De Kromme Dissel: al 50 jaar een Michelinster

29 maart 2021 | Redactie

Restaurant De Kromme Dissel heeft de unieke prestatie neergezet om 50 achtereenvolgende jaren de trotse bezitter te mogen zijn van één Michelinster. Op maandag 29 maart jl. is de Michelinster opnieuw aan het restaurant toegewezen tijdens de sterrenceremonie van Michelin Nederland. Het sterrenrestaurant heeft hiermee het eigen record verbroken en is de aanvoerder voor de langste aaneengesloten periode als sterbezitter in Nederland. Dit is een zeer bijzondere en unieke prestatie!

Lees hier alles over de uitreiking van de Michelingids 2021

Niet eerder slaagde een Nederlands restaurant erin om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van één Michelinster. Restaurant De Kromme Dissel heeft hiermee opnieuw een record gezet. “Het is een feest voor de zintuigen dat Michelin het restaurant al 50 jaar waardeert met een ster” vertelt Tonny Berentsen – Chef-kok De Kromme Dissel, die enorm trots is op zijn team. “We zijn ook ontzettend blij dat ondanks de coronacrisis en de sluiting van het restaurant ons talent, ons aanpassingsvermogen en onze engagement gezien wordt. Het waren toch enkele spannende weken en de ontlading is groot. We hopen dat we snel de deuren weer open mogen zetten en dit samen met onze gasten groots kunnen gaan vieren”, aldus Tonny Berentsen.

Livestream sterrenceremonie

De sterrenceremonie vond twee maanden later dan normaal, middels een livestream vanuit DeLaMar Theater te Amsterdam, plaats door de geldende maatregelen. Het team van restaurant De Kromme Dissel heeft in spanning vanuit het restaurant in Heelsum de livestream gevolgd en tegelijkertijd vaste gasten, familie, vrienden en overige belangstellende op de hoogte gehouden via Instagram en Facebook. Hoewel het team deze unieke prestatie het liefste vanuit het DeLaMar Theater had willen vieren, maakt deze aanpassing de beloning niet minder bijzonder en exclusief.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: