In Nederland is eigenlijk nooit sprake geweest van een lunchcultuur. Gemiddeld nemen wij een half uurtje pauze voor een boterham met een glas melk. Ee...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...
Met trots kondigt Ron Gastrobar een buitengewoon culinair evenement aan, waarbij Amsterdam en Ibiza samenkomen in een memorabele ervaring. Op zondag 2...
Restaurant Ron Gastrobar* in Amsterdam van Ron Blaauw, start als eerste in Nederland met een alcoholvrije (wijn)kaart. Naast rode, witte en rosé...
Vanaf 1 september strijkt het Ron Gastrobarconcept van sterrenchef Ron Blaauw neer in Bloemendaal. Precies tien jaar geleden werd dit concept voor het...
In dit artikel vertellen een restaurateur, lunchroom- en caféondernemer hoe hun concepten tot stand zijn gekomen. Het bepalen van een horecacon...
Zondagavond schoof een bijzondere gast aan tafel van restaurant De Kas in Amsterdam-Oost. Oud-president Obama, die op 1 mei sprak in de Ziggo Dome, be...
Traditioneel beginnen we het jaar met goede voornemens. In 2023 wil maar liefst één op de drie Nederlanders meer of volledig vegan eten*...
Poké Perfect is een bijzondere samenwerking aangegaan met culinair ondernemer Ron Blaauw, bekend van zijn restaurants. Ze creëerden samen...
Donderdag 10 november 2022 maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend. Voor deze wedstrij...
Dinsdag 6 september om 11.00 uur wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Haarlem heropend. Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestr...
Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...
Gisteren werd op de nieuwe Gault&Millau Nederland website en de app een update gedaan bij meer dan 100 restaurants. Nieuwe scores en teksten resul...
Op 13, 14 en 15 mei opent pop-up restaurant Rococo des Fleurs haar deuren in Cothen, alwaar sterrenchefs Ron Blaauw, Dennis Huwaë en Hans van Wol...
Ron Blaauw omarmt de digitalisering van de horeca en zet een volgende stap d.m.v. een samenwerking met CHEFSTBL.COM, het boekingsplatform voor profess...
We’re Smart® World onthult op 20 september de beste groenterestaurants ter wereld. La Distillerie uit Luxemburg van Chef René Mathieu...
Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...
Wat doe je als sterrenchef wanneer je de thuisbezorgdboxen persoonlijk wilt maken ten tijde van corona? Ron Blaauw maakt gebruikt van augmented realit...
Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog...
Vrijdag 9 oktober 2020 brengt horeca Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Verschillende organisaties, v...
Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...
De eerste jeu de boules-foodhallen van Nederland ‘Mooie Boules’ zijn gisteravond verkozen tot beste hospitality concept van Nederland. Moo...
De genomineerden van de Entree Awards 2019, een initiatief van horecavakblad Entree Magazine, zijn bekend. De genomineerden (zie onder) behoren tot de...
Men neme een oude Rotterdamse metaalfabriek en toveren deze om tot waanzinnige indoor jeu de boules food-hal. Dit weekend is het zo ver: dan opent Moo...
Tijdens de officiële opening van Blaauw’s nieuwe restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown, heeft het Ron Blaauw College het SVH-erkennin...
Na de succesvolle samenwerking met het onverminderd populaire Bistrobar Berlin in Nijmegen, heeft Ron Blaauw ook zijn naam verbonden aan de tweede Nij...
Het zijn geen officiële cijfers, maar volgens SVH-directeur Ricardo Eshuis ligt het tekort aan koks in Nederland zo rond de 11.000. “En voo...
Na de succesvolle introductie van WineStein in Ron Gastrobar Paris en de persoonlijke test van Ron Blaauw met zijn vaste gasten en vrienden, heeft hij...
Begin december zijn de Michelinsterren voor restaurants weer uitgedeeld. Nederland telt inmiddels 108 sterrenrestaurants, waarvan 89 restaurants 1 Mic...
Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend. De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MI...
Peter Postma van Restaurant en Hotel Kaatje bij de Sluis vertelde in de uitgave Hotel & Food & Beverage dat een zeer groot deel van de be...
De verbouwing duurde ruim drie maanden, maar begin april zijn de deuren van Tante Kee in Kaag weer geopend. Eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb hebb...
Altijd al bij een sterrenrestaurant willen eten, maar vond je het te duur? Besparingsplatform Actiecode.nl zocht uit bij welke sterrenrestaurants je h...
Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het...
Na het openen van verschillende Gastrobars in Amsterdam gaat de beroemde meesterchef Ron Blaauw met zijn exclusieve concept nu ook “on tour&rdqu...
"Ron Blaauw":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=blaauw&x=zoeken, voormalig tweesterrenchef en eigenaar van Ron Gastrobar, heeft een franchisevestigin...
In november gaat sterrenchef Ron Blaauw naar Tel Aviv in Israël. Hij is daar een week lang een van de acht gastchefs van de culinaire organisatie "...
Volgens chef Bobby Rust van het Michelinster-restaurant Bridges komt het "tekort aan koks":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/ook-in-nederland-tek...
Sterrenchef Ron Blaauw heeft zijn Ron Gastrobar Oriental vrijdag feestelijk geopend voor talloze aanwezigen. Ron Gastrobar Oriental is een Chinees r...
Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit handen van Oos Ke...