U heeft gezocht op : Ron Blaauw

19 december 2019 Bezorgen
Aantal virtuele restaurants groeit sterk in Nederland

Het was Deliveroo’s doel om eind 2019 vijftig virtual brands te hebben in Nederland en dat doel is behaald. Chicken Today uit Breda, onderdeel van Cafetaria Fine Food, is onlangs verwelkomd als vijftigste merk. Virtual brands, oftewel ‘digitale restaurants’ zijn restaurantmerken di...

27 november 2019 Awards
Mooie Boules verkozen tot beste hospitality concept 2019

De eerste jeu de boules-foodhallen van Nederland ‘Mooie Boules’ zijn gisteravond verkozen tot beste hospitality concept van Nederland. Mooie Boules wist de vakjury van de Entree Awards 2019 in Theater Amsterdam weg te blazen met een ijzersterk ‘doe-horeca’ concept dat zich ri...

6 juni 2019 Opening Michelin
Opening Rotterdamse food-hal met culinair genot van Ron Blaauw

Men neme een oude Rotterdamse metaalfabriek en toveren deze om tot waanzinnige indoor jeu de boules food-hal. Dit weekend is het zo ver: dan opent Mooie Boules officieel haar deuren voor publiek. De nieuwe spot in het opkomende ZOHO Kwartier in Rotterdam-Noord is de grote-mensen-speeltuin waar borre...

8 maart 2019
Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken

De afgelopen twee jaar heeft een team enthousiaste docenten en studenten van Hotelschool The Hague bijna 40.000 kilo voedsel gered en verwerkt tot duizenden heerlijke gerechten en producten. Gisteren organiseerde het team een ‘Food Rescue Market’ om zo de nieuwe studenten bewust te maken...

12 februari 2019 Onderwijs Chefs Michelin
Opleiding van topkok Ron Blaauw erkend als SVH-brancheopleiding

Tijdens de officiële opening van Blaauw’s nieuwe restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown, heeft het Ron Blaauw College het SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor de brancheopleiding SVH Keukenassistent. Het is de eerste opleiding, opgezet door en in het bedrijf zelf, die erkend is volg...

23 oktober 2018 Achtergronden Culinair
Topchefs koken 24 uur lang voor het goede doel

Op zondag 17 februari 2019, om precies 00:00 uur, gaat de derde editie van 24H Chefs van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 topchefs 24 uur achter elkaar koken voor het goede doel. Tijdens deze kookmarathon kunnen vierhonderd gasten in acht dagdelen genieten van een bijzonder...

16 oktober 2018 Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

6 september 2018 Opening
Ron Blaauw ook huisadviseur tweede Nijmeegse Bistrobar: Bankoh

Na de succesvolle samenwerking met het onverminderd populaire Bistrobar Berlin in Nijmegen, heeft Ron Blaauw ook zijn naam verbonden aan de tweede Nijmeegse Bistrobar die medio oktober de deuren opent: Bistrobar Bankoh. Samen met Chef Agus Hermawan (Ron Gastrobars) en het team van Bistrobar Berli...

19 juli 2018 Bezorgen Culinair
Deliveroo lanceert innovatieve keukens

Deliveroo, de on-demand maaltijdbezorger, lanceert vandaag een innovatief platform in Amsterdam. Deliveroo introduceert Editions keukens, die zes restaurantconcepten aanbieden van twee bekroonde chef-koks: Ron Blaauw en Michiel van der Eerde van BAUT. De keukens staan op de eerste jeu de boules food...

22 mei 2018
Joris Bijdendijk verbindt zich aan Palazzo

Het theater van de zintuigen keert, na een afwezigheid van 6 jaar, terug naar Nederland. Tijdens de 10e Palazzo-editie in ons land zal niemand minder dan chef-kok Joris Bijdendijk de culinaire scepter zwaaien. Daarmee is Bijdendijk, na Ron Blaauw, Herman den Blijker, Robert Kranenborg en Cees He...

28 maart 2018
Tekort aan koks dwingt Ron Blaauw tot starten eigen college

Het zijn geen officiële cijfers, maar volgens SVH-directeur Ricardo Eshuis ligt het tekort aan koks in Nederland zo rond de 11.000. “En voor elke kok aan de achterkant heb je ook nog eens minimaal twee mensen aan de voorkant nodig. Het was al een groot probleem, maar het wordt alleen maar...

15 maart 2018 Achtergronden Culinair
Allereerste sterrendiner voor honden nu al succes

Op 22 maart geniet een select gezelschap met hun honden van het Hulphond Doggie Dinner, het allereerste sterrendiner voor honden. Op Landgoed De Salentein in Nijkerk worden zij verwend met een diner door sterrenchef Ron Blaauw. Aanwezig bij het Hulphond Doggie Dinner zijn onder andere Anky van Gr...

7 maart 2018 Restaurant Wijn
Ron Blaauw rolt WineStein uit in al zijn restaurants

Na de succesvolle introductie van WineStein in Ron Gastrobar Paris en de persoonlijke test van Ron Blaauw met zijn vaste gasten en vrienden, heeft hij besloten om de kunstmatig intelligente sommelier WineStein in al zijn restaurants uit te rollen. Op dit moment kun je WineStein al proberen in Ron Ga...

23 januari 2018 Opening Restaurant
Blaauw huisadviseur van Bistrobar in Nijmegen

In januari 2016 verbond Ron Blaauw voor het eerst zijn naam als huisadviseur aan een restaurant in het oosten van het land: Bistrobar Berlin in Nijmegen serveerde gerechten volgens Blaauws Amsterdamse gastrobarprincipe en sloeg in als een bom. Dat smaakte naar meer, en dus opent medio 2018 een tweed...

9 november 2017 Culinair Michelin
44 nieuwe adressen in MICHELIN gids Bib Gourmand Benelux 2018

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend. De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MICHELIN gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) v...

4 oktober 2017 Events
Recordaantal deelnemers HEERLIJK10Daagse

‘Een tartaar van gemarineerde zeebaars met een crème van Parmezaan en vers geschaafde truffel’ of ‘Gekonfijte buikspek met sesam, in zijn geheel gerookt aan tafel’. Dat klinkt als een traktatie waarvan het water je in de mond loopt. Maar ook de vegetariërs onder o...

19 september 2017 Vis
Bistrobar Berlin kookt van kop tot graat: Kabeljauwkop

No waste. Duurzame vangst. Koken van kop tot graat. Het is helemaal 2017. Voor Fedor Kok, souschef bij Bistrobar Berlin in Nijmegen, viel alles op zijn plek tijdens een bezoek aan de haven van het IJslandse Reykjavik. Hij bracht zijn ideeën mee naar huis. En Ron Blaauw loved it... In restaur...

18 september 2017
Hobbykoks overtuigd van een vol restaurant als zij zelf gaan koken

Bijna 7 op de 10 ondervraagde hobbykoks (t/m 49 jaar) heeft interesse in het koken onder begeleiding van een echte chef. Bijna tweederde geeft ook aan graag eens een echt sterrendiner voor vrienden, familie en bekenden neer te willen zetten. Ruim driekwart (77%) van jonge hobbykoks (t/m 39 jaar) ...

10 april 2017 Opening Culinair
Nieuw concept in Roermond strikt sterrenchef Ron Blaauw

Op maandag 24 april opent in Roermond Bistrobar XO onder toeziend oog van sterrenchef Ron Blaauw voor de eerste maal haar deuren. In de filosofie van het succesvolle Amsterdamse Gastrobar-concept (inmiddels heeft Blaauw vier zaken met deze formule) presenteert ondernemer Roy Janssens dezelfde kijk o...

24 januari 2017 Personalia Chefs
Menno Post geïnaugureerd als 144ste Meesterkok

Chef-kok Menno Post van De Bokkedoorns in Overveen is geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Hij is daarmee de 144ste kok die deze titel mag dragen. Menno Post had Meesterkok Michel van der Kroft van 'Nonnetje in Harderwijk gevraagd als Inaugurator. Michel roemde Menno's doorzettingsvermo...

2 november 2016 Chefs Restaurant
Gastrobar Ron Blaauw gaat on tour

Na het openen van verschillende Gastrobars in Amsterdam gaat de beroemde meesterchef Ron Blaauw met zijn exclusieve concept nu ook “on tour” en hoef je dus niet meer de deur uit voor een culinaire verwennerij. Alle keukenstress wordt tijdens een privé of zakelijk festijn uit hande...

15 september 2016 Wijn
Prestigieuze wijncollectie Henk Savelberg binnenkort geveild

Op zondag 25 september aanstaande komt de wijncollectie van Henk Savelberg bij Winefield’s Auctioneers onder de hamer. De collectie wordt geveild in Restaurant Dauphine aan het Prins Bernardplein te Amsterdam. Savelberg’s interesse in wijn en spijs begon al op 20-jarige leeftijd toen ...

2 februari 2016
Ron Blaauw opent nieuw restaurant

Topkok Ron Blaauw gaat binnenkort een nieuw restaurant in Ouderkerk aan de Amstel openen. Het nieuwe restaurant gaat Indonesische gerechten serveren. Agus Hermawan, de voormalige chef van Indonesisch restaurant Blauw gaat de keuken van het nieuwe restaurant, waar nu nog 't Deurtje zit, vormgeven. ...

16 oktober 2015
Chinese en Nederlandse topkoks op Horecava

Wat wordt het culinaire resultaat als een Chinese én een Nederlandse topkok met dezelfde ingrediënten koken? Op de kookdemonstratie East Meets West op de Horecava laten topkoks Julius Jaspers, Ron Blaauw en Herman den Blijker dit samen met drie Chinese kookmeesters zien. Bezoekers kunnen zien wa...

1 oktober 2015
Ron Blaauw opent tweede hotdogrestaurant

Ron Blaauw voormalig tweesterrenchef en eigenaar van Ron Gastrobar, heeft een franchisevestiging van zijn hotdogrestaurant The Fat Dog geopend. Het tweede restaurant is te vinden in het hoofdkantoor van ABN Amro, op de Amsterdamse Zuidas. Franchise In april 2014 opende Ron Blaauw de eerste v...

9 september 2015
Ron Blaauw gaat naar Tel Aviv

In november gaat sterrenchef Ron Blaauw naar Tel Aviv in Israël. Hij is daar een week lang een van de acht gastchefs van de culinaire organisatie Round Tables De eigenaar van Ron Gastrobar neemt voor een week een lokaal toprestaurant over. Dit meldt "De Telegraaf":http://www.telegraaf.nl/. Past...

1 september 2015
Bobby Rust baalt van tekort aan koks

Volgens chef Bobby Rust van het Michelinster-restaurant Bridges komt het tekort aan koks door een gebrek aan doorzettingsvermogen bij beginnende koks. Volgens hem realiseren jonge koks zich niet dat het veel tijd kost om een topchef te worden. Foto: Bobby Rust (midden) met Ron Blaauw (links) en...

4 augustus 2015
Nederlandse sterrenchefs naar Ibiza

Nederlandse sterrenchefs Ron Blaauw, Erik van Loo, Edwin Vinke en Soenil Bahadoer gaan volgende maand koken in een pop-up restaurant op Ibiza. Voor het restaurant Société Anonyme worden de chefs ingevlogen om een menu samen te stellen. Volgens de organisatie is eten op Michelin-niveau op eilande...

22 juni 2015
Ron Blaauw wijdt nieuw restaurant in

Sterrenchef Ron Blaauw heeft zijn Ron Gastrobar Oriental vrijdag feestelijk geopend voor talloze aanwezigen. Ron Gastrobar Oriental is een Chinees restaurant dat feitelijk al sinds 1 juni open is, maar ditmaal werd er feest gevierd. Reizen Ron Blaauws reizen door China en andere Aziatische lan...

19 mei 2015
Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het bes...

29 april 2015
Ron Blaauw opent nieuw Chinees restaurant

Chef Ron Blaauw opent op 1 juni Ron Gastrobar Oriental aan de Kerkstraat 23 in Amsterdam. De chef-kok heeft zich voor Ron Gastrobar Oriental laten inspireren door restaurants in steden als Londen en New York. Alle gerechten 15 euro Het nieuwe restaurant van Blaauw wordt het Aziatische zusje va...

2 januari 2015
Nieuwe exploitanten Kasteel Kerckebosch Zeist

Ingmar Sloothaak (38) en Hans van Triest (44) zijn sinds gisteren de nieuwe exploitanten van hotel-restaurant Kasteel Kerckebosch in Zeist. De twee oud-collega’s nemen het stokje na ruim veertig jaar over van hotelketen Bilderberg. Na een ingrijpende renovatie van drie maanden verwachten de nieuw...

13 oktober 2014
Ron Blaauw in restaurant-hotel

Restaurant-hotel Savelberg heeft vanaf begin november een nieuwe naam: 'Central Park, by Ron Blaauw'. Carsten Klint is de nieuwe eigenaar op landgoed Vreugd & Rust en maakte dit vol trots bekend. Betaalbaar Blaauw wordt verantwoordelijk voor de culinaire kant van de zaak en de formule wordt ver...

30 september 2014
Vincent van Riet naar The Finest Grapes

Per 1 oktober breidt The Finest Grapes haar commerciële team uit met Vincent van Riet. Vincent van Riet wordt verantwoordelijk voor de regio Noord-Holland. Connecties Na een lange carrière in de top van de Horeca, onder meer als maître d'Hotel bij Ron Blaauw en Restaurant Bridges van The Gr...

18 september 2014
Bobby Rust wordt nieuwe chef Bridges

Per 1 oktober 2014 gaat Bobby Rust (Den Haag, 1982) aan de slag als Chef de Cuisine van Bridges, inspired by Ron Blaauw. Hij neemt deze positie over van Joris Bijdendijk, die sinds 2012 de scepter zwaait in het Michelinster-restaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Foto: Ron Blaauw (l)...

18 augustus 2014
Beste hamburger bij Ron Blaauw op kaart

De NeighbourFood Market op het Amsterdamse Westergasterrein was gisteren het toneel van een zinderende laatste krachtmeting tussen hobbykoks. In de finale van een door Heinz uitgeschreven wedstrijd is bepaald wie de allerlekkerste hamburger van Nederland maakt. Ron Blaauw Meer dan duizend sma...

6 mei 2014
Nieuwe chef voor de Wageningse Berg

Dietmar Baars, gelouterd in sterrenzaken als Ron Blaauw en De Kromme Dissel, staat te boek als een bijzonder gepassioneerde chef-kok. Inmiddels staat hij aan het roer bij Restaurant Belmonte van Hotel de Wageningsche Berg. Een mooie positie voor een getalenteerde chef. Mooi cv Dietmar heeft e...

29 januari 2014
Miljoenste bezoeker voor Pasta e Basta

Al ruim achttien jaar en 364 dagen per jaar geopend. Het eerste kwartaal van 2014 verwacht Pasta e Basta de miljoenste bezoeker te mogen ontvangen. Dit heugelijke moment wordt feestelijk gevierd. Het restaurant geeft aan de miljoenste bezoeker de allernieuwste Vespa scooter weg. Trots "Ik be...

20 december 2013
Ron Blaauw over studentenpasta: 'Dat kan beter'

Ron Blaauw heeft de keuken van studentenrestaurant het Atrium in de Universiteit van Amsterdam voor een dag overgenomen. In een reportage van FolioTV laat de topkok zien dat met een paar handelingen en wat durf een saaie pasta interessant wordt. Bij de eindejaarsspecial van Folio Magazine, ...

21 oktober 2013
Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker

Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet is de nieuwe aanvoerder van de Lekker top-100. In de nieuwe gids voor 2014 staat het tweesterrenrestaurant op nummer één. Oud Sluis van Sergio Herman is niet meer opgenomen. Op nummer twee staat restaurant Boreas van Nico en Sonja Boreas in Heeze (vorig...

25 september 2013
Ron Blaauw kookt bij Metos

Metos organiseert op 3 oktober de Metos Food Market in Amsterdam Zuidoost. Het event vindt overdag plaats en naast interessante gastsprekers en een mogelijkheid tot netwerken zal de lunch worden verzorgd door chef-kok Ron Blaauw. Leverancier Metos is een grootkeukenleverancier en levert profe...

5 september 2013
Samenwerking Pasta e Basta en Blaauw

Restaurant Pasta e Basta in Amsterdam en SVH Meesterkok Ron Blaauw van Ron Gastrobar presenteren op 9 september de resultaten van hun samenwerking. De menukaart en nieuwe keukenmethoden worden door Pasta e Basta getoond. De huidige chefkok, Tom Smit, blijft verantwoordelijk voor de culinaire Ital...

23 augustus 2013
Ook Toine Hermsen voor bistronomie-bijl

De bijl van de bistronomie maakt korte metten met Nederlandse sterrenzaken. Na onder anderen Ron Blaauw en Hans van Wolde kondigt nu Toine Hermsen aan klaar te zijn met amuseparades en de duurste wijnen. Per 1 november krijgen gasten in het Maastrichtse restaurant dat de naam van de patron-cuisini...

8 juli 2013
Veel topchefs op Gastronomie 2013

Met een zestal Nederlandse topchefs en een Spaanse, Italiaanse, Duitse en Hongaarse chef is de vakbeurs Gastronomie 2013 op 11 en 12 november internationaler dan ooit. Uit Italië is tweesterrenchef Gianfranco Chiarini aanwezig. Spanje wordt vertegenwoordigt door José Antonio Campoviejo van sterr...

27 mei 2013
Ron Blaauw adviseert Pasta e Basta

Als adviseur is SVH Meesterkok Ron Blaauw de samenwerking met Hans Duijf van Pasta e Basta aangegaan. Samen met chef-kok Tom Smit, die nu in zijn eentje de leiding in de keuken heeft, is de tweesterrenchef binnenkort verantwoordelijk voor de culinaire invulling in het Italiaanse restaurant in Amst...

27 maart 2013
Ron Blaauw stopt met sterrenrestaurant

Na veertien jaar onder zijn eigen naam op het hoogste niveau een restaurant te hebben gehad met bijkomende successen, zegt het gevoel van SVH Meesterkok Ron Blaauw dat hij het anders moet doen. De afgelopen jaren is de gastronomie in razend tempo veranderd. Ook bij zijn gasten merkt Ron dat er d...

20 maart 2013
Erik van Loo ontvangt Zilveren Ui

In Rotterdam is de Zilveren Ui Trofee uitgereikt aan Erik van Loo, patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel. Hij ontving de onderscheiding van Oos Kesbeke, directeur van Kesbeke Fijne Tafelzuren. Van Loo is de vijfde chef die deze onderscheiding ontvangt. Voorgangers Paul Fagel (2008), Margo Reut...

5 maart 2013
Erik van Loo wint Zilveren Ui 2012

Erik van Loo van restaurant Parkheuvel heeft de Zilveren Ui 2012 gekregen. Hiermee wordt de SVH Meesterkok geprezen voor zijn culinaire invulling in de gastronomie en aan Amsterdams tafelzuur in het bijzonder. Winnaars Van Loo is de vijfde chef die de trofee in ontvangst mag nemen. Eerdere winna...

10 januari 2013
Tonkes maakt Lekkerste Kindermenu

Louis Tonkes heeft de prijs gewonnen voor het Lekkerste Kindermenu 2013. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd werd georganiseerd op de Horecava. Kipcorn met moes Kip-"corn" met moes was de creatie die won. Stichting de Lekkerste Wedstrijden organiseerde voor de eerste keer de wedstrijd Het...

19 november 2012
Ron Blaauw: bijklussen noodzakelijk

Ron Blaauw vindt het niet meer dan logisch dat sterrenchefs bijklussen om financieel het hoofd boven water te houden. Ook vindt hij dat Michelin moet moderniseren. Dit alles zegt de tweesterrenchef tegenover het Algemeen Dagblad. Noodzaak Door alleen een restaurant te runnen is het moeilijk v...

5 oktober 2012
Blaauw vindt koper voor restaurant

Jaimie van Heije is de nieuwe eigenaar van het restaurant van Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel. Ron’s Vis van de dag krijgt nu de naam Restaurant Jaimie van Heije. Toe aan nieuwe stap Van Heije was de voormalige sous chef van Blaauw's restaurant. Toen de met twee Michelinsterren bekroonde...

6 augustus 2012
Ron Blaauw kookt in ArenA

Ron Blaauw van het gelijknamige tweesterrenrestaurant in Amsterdam gaat in opdracht van cateraar Label Hospitality tijdens wedstrijden en evenementen in de Amsterdam ArenA diners en lunches verzorgen. Twee passies Ron Blaauw: “Ik kijk er als Ajax-liefhebber naar uit om in de ArenA te mogen kok...

5 april 2012
Ron Blaauw ambassadeur Tabasco

Tabasco en Ron Blaauw gaan voor 2012 en 2013 een unieke samenwerking aan. Doel is het inspireren van professionele- en amateurkoks in het gebruik van de bekende pepersaus. Veelzijdige mogelijkheden Hiervoor ontwikkelt Ron Blaauw diverse signature dishes en is hij ambassadeur voor Tabasco. In div...

16 maart 2012
Samenwerking Ron Blaauw en Tabasco

Ron Blaauw gaat een samenwerking aan met Tabasco. Eind maart zullen de chef met twee Michelinsterren en het pepersausmerk een overeenkomst ondertekenen. Nog even wachten Op 27 maart wordt er meer bekend gemaakt tijdens een persbijeenkomst. Die dag wordt ook het contract getekend. Frank Lindn...

15 december 2011
Top Nederlandse horeca aanwezig bij gala

Maandag 12 december vond de ‘Night of Gastronomy’ in Hotel Okura Amsterdam plaats. Wijnimporteur L’Exception Lenselink blies het gala na een pauze van zes jaar nieuw leven in. Uitgenodigd waren de chefs en eigenaren van de beste restaurants in Nederland met een notering in de Michelin-gids m...

12 december 2011
SVH geeft workshops 'No Waste'

Altijd al een masterclass willen volgen onder leiding van een SVH Meesterkok? Het is mogelijk op de Horecava. Tijdens de horecavakbeurs van 9 tot en met 12 januari in de RAI in Amsterdam organiseert SVH dagelijks één of meerdere masterclasses, waarbij het centrale thema ‘No Waste’ is. Mees...

29 november 2011
Nieuwe leden voor Alliance Gastronomique

De Alliance Gastronomique verwelkomt twee nieuwe restaurants binnen haar gelederen: De Burgemeester in Linschoten en Restaurant Katseveer in Wilhelminadorp. Tijdens een feestelijk onthaal in Hotel De L’Europe te Amsterdam presenteerde de voorzitter de nieuwe leden. "Een kwalitatieve toevoeging ...

1 november 2011
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award verva...

27 oktober 2011
'Daling Ron Blaauw in Lekker door vete'

Nu de stof rond de bekendmaking van Lekker 2012 is gaan liggen kan men de grootste stijgers en dalers zien. Hard onderuit gaan Ron Blaauw Amsterdam en De Fuik in Aalst. Bij De Fuik heeft de overname door Marco Poldervaart van het restaurant van Wim en Odilia Brundel vast een aandeel in de daling ...

27 oktober 2011
Stijgers en dalers Lekker 2012

Hieronder volgt een overzicht van de grootste stijgers en dalers in de nieuwe restaurantgids Lekker. Wie klimt er en wie daalt er in de editie van 2012. Zie ook wie die hoogste binnenkomers zijn in de top-100. 10 grootste stijgers in de top-100 Aantal plaatsen gestegen, restaurant, plaats, pos...

14 oktober 2011
Ron Blaauw opent Hotel Notting Hill

Sterrenchef Ron Blaauw opende donderdag Hotel Notting Hill Amsterdam. Het viersterren boutique hotel is gevestigd in een historisch pand aan ’t Westeinde in het centrum van Amsterdam. Interieur Het interieur van Hotel Notting Hill werd ontwikkeld door interieurarchitectenbureau HIP, dat zich l...

26 september 2011
Zilveren Ui trofee 2011 voor Ron Blaauw

De winnaar van de Zilveren Ui trofee 2011 is bekend. Sterrenchef Ron Blaauw mag zich een jaar lang ambassadeur van het tafelzuur noemen. Eerdere winnaars waren: Lucas Rive, Margo Reuten en Paul Fagel. Prijsuitreiking Op 10 oktober krijgt de chef-kok de award uitgereikt door Oos Kesbeke, dire...

26 januari 2011
Restaurant Ron Blaauw naar Amsterdam

SVH Meesterkok Ron Blaauw verhuist na twaalf jaar zijn gelijknamige restaurant van Ouderkerk aan de Amstel naar Amsterdam. Op de nieuwe locatie van Blaauw's gastronomische restaurant is nu nog Restaurant Sophia gevestigd. De naam die vanaf 1 maart op de gevel komt wordt 'Ron Blaauw Amsterdam'. B...

1 november 2010
GaultMillau 2011 bekend, top ongewijzigd

Op maandag 1 november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Fortis Circustheater in Scheveningen de GaultMillau-gids voor 2011 gepresenteerd. De belangrijkste bekendmakingen; Beste Chef: Sergio Herman van Oud Sluis, dit jaar wederom met een maximale score van 20 punten. Restaurant van het ...

31 oktober 2010
Blaauw en De Leeuw nieuwe Gildeleden

Op 31 oktober 2010 traden Meesterkoks Marcel de Leeuw en Ron Blaauw toe tot het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Tijdens de Gildedag vond de inauguratie plaats door Gildemeester Cees Helder. De twee Meesterkoks legden in 2010 met succes hun SVH-Meesterproef af. Niet voor iedereen Cees Helder...

16 december 2009
Nieuw culinair evenement in Rotterdam

Tijdens het nieuwe gastronomische evenement 'Heerlijk Winter' in Rotterdam van 21 tot 24 januari bereiden sterrenchefs vier dagen lang exclusieve gerechten voor een breed publiek. Het niveau van dit nieuwe concept ligt hoog: slechts restaurant met minimaal één ster mogen meedoen. Restaurants die m...

24 juni 2009
Taste of Amsterdam in de startblokken

Met het neerstrijken van Taste of Amsterdam is Nederland een internationaal food event rijker. Het vierdaagse culinaire festival zal van 25 tot en met 28 juni plaatsvinden in het Amstelpark in Amsterdam. Naast het beste en lekkerste op het gebied van eten en drinken, trakteert Taste haar bezoekers o...

16 april 2009
Topchefs koken tijdens Koninginnebal in Vietnam

Drie topkoks, 350 gasten, 120 weeskinderen, en een hele hoop liefde. Dat zijn de basisingrediënten voor het Koninginnebal dat op zaterdag 25 april in Vietnam wordt georganiseerd. De Nederlandse topchefs Julius Jaspers, Alain Caron en Ron Blaauw grillen, braden en pocheren de sterren van de hemel om...

18 februari 2009
Topkoks koken voor KIDS

Op 14 maart koken Julius Jaspers, Ron Blaauw en Alain Caron een benefiet-diner waarvan de opbrengst naar Julius Jasper's weeshuizenproject Kids In DistresS (KIDS) in de Vietnamese stad Ho Chi Minh. De chef-koks verzorgden vorig jaar nog een galadiner voor internationale gastenop de Saigon River. De ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: