Carelshaven Delden toegetreden tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants

15 mei 2019 | Yonne van Geene

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de hotelkamers en recent de restyling van het restaurant is dit een nieuwe mijlpaal voor de 33-jarige ondernemers Alco en Evelyn van Berkel, die het bijna 250 jaar oude Carelshaven op het Twentse landgoed Twickel weer op de culinaire kaart willen zetten.

Met de toetreding tot maar liefst twee gastronomische verenigingen in het hogere segment van de horeca bevestigen eigenaren Evelyn en Alco de ingeslagen weg om Carelshaven terug te krijgen op de culinaire kaart. JRE-Nederland is de vereniging van jonge chefs en restaurateurs binnen de topgastronomie, QL Hotels & Restaurants bestaat uit een collectie van onafhankelijke kleinschalige kwaliteitshotels in Europa.

Op de plek waar in 1967 restaurantvereniging Alliance Gastronomique werd opgericht en waar in 1973 de eerste Michelinster in Oost Nederland viel, heeft het echtpaar Van Berkel zich als doel gesteld om Carelshaven weer nieuw gastronomisch elan te geven.

Keuken op niveau

Sinds zij Carelshaven in 2014 overnamen hebben de Van Berkels het uit 1772 stammende gebouw gerenoveerd, de 21 hotelkamers verbouwd en is het interieur van het restaurant en diverse andere ruimten gerestyled, met als resultaat een frisse moderne uitstraling die recht doet aan het historische gebouw.

Alco van Berkel: “Vanaf 2016 is de keuken op niveau gebracht met chef de cuisine Daniel Nijkamp, die bij sterrenrestaurants De Swarte Ruijter en De Bloemenbeek werkte. Ook de wijnkaart kreeg een kwaliteitsimpuls onder leiding van de per januari 2019 aangetrokken maître-sommelier Debbie Küpers.”

De toetreding tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants is een nieuwe mijlpaal in het ingezette kwaliteitstraject en is een goede aanvulling op het lidmaatschap van Twente Culinair en Chaîne des Rôtisseurs. Alco van Berkel: “Als ondernemende dertigers met een kwaliteitsrestaurant en 21 luxe hotelkamers voelen we ons thuis bij JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants. We zijn er trots op dat we ons mochten aansluiten en verheugen ons op de samenwerking.”

Primeur Carelshaven Cuvée

De toetreding werd op 10 mei feestelijk gevierd tijdens een lunch voor pers en relaties, in aanwezigheid van bestuursleden van beide verenigingen. Tijdens de lunch werd door maître-sommelier Debbie Küpers tevens de nieuwe Carelshaven Cuvée gelanceerd, een witte wijn op basis van de Johanniter-druif. De druiven kregen 24 uur schilweking, met als resultaat een aromatische wijn met een volle smaak en frisse zuren. De Carelshaven Cuvée wordt in een beperkte oplage van 800 flessen gemaakt op de nabijgelegen Wijngaard Hof van Twente.

Over Carelshaven 

Sinds 2014 zijn Alco en Evelyn van Berkel de eigenaren van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden, gelegen op Landgoed Twickel in Twente, Overijssel. Het echtpaar Van Berkel heeft sinds de verwerving in 2014 het historische gebouw gerenoveerd, de 21 hotelkamers verbouwd, het interieur gerestyled en tuinen en terras vernieuwd. Carelshaven beschikt tevens over ruimten voor private dining, vergaderingen en feesten en is een officiele trouwlocatie. Ook is Carelshaven lid van Twente Culinair, JRE-Nederland, QL Hotels & Restaurants en Chaîne des Rôtisseurs en is opgenomen in de restaurantgidsen Michelin, Lekker500 en Grootspraak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: