Carelshaven Delden toegetreden tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants

15 mei 2019 | Yonne van Geene

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de hotelkamers en recent de restyling van het restaurant is dit een nieuwe mijlpaal voor de 33-jarige ondernemers Alco en Evelyn van Berkel, die het bijna 250 jaar oude Carelshaven op het Twentse landgoed Twickel weer op de culinaire kaart willen zetten.

Met de toetreding tot maar liefst twee gastronomische verenigingen in het hogere segment van de horeca bevestigen eigenaren Evelyn en Alco de ingeslagen weg om Carelshaven terug te krijgen op de culinaire kaart. JRE-Nederland is de vereniging van jonge chefs en restaurateurs binnen de topgastronomie, QL Hotels & Restaurants bestaat uit een collectie van onafhankelijke kleinschalige kwaliteitshotels in Europa.

Op de plek waar in 1967 restaurantvereniging Alliance Gastronomique werd opgericht en waar in 1973 de eerste Michelinster in Oost Nederland viel, heeft het echtpaar Van Berkel zich als doel gesteld om Carelshaven weer nieuw gastronomisch elan te geven.

Keuken op niveau

Sinds zij Carelshaven in 2014 overnamen hebben de Van Berkels het uit 1772 stammende gebouw gerenoveerd, de 21 hotelkamers verbouwd en is het interieur van het restaurant en diverse andere ruimten gerestyled, met als resultaat een frisse moderne uitstraling die recht doet aan het historische gebouw.

Alco van Berkel: “Vanaf 2016 is de keuken op niveau gebracht met chef de cuisine Daniel Nijkamp, die bij sterrenrestaurants De Swarte Ruijter en De Bloemenbeek werkte. Ook de wijnkaart kreeg een kwaliteitsimpuls onder leiding van de per januari 2019 aangetrokken maître-sommelier Debbie Küpers.”

De toetreding tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants is een nieuwe mijlpaal in het ingezette kwaliteitstraject en is een goede aanvulling op het lidmaatschap van Twente Culinair en Chaîne des Rôtisseurs. Alco van Berkel: “Als ondernemende dertigers met een kwaliteitsrestaurant en 21 luxe hotelkamers voelen we ons thuis bij JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants. We zijn er trots op dat we ons mochten aansluiten en verheugen ons op de samenwerking.”

Primeur Carelshaven Cuvée

De toetreding werd op 10 mei feestelijk gevierd tijdens een lunch voor pers en relaties, in aanwezigheid van bestuursleden van beide verenigingen. Tijdens de lunch werd door maître-sommelier Debbie Küpers tevens de nieuwe Carelshaven Cuvée gelanceerd, een witte wijn op basis van de Johanniter-druif. De druiven kregen 24 uur schilweking, met als resultaat een aromatische wijn met een volle smaak en frisse zuren. De Carelshaven Cuvée wordt in een beperkte oplage van 800 flessen gemaakt op de nabijgelegen Wijngaard Hof van Twente.

Over Carelshaven 

Sinds 2014 zijn Alco en Evelyn van Berkel de eigenaren van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden, gelegen op Landgoed Twickel in Twente, Overijssel. Het echtpaar Van Berkel heeft sinds de verwerving in 2014 het historische gebouw gerenoveerd, de 21 hotelkamers verbouwd, het interieur gerestyled en tuinen en terras vernieuwd. Carelshaven beschikt tevens over ruimten voor private dining, vergaderingen en feesten en is een officiele trouwlocatie. Ook is Carelshaven lid van Twente Culinair, JRE-Nederland, QL Hotels & Restaurants en Chaîne des Rôtisseurs en is opgenomen in de restaurantgidsen Michelin, Lekker500 en Grootspraak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: