Michelin presenteert Main Cities of Europe: gejuich in Boedapest

28 maart 2018 | David Bakker

Michelin heeft afgelopen maandag voor de 37e keer de gids Main Cities of Europe in Boedapest geprestenteerd. In de gids staan 36 steden in 20 landen. Grote winnaar is het Hongaarse restaurant Onyx dat nu, als eerste in Hongarije, twee sterren mag dragen.

Directeur van de Michelingidsen, Michael Ellis, is zeer te spreken over chef-kok Ádám Mészáros. "Hij is een talent van eigen bodem, die traditionele Hongaarse gerechten een moderne uitvoering geeft. Eten bij Onyx is een elegante dinerervaring. Op de borden zie je verfijning en rijpheid, elk gerecht bruist van originaliteit."

In Wenen werd er ook gejuichd. Konstantin Filippou kreeg ook een tweede ster. "Met zijn creatieve en moderne kookstijl biedt Konstantin Filippou, die werd opgeleid bij beroemde restaurants in heel Europa, zijn gasten een geavanceerde keuken met uitgebalanceerde smaken en veel finesse", zegt Ellis.

Nederland

In de Europese gids worden alleen de grote steden van alle landen genoemd waar al een aparte Michelingids voor uitkomt. Waaronder dus Nederland. Voor ons land worden alleen Rotterdam en Amsterdam genoemd.

Tijdens de presentatie van de gids Main Cities of Europe, reikte Michelin ook twee awards uit: de European Young Chef Award en de European Chef Mentor Award.

Christian Constant, chef van Le Violon d’Ingres in Parijs kreeg de European Chef Mentor Award 2018. "Een charismatische chef-kok met een briljante loopbaan. Constant geeft enthousiast zijn kennis en liefde voor mooie producten door. Hij heeft een hele generatie chefs geïnspireerd die nu hun eigen team leiden. Zijn passie, vrijgevegheid en openheiud zijn kwaliteiten die onze bewondering waard zijn", aldus Ellis

De pas 26-jairge Engelse chef-kok Niall Keating won de European Young Chef Award. Hij is chef-kok van Dingin Room in Whatley Manor uit het Ierse Malmsbury. Ellis prees hem vanwege zijn uitzonderlijke talent. "We voelden al dat Niall Keating een zeer goede keus was. Zijn persoonlijkheid en zeer gevarieerde ervaring, zowel nationaal als internationaal, hebben ons doen besluiten om hem te laten winnen."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: De visie van Jeroen Raes

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Jeroen Raes en Dennis van der Meer. Toen de trotse eigenar...

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: