Michelin presenteert Main Cities of Europe: gejuich in Boedapest

28 maart 2018 | David Bakker

Michelin heeft afgelopen maandag voor de 37e keer de gids Main Cities of Europe in Boedapest geprestenteerd. In de gids staan 36 steden in 20 landen. Grote winnaar is het Hongaarse restaurant Onyx dat nu, als eerste in Hongarije, twee sterren mag dragen.

Directeur van de Michelingidsen, Michael Ellis, is zeer te spreken over chef-kok Ádám Mészáros. "Hij is een talent van eigen bodem, die traditionele Hongaarse gerechten een moderne uitvoering geeft. Eten bij Onyx is een elegante dinerervaring. Op de borden zie je verfijning en rijpheid, elk gerecht bruist van originaliteit."

In Wenen werd er ook gejuichd. Konstantin Filippou kreeg ook een tweede ster. "Met zijn creatieve en moderne kookstijl biedt Konstantin Filippou, die werd opgeleid bij beroemde restaurants in heel Europa, zijn gasten een geavanceerde keuken met uitgebalanceerde smaken en veel finesse", zegt Ellis.

Nederland

In de Europese gids worden alleen de grote steden van alle landen genoemd waar al een aparte Michelingids voor uitkomt. Waaronder dus Nederland. Voor ons land worden alleen Rotterdam en Amsterdam genoemd.

Tijdens de presentatie van de gids Main Cities of Europe, reikte Michelin ook twee awards uit: de European Young Chef Award en de European Chef Mentor Award.

Christian Constant, chef van Le Violon d’Ingres in Parijs kreeg de European Chef Mentor Award 2018. "Een charismatische chef-kok met een briljante loopbaan. Constant geeft enthousiast zijn kennis en liefde voor mooie producten door. Hij heeft een hele generatie chefs geïnspireerd die nu hun eigen team leiden. Zijn passie, vrijgevegheid en openheiud zijn kwaliteiten die onze bewondering waard zijn", aldus Ellis

De pas 26-jairge Engelse chef-kok Niall Keating won de European Young Chef Award. Hij is chef-kok van Dingin Room in Whatley Manor uit het Ierse Malmsbury. Ellis prees hem vanwege zijn uitzonderlijke talent. "We voelden al dat Niall Keating een zeer goede keus was. Zijn persoonlijkheid en zeer gevarieerde ervaring, zowel nationaal als internationaal, hebben ons doen besluiten om hem te laten winnen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: