Michelin presenteert Main Cities of Europe: gejuich in Boedapest

28 maart 2018 | David Bakker

Michelin heeft afgelopen maandag voor de 37e keer de gids Main Cities of Europe in Boedapest geprestenteerd. In de gids staan 36 steden in 20 landen. Grote winnaar is het Hongaarse restaurant Onyx dat nu, als eerste in Hongarije, twee sterren mag dragen.

Directeur van de Michelingidsen, Michael Ellis, is zeer te spreken over chef-kok Ádám Mészáros. "Hij is een talent van eigen bodem, die traditionele Hongaarse gerechten een moderne uitvoering geeft. Eten bij Onyx is een elegante dinerervaring. Op de borden zie je verfijning en rijpheid, elk gerecht bruist van originaliteit."

In Wenen werd er ook gejuichd. Konstantin Filippou kreeg ook een tweede ster. "Met zijn creatieve en moderne kookstijl biedt Konstantin Filippou, die werd opgeleid bij beroemde restaurants in heel Europa, zijn gasten een geavanceerde keuken met uitgebalanceerde smaken en veel finesse", zegt Ellis.

Nederland

In de Europese gids worden alleen de grote steden van alle landen genoemd waar al een aparte Michelingids voor uitkomt. Waaronder dus Nederland. Voor ons land worden alleen Rotterdam en Amsterdam genoemd.

Tijdens de presentatie van de gids Main Cities of Europe, reikte Michelin ook twee awards uit: de European Young Chef Award en de European Chef Mentor Award.

Christian Constant, chef van Le Violon d’Ingres in Parijs kreeg de European Chef Mentor Award 2018. "Een charismatische chef-kok met een briljante loopbaan. Constant geeft enthousiast zijn kennis en liefde voor mooie producten door. Hij heeft een hele generatie chefs geïnspireerd die nu hun eigen team leiden. Zijn passie, vrijgevegheid en openheiud zijn kwaliteiten die onze bewondering waard zijn", aldus Ellis

De pas 26-jairge Engelse chef-kok Niall Keating won de European Young Chef Award. Hij is chef-kok van Dingin Room in Whatley Manor uit het Ierse Malmsbury. Ellis prees hem vanwege zijn uitzonderlijke talent. "We voelden al dat Niall Keating een zeer goede keus was. Zijn persoonlijkheid en zeer gevarieerde ervaring, zowel nationaal als internationaal, hebben ons doen besluiten om hem te laten winnen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: