Opening Rotterdamse food-hal met culinair genot van Ron Blaauw

6 juni 2019 | Yonne van Geene

Men neme een oude Rotterdamse metaalfabriek en toveren deze om tot waanzinnige indoor jeu de boules food-hal. Dit weekend is het zo ver: dan opent Mooie Boules officieel haar deuren voor publiek. De nieuwe spot in het opkomende ZOHO Kwartier in Rotterdam-Noord is de grote-mensen-speeltuin waar borrelen en boulen samenkomen. Bij Mooie Boules waan je je op een overdekt Frans dorpsplein gesierd door grindbanen, een houten tribune én kleine huiskamers met eigen biertap. Hier mogen de  culinaire versnaperingen van Michelinster chef-kok Ron Blaauw en horecaondernemer Ron de Jong niet bij ontbreken.  

Veel groen, meterslange priklichten aan het plafond en vides waar je zo het jeu de boules parcours opkijkt; bij Mooie Boules komen boulen en borrelen samen. Aan de Vijverhofstraat 45 nemen de Rotterdamse horecaondernemer Ron de Jong (Bokaal, Weena, De Gele Kanarie en Pix) en de prijswinnende chef-kok Ron Blaauw (Ron Gastrobar) een vaste plek in. Van streetfood, Mediterraanse happen en hotdogs à la Ron Blaauw, tot burgers, pintxos en de Franse keuken van Rong de Jong. Ook local heroes Kaapse Brouwers en Man met Bril zijn vertegenwoordigd voor ijskoude bieren en een ‘bakkie pleur’. Daarnaast is de Fatboy Tuin geschikt om even aan de drukte te ontsnappen, zing je hitjes mee in de Gele Kanarie karaokebar en proef je oudhollandse jenever bij Bols Jenever bar.

De nieuwe speeltuin

Tegenwoordig zijn de horeca en de spelletjescultuur steeds meer met elkaar verweven. Het hangen in de kroeg maakt dan ook plaats voor borrelen en boulen met vrienden en vrienden van vrienden. Eén ding was zeker: de Mooie Boules formule moest ook naar Rotterdam komen. De Rotterdamse ondernemer Daan van Hal en Mooie Boules eigenaar Rogier van Genugten sloegen de handen ineen en pleitten voor een Rotterdams feestje, zeven dagen per week. Voor een groepsuitje of afterwork drinks met vrienden, collega’s of teamgenoten, ben je bij Mooie Boules dan ook aan het juiste adres.

Mooie Boules eigenaar Daan van Hal: "Rogier en ik zochten een speciale locatie voor de Mooie Boules vestiging in Rotterdam. De oude metaalfabriek Marché 010 bood veel mogelijkheden en deed me denken aan de oude loodsen in New York waar locals aan het kegelen zijn geslagen. Of je nou op date gaat of een groepsuitje wilt organiseren, bij Mooie Boules voel je je snel thuis!"

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: