Opening Rotterdamse food-hal met culinair genot van Ron Blaauw

6 juni 2019 | Yonne van Geene

Men neme een oude Rotterdamse metaalfabriek en toveren deze om tot waanzinnige indoor jeu de boules food-hal. Dit weekend is het zo ver: dan opent Mooie Boules officieel haar deuren voor publiek. De nieuwe spot in het opkomende ZOHO Kwartier in Rotterdam-Noord is de grote-mensen-speeltuin waar borrelen en boulen samenkomen. Bij Mooie Boules waan je je op een overdekt Frans dorpsplein gesierd door grindbanen, een houten tribune én kleine huiskamers met eigen biertap. Hier mogen de  culinaire versnaperingen van Michelinster chef-kok Ron Blaauw en horecaondernemer Ron de Jong niet bij ontbreken.  

Veel groen, meterslange priklichten aan het plafond en vides waar je zo het jeu de boules parcours opkijkt; bij Mooie Boules komen boulen en borrelen samen. Aan de Vijverhofstraat 45 nemen de Rotterdamse horecaondernemer Ron de Jong (Bokaal, Weena, De Gele Kanarie en Pix) en de prijswinnende chef-kok Ron Blaauw (Ron Gastrobar) een vaste plek in. Van streetfood, Mediterraanse happen en hotdogs à la Ron Blaauw, tot burgers, pintxos en de Franse keuken van Rong de Jong. Ook local heroes Kaapse Brouwers en Man met Bril zijn vertegenwoordigd voor ijskoude bieren en een ‘bakkie pleur’. Daarnaast is de Fatboy Tuin geschikt om even aan de drukte te ontsnappen, zing je hitjes mee in de Gele Kanarie karaokebar en proef je oudhollandse jenever bij Bols Jenever bar.

De nieuwe speeltuin

Tegenwoordig zijn de horeca en de spelletjescultuur steeds meer met elkaar verweven. Het hangen in de kroeg maakt dan ook plaats voor borrelen en boulen met vrienden en vrienden van vrienden. Eén ding was zeker: de Mooie Boules formule moest ook naar Rotterdam komen. De Rotterdamse ondernemer Daan van Hal en Mooie Boules eigenaar Rogier van Genugten sloegen de handen ineen en pleitten voor een Rotterdams feestje, zeven dagen per week. Voor een groepsuitje of afterwork drinks met vrienden, collega’s of teamgenoten, ben je bij Mooie Boules dan ook aan het juiste adres.

Mooie Boules eigenaar Daan van Hal: "Rogier en ik zochten een speciale locatie voor de Mooie Boules vestiging in Rotterdam. De oude metaalfabriek Marché 010 bood veel mogelijkheden en deed me denken aan de oude loodsen in New York waar locals aan het kegelen zijn geslagen. Of je nou op date gaat of een groepsuitje wilt organiseren, bij Mooie Boules voel je je snel thuis!"

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: