Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

19 april 2019 | David Bakker

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. 

De 27-jarige Van der Plas werkte 7 jaar als sommelier bij Inter Scaldes. Hij werd in 2014 door Gault Millau uitgeroepen tot Talentvol sommelier van Nederland en in 2019 tot Sommelier van het jaar. Hiermee is hij de enige sommelier in deze culinaire gids die beide predicaten ontving. “Na mijn opleiding aan de hotelschool in Amsterdam heb ik een periode in Düsseldorf, Duitsland gewerkt. Vervolgens startte ik bij Inter Scaldes onder de vleugels van Claudia en Jannis Brevet. Ik heb daar een prachtige tijd gehad waarin ik mij heb kunnen ontwikkelen tot de wijnfanaat en sommelier die ik nu ben. In een periode van 9 maanden hebben we samen ruim te tijd genomen om mijn opvolger klaar te stomen voor deze mooie baan. Mijn vertrek komt voor Inter Scaldes daarom niet als een verrassing. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en die vind ik in de samenwerking met Ollie Schuiling en Frans den Boer. Ik kijk er enorm naar uit om samen met hen en met het team onze plannen en ideeën uit te gaan voeren”, aldus Koen van der Plas. Van der Plas is ook ambassadeur voor de Nederlandse wijnbouw en schreef in 2018 het boek Wijn & Spijs uit NL, een boek over Nederlandse wijnen gecombineerd met topgastronomie.

Ondernemer Frans den Boer is zeer tevreden met de komst van Van der Plas: “De komst van een topsommelier hoort bij de plannen die Ollie Schuiling en ik hebben met Kasteel Heemstede. Met zijn energie en passie voor wijn is Koen een enorme aanwinst voor het team.”

Van der Plas start zijn werkzaamheden per 1 juli. Schuiling zal het team in eerste instantie op afstand begeleiden en zijn werkzaamheden bij Schloss Schauenstein geleidelijk afbouwen. Het restaurant zal na Kerst dichtgaan voor een grote restyling en per 1 februari 2020 weer openen. 

Over Kasteel Heemstede

Restaurant Kasteel Heemstede is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel gerestaureerde Kasteel Heemstede in Houten bij Utrecht. De oude gewelven, intieme ruimten en de ontspannen sfeer van deze historische buitenplaats maken het tot een gewilde plek. Het restaurant opende in maart 2002 en heeft sinds 2003 een Michelinster. Bekroond met 17 punten in de restaurantgids Gault & Millau en op plaats 35 in het blad Lekker. Kasteel Heemstede is aangesloten bij culinair samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: