Michelin presenteert Main Cities of Europe: gejuich in Boedapest

28 maart 2018 | David Bakker

Michelin heeft afgelopen maandag voor de 37e keer de gids Main Cities of Europe in Boedapest geprestenteerd. In de gids staan 36 steden in 20 landen. Grote winnaar is het Hongaarse restaurant Onyx dat nu, als eerste in Hongarije, twee sterren mag dragen.

Directeur van de Michelingidsen, Michael Ellis, is zeer te spreken over chef-kok Ádám Mészáros. "Hij is een talent van eigen bodem, die traditionele Hongaarse gerechten een moderne uitvoering geeft. Eten bij Onyx is een elegante dinerervaring. Op de borden zie je verfijning en rijpheid, elk gerecht bruist van originaliteit."

In Wenen werd er ook gejuichd. Konstantin Filippou kreeg ook een tweede ster. "Met zijn creatieve en moderne kookstijl biedt Konstantin Filippou, die werd opgeleid bij beroemde restaurants in heel Europa, zijn gasten een geavanceerde keuken met uitgebalanceerde smaken en veel finesse", zegt Ellis.

Nederland

In de Europese gids worden alleen de grote steden van alle landen genoemd waar al een aparte Michelingids voor uitkomt. Waaronder dus Nederland. Voor ons land worden alleen Rotterdam en Amsterdam genoemd.

Tijdens de presentatie van de gids Main Cities of Europe, reikte Michelin ook twee awards uit: de European Young Chef Award en de European Chef Mentor Award.

Christian Constant, chef van Le Violon d’Ingres in Parijs kreeg de European Chef Mentor Award 2018. "Een charismatische chef-kok met een briljante loopbaan. Constant geeft enthousiast zijn kennis en liefde voor mooie producten door. Hij heeft een hele generatie chefs geïnspireerd die nu hun eigen team leiden. Zijn passie, vrijgevegheid en openheiud zijn kwaliteiten die onze bewondering waard zijn", aldus Ellis

De pas 26-jairge Engelse chef-kok Niall Keating won de European Young Chef Award. Hij is chef-kok van Dingin Room in Whatley Manor uit het Ierse Malmsbury. Ellis prees hem vanwege zijn uitzonderlijke talent. "We voelden al dat Niall Keating een zeer goede keus was. Zijn persoonlijkheid en zeer gevarieerde ervaring, zowel nationaal als internationaal, hebben ons doen besluiten om hem te laten winnen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: