Mooie Boules verkozen tot beste hospitality concept 2019

27 november 2019 | Thijs Jacobs
Mooie Boules verkozen tot beste hospitality concept 2019

De eerste jeu de boules-foodhallen van Nederland ‘Mooie Boules’ zijn gisteravond verkozen tot beste hospitality concept van Nederland. Mooie Boules wist de vakjury van de Entree Awards 2019 in Theater Amsterdam weg te blazen met een ijzersterk ‘doe-horeca’ concept dat zich richt op boulen, eten en borrelen.

Iedere Mooie Boules vestiging werkt samen met lokale horecaondernemers en serveert passende signature dishes en streetfood. Oprichter Rogier van Genugten zegt: ‘’Rotterdam geeft ons het vertrouwen om Mooie Boules steeds verder uit te rollen en deze award is een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Op vrijdag 29 november opent Mooie Boules Delft haar deuren, begin volgend jaar volgen Breda en Eindhoven en mid 2020 Den Haag en Nijmegen.’’

Boulen, eten en borrelen

Grindbanen omringd met houten vintage meubilair, knusse zithoeken, huiskamers met zelftap én zelfs een eigen bar. Met 8 boules banen, diverse bordspellen, een tafeltennistafel én  - de inmiddels famous -  karaoke room is de Mooie Boules beleving compleet. In 2018 opende de eerste jeu de boules-foodhallen van Nederland haar deuren in Amsterdam, waarna in juni 2019 Rotterdam een nieuwe vestiging in een karakteristieke metaalfabriek volgde. Samen met local heroes Ron de Jong, Kaapse Brouwers en Man met Bril is het nostalgische potje jeu de boules een doorslaand succes en brengt menig levensgenieter hier wekelijks zijn avond door. Mooie Boules heeft de ambitie om zoveel mogelijk generaties te verbinden door ze aan het boulen te krijgen in Nederland en daarbuiten.

Prijswinnende topchefs

In samenwerking met prijswinnende topchefs als Ron Blaauw (Ron Gastrobar), Rong de Jong (Bokaal) en Michiel van der Eerde (BAUT) zijn er diverse menu’s ontwikkeld, variërend van een Indische rijsttafel tot streetfood. Elke Mooie Boules vestiging werkt samen met lokale horecaondernemers en serveert passende signature dishes en alcoholische versnaperingen. Mooie Boules Rotterdam eigenaar Daan van Hal zegt: ‘’We zijn blij verrast dat we in zo’n korte tijd  een succes zijn in Rotterdam. Het is fantastisch om te zien hoe jong en oud samenkomt en elke avond een ontspannen sfeertje weet neer te zetten. De sleutel tot succes is ook de samenwerking met lokale ondernemers als Man met Bril, Ron de Jong en Kaapse Brouwers.’’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: