Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Auteur: redactie
Gastronomie 12 mei 2021
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Intens, het fine dining restaurant van Hotel Thermen Bussloo in Voorst, deed het laatste en zet vol in op een ‘sterwaardige’ restaurantbeleving voor haar gasten.

“Het is leuker om vanuit kansen te ondernemen, dan vanuit belemmeringen”, vertelt Jeroen van der Veen, General Manager van Hotel Thermen Bussloo. “Samen met het team hebben we juíst de coronasluiting aangegrepen om volop te investeren in onszelf en om onze hoogwaardige kwaliteit te blijven verbeteren. We hebben geïnvesteerd in opleidingen en trainingen van het restaurantteam en met de komst van onze nieuwe F&B manager Vincent van Riet en Joris Gerrits als souschef, worden hiermee de puntjes op de i gezet.’’

Bekroond met Michelinsterren

De afgelopen jaren werkte Vincent als F&B floormanager bij Holland Casino Amsterdam Sloterdijk. Daarvoor werkte hij in diverse fine dining restaurants en is hij vaak bekroond met één of zelfs twee Michelinsterren, bij onder andere Restaurant en Gastrobar Ron Blaauw en Restaurant Vermeer. Hier vervulde Vincent de functie van restaurantmanager (maître d' hotel) en die van sommelier. Vincent:‘’Gastvrijheid zit in mijn bloed. Ik houd ervan om gasten in de watten te leggen en ik vind het belangrijk om mijn gasten een totaalbeleving te bieden."

Het is Vincents ambitie om de gasten van het restaurant een unieke ervaring op sterrenniveau te bieden. ‘’In mijn functie als F&B-manager wil ik mijn ervaring inzetten om het team te coachen en te begeleiding richting sterrenniveau. Daarnaast wil ik mijn grote passie voor wijn delen met het team en ik zou graag de ultieme wijn-spijscombinaties willen maken voor restaurant Intens en de gasten hiervan laten genieten, zodra het restaurant uiteraard weer open mag’’, besluit Vincent.

Nieuwe sous-chef

Vincent is niet de enige nieuwkomer. Ook Joris Gerrits is als sous-chef toegevoegd aan het keukenteam. “Ik kijk ernaar uit om bij restaurant Intens van Hotel Thermen Bussloo samen met het team écht iets moois neer te zetten. Helpen om het team naar een hoog niveau te brengen en vol passie te koken met lokale producten”, aldus Joris. Met Joris, die in het verleden onder andere heeft gewerkt bij restaurant De Stenen Tafel, ’t Schulten Hues, Kandinsky Kurhaus en Sandton IJsselhotel, wil restaurant Intens ‘de volgende slag gaan slaan’.

‘’Samen met chef-kok Heine Ruitenbeek en sous-chef Ricardo Rozema staat er straks echt sterrenkwaliteit in de keuken van restaurant Intens. Met Joris erbij in de keuken én met Vincent in ons team aan de voorkant, zijn we klaar om de ‘next steps’ te zetten in culinair-wellness in de Benelux’’, vertelt van der Veen.

Overig nieuws