in MECC Maastricht. Drie dagen lang vinden inspirerende kook- en productpresentaties door gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland plaats. Een bezoek aan Folie Culinaire biedt inzicht in de laatste trends op het gebied van food en non-food in het hogere en topsegment.

Meer informatie: folieculinaire.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: