Uitreiking Michelinsterren 2024 keert terug naar Maastricht

Auteur: redactie
Michelin Events 20 september 2023
Uitreiking Michelinsterren 2024 keert terug naar Maastricht Foto: Michelin (2023)

De uitreiking van de Michelinsterren vond de afgelopen jaren plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maar hier lijkt volgend jaar verandering in te komen. Op Gastvrij Rotterdam gonsde van meerdere kanten het sterke gerucht dat het evenement in 2024 plaatsvindt in congrescentrum MECC Maastricht.

Het contract tussen Michelin en het DeLaMar en de stad Amsterdam loopt dit jaar af. Dat maakte het voor andere locaties mogelijk om de onderhandelingen met het Franse bedrijf te openen en Maastricht lijkt nu aan het langste eind te trekken. De prestentatie schuift voor 2024 naar verluidt op naar later in het jaar: in plaats van april, worden de sterren volgend jaar in oktober uitgereikt.

De verhuizing betekent een terugkeer in Maastricht voor het evenement. Eerder vormde de uitreiking van de sterren jarenlang onderdeel van de European Fine Food Fair (EFFF). Na een Amsterdams intermezzo lijkt BBB Maastricht volgend jaar het toneel van de presentatie van de nieuwe sterrenrestaurants te worden. Sinds 2021 wordt er overigens geen papieren gids meer uitgegeven, maar is de Michelingids enkel online beschikbaar.

Eerder dit jaar kregen 125 restaurants in Nederland een of meerdere Michelinsterren, waarvan 17 restaurants hun eerste ster ontvingen. Negen restaurants moesten op hun beurt hun ster inleveren. De Librije in Zwolle is momenteel het enige restaurant met drie sterren. Inter Scaldes in Kruiningen ontving tijdens de laatste uitreiking eveneens drie sterren, maar wisselt dit jaar van eigenaar.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws