Vanaf €5,45 per gang dineren bij een sterrenrestaurant

16 maart 2017 | Thijs Jacobs

Altijd al bij een sterrenrestaurant willen eten, maar vond je het te duur? Besparingsplatform Actiecode.nl zocht uit bij welke sterrenrestaurants je het goedkoopst een menu kunt bestellen en bij welk sterrenrestaurant je per gang het voordeligst uit bent.

Goedkoop dineren bij een sterrenrestaurant

Vanaf 16 maart kun je bij verschillende sterrenrestaurants reserveren voor een diner tijdens de nationale restaurantweek. Daarmee krijg je de mogelijkheid om met korting bij verschillende toprestaurants te dineren, inclusief 11 van de 84 Nederlandse sterrenrestaurants. Je kunt voor het goedkoopste menu terecht bij Ratatouille Food & Wine in Haarlem, waar je voor slechts €29,50 kunt genieten van een twee gangen chef’s menu. Echter wanneer je kijkt naar de gemiddelde prijs per gang kun je het best reserveren bij Aubergine in Steyl, daar betaal je slechts €5,45 per gang (10-gangen voor €54,50).

In Amsterdam kun je voor slechts €49 drie gangen à la carte lunchen bij Ron Gastrobar. Buiten de acties om kun je voor een goedkoop sterrendiner al tussen €30 en €40 terecht bij HanTing Cuisine in Den Haag, Strandlodge in Winterswijk, Blok’s Restaurant in Amersfoort of Sinne en Lastage in Amsterdam. Daar komen natuurlijk nog de kosten voor een drankje bij, maar dat kun je zo gek maken als je zelf wilt.

Bib Gourmand

Een andere manier om goedkoop gastronomisch te eten is dineren bij een restaurant met een Bib Gourmand onderscheiding, het kleine broertje van Michelin. Bij deze zaken kun je voor maximaal €37 een luxe en gastronomisch driegangenmenu bestellen.

 

Overig nieuws

Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

Personalia Culinair
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al...

Culinair Internationaal
Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chef...

Opening Restaurant
Restaurant Vlaar opent vernieuwd terras

Restaurant Vlaar aan het Noordereinde in ’s-Graveland (centraal in het Gooi) heeft haar terras geheel vernieuwd. Met nieuwe stijlvolle bestrating, comfortabel en modern meubilair, mediterrane planten, loungemuziek en fijne sfeerverlichting zijn ze helemaal klaar voor de zomer. Want buiten eten...

Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

Café Opening Culinair
Sergio Herman opent café met zelfbediening en snacks

Volgende maand opent de befaamde chef-kok Sergio Herman een nieuwe zaak, genaamd AIRcafé. Dat wordt een take-away en zelfbedieningsgedeelte in zijn pas geopende restaurant AIRRepublic. Dit restaurant vind je in Cadzand. Laagdrempelig en relatief eenvoudig In zijn nieuwsbrief rept Herm...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: