Robin Groos stopt als eigenaar van Eden*

Auteur: Redactie
Michelin Ondernemen 6 maart 2023
Robin Groos stopt als eigenaar van Eden*

Robin Groos is niet langer eigenaar van het met een Michelinster bekroonde restaurant Eden (1 ster) in Valkenswaard. De sommelier en gastheer kiest voor een andere toekomst en heeft zijn aandelen overgedragen aan chef Herman Cooijmans, die alleen verdergaat. “We gaan gelukkig als vrienden uit elkaar, maar ik heb de afgelopen jaren ontdekt dat mijn ambities elders liggen.”

Restaurant Eden in Valkenswaard maakt een stormachtige ontwikkeling door sinds het de deuren opende in januari 2019. Minder dan een jaar na de start beoordeelde Michelin de gelegenheid met een ster. Inmiddels staat de eetgelegenheid op positie 67 in de top 100 van Lekker en heeft het 15 punten van Gault&Millau.

Robin ontdekte in de afgelopen jaren dat hij onvoldoende kan genieten van al deze successen. “En dat zou eigenlijk wel zo moeten zijn. Ik merkte dat het runnen van zo een grote onderneming niet past bij de ambities die ik heb, ook in mijn privéleven. Daarover hebben Herman en ik goede gesprekken gevoerd en samen hebben we geconcludeerd dat het voor beiden beter is om onze eigen weg te gaan. Ik ben heel blij met de houding van Herman. Ik blijf de komende tijd beschikbaar en actief voor Eden.”

Sinds 1 maart is Herman alleen eigenaar van het restaurant. “Robin en ik hebben in korte tijd iets moois neergezet in Valkenswaard. We hadden samen een droom en zijn daarmee aan de slag gegaan. Dat Robin heeft ontdekt dat hij andere ambities heeft en dat hij dat bespreekbaar heeft gemaakt, vind ik uiteraard hartstikke jammer maar ook heel dapper. We gaan als vrienden uit elkaar en voorlopig komen gasten Robin nog tegen in het restaurant.”

Hoe zijn toekomst eruit gaat zien, weet Robin nog niet. “Voorlopig blijf ik aan het werk voor Eden. Ik heb ambities in de keuken en ik krijg van Herman de gelegenheid me op dat vlak te ontwikkelen. Bij hem en bij anderen.”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws