Alle Michelinsterren op een rijtje

13 januari 2020 | David Bakker

Drie sterren

Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) 
De Librije - Zwolle (Overijssel)

Twee sterren

Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Holland)
Ciel Bleu - Amsterdam (Noord-Holland)
&Moshik - Amsterdam (Noord-Holland) 
Spectrum - Amsterdam (Noord-Holland)
De Kromme Watergang - Breskens (Zeeland) 
Pure C - Cadzand (Zeeland)
De Lindehof - Giethoorn (Overijssel)
De Bokkedoorns - Overveen (Noord-Holland)
't Nonnetje - Harderwijk (Gelderland) 
Tribeca - Heeze (Noord-Brabant)
De Lindehof - Nuenen (Noord-Brabant)
Sabero - Roermond (Limburg)
FG - Rotterdam Rotterdam (Zuid-Holland)
Fred - Rotterdam (Zuid-Holland) 
Parkheuvel - Rotterdam (Zuid-Holland)
De Groene Lantaarn - Staphorst (Overijssel) (verhuisd van Zuidwolde)
De Treeswijkhoeve - Waalre (Noord-Brabant)

Eén ster

Drenthe: 
De Loohoeve - Schoonloo
De Vlindertuin - Zuidlaren


Friesland:
De Heeren van Harinxma - Beetsterzwaag

Gelderland
Het Koetshuis - Bennekom
Rijzicht - Doornenburg
't Raedthuys - Duiven 
Basiliek - Harderwijk
De Kromme Dissel - Heelsum
Flicka - Kerkdriel 
Het Roode Koper - Leuvenum


Groningen
Herberg onder de linden - Aduard


Limburg
Da Vinci - Maasbracht
Beluga Loves You - Maastricht 
Rangtrée - Maastricht 
Tout à Fait - Maastricht
ONE - Roermond
De Leuf - Ubachsberg 
Valuas - Venlo
Marrees - Weert
Brienen aan de Maas - Wel


Noord-Brabant
Wolfslaar - Breda
Noble Kitchen - Cromvoirt
De Karpendonkse Hoeve - Eindhoven 
Wiesen - Eindhoven
Zarzo - Eindhoven 
De Zwaan - Etten
Derozario - Helmond
Noble- ’s-Hertogenbosch
Sense - ’s-Hertogenbosch
Zout & Ctiroen - Oosterhout
Varsaen - Ravenstein
Wollerich -Sint-Oedenrode
O&O - Sint Willebrord
Monarh - Tilburg 
OONIVOO - Uden
Eden - Valkenswaard 
De Heer Kocken - Vught 
Vista - Willemstad 
Mijn keuken - Mijn Keuken


Noord-Holland
Bolenius - Amsterdam 
Bord'eau - Amsterdam
Bougainville - Amsterdam
The Duchess - Amsterdam
Graphite by Peter Gast - Amsterdam
Lastage - Amsterdam
MOS - Amsterdam
Le Restaurant - Amsterdam
Restaurant 212 - Amsterdam Restaurant
RIJKS® - Amsterdam
RON Gastrobar - Amsterdam
Sinne - Amsterdam 
Vermeer - Amsterdam
Vinkeles - Amsterdam 
The White Room by Jacob Jan Boerma - Amsterdam
Yamazato - Amsterdam
Soigné - Bussum 
Apicius - Castricum
ML - Haarlem
Olivijn - Haarlem
Ratatouille Food & Wine - Haarlem
Cheval Blanc - Heemstede
Lucas Rive - Hoorn
Posthoorn - Monnickendam
De Vrienden van Jacob - Santpoort
Merlet - Schoorl
Bij Jef - Den Hoorn

Overijssel
Kaatje bij de Sluis - Blokzijl
't Lansink - Hengelo
De Swarte Ruijter - Holten
De Bloemenbeek - De Lutte


Utrecht
La Provence - Driebergen-Rijsenburg
Leersum - Voltaire
De Burgemeester - Linschoten 
't Amsterdammertje - Loenen aan de Vecht
Tante Koosje - Loenen aan de Vecht
De Nederlanden - Vreeland


Zeeland
Spetters - Breskens Spetters
AIRrepublic - Cadzand
't Vlasbloemeken - Koewacht 
Katseveer - Wilhelminadorp


Zuid-Holland
Perceel - Capelle aan den IJssel
Calla's - Den Haag
De Gieser Wilderman - Noordeloos
Latour - Noordwijk aan Zee
Niven - Rijswijk
Amarone - Rotterdam
FG Food Labs - Rotterdam
Fitzgerald - Rotterdam
Joelia - Rotterdam
The Millèn - Rotterdam
Aan de Zweth - Schipluiden
De Moerbei - Warmond

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: