Michelin presenteert Main Cities of Europe: gejuich in Boedapest

28 maart 2018 | David Bakker

Michelin heeft afgelopen maandag voor de 37e keer de gids Main Cities of Europe in Boedapest geprestenteerd. In de gids staan 36 steden in 20 landen. Grote winnaar is het Hongaarse restaurant Onyx dat nu, als eerste in Hongarije, twee sterren mag dragen.

Directeur van de Michelingidsen, Michael Ellis, is zeer te spreken over chef-kok Ádám Mészáros. "Hij is een talent van eigen bodem, die traditionele Hongaarse gerechten een moderne uitvoering geeft. Eten bij Onyx is een elegante dinerervaring. Op de borden zie je verfijning en rijpheid, elk gerecht bruist van originaliteit."

In Wenen werd er ook gejuichd. Konstantin Filippou kreeg ook een tweede ster. "Met zijn creatieve en moderne kookstijl biedt Konstantin Filippou, die werd opgeleid bij beroemde restaurants in heel Europa, zijn gasten een geavanceerde keuken met uitgebalanceerde smaken en veel finesse", zegt Ellis.

Nederland

In de Europese gids worden alleen de grote steden van alle landen genoemd waar al een aparte Michelingids voor uitkomt. Waaronder dus Nederland. Voor ons land worden alleen Rotterdam en Amsterdam genoemd.

Tijdens de presentatie van de gids Main Cities of Europe, reikte Michelin ook twee awards uit: de European Young Chef Award en de European Chef Mentor Award.

Christian Constant, chef van Le Violon d’Ingres in Parijs kreeg de European Chef Mentor Award 2018. "Een charismatische chef-kok met een briljante loopbaan. Constant geeft enthousiast zijn kennis en liefde voor mooie producten door. Hij heeft een hele generatie chefs geïnspireerd die nu hun eigen team leiden. Zijn passie, vrijgevegheid en openheiud zijn kwaliteiten die onze bewondering waard zijn", aldus Ellis

De pas 26-jairge Engelse chef-kok Niall Keating won de European Young Chef Award. Hij is chef-kok van Dingin Room in Whatley Manor uit het Ierse Malmsbury. Ellis prees hem vanwege zijn uitzonderlijke talent. "We voelden al dat Niall Keating een zeer goede keus was. Zijn persoonlijkheid en zeer gevarieerde ervaring, zowel nationaal als internationaal, hebben ons doen besluiten om hem te laten winnen."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: