Eden* neemt officieel afscheid van Robin Groos

Auteur: Redactie
Michelin Ondernemen 27 juni 2023
Eden* neemt officieel afscheid van Robin Groos

Restaurant Eden* neemt afscheid van eigenaar Robin Groos, dit werd bekend gemaakt in maart 2023. Chef-kok Herman Cooijmans is sinds diezelfde maand de enige eigenaar van het met één Michelinster bekroonde restaurant. Zondag 30 juli serveert Robin Groos voor de laatste keer wijnen bij de gerechten van Herman.

Na de opening in januari 2019 was het restaurant van Robin en Herman al een succes. Zo behaalden ze binnen een jaar een Michelinster, staat Eden in de meest recente editie van de Lekker Top 100 op positie 67 en beloonde Gault&Millau het restaurant met 15 punten.

Herman Cooijmans alleen verder

“Helaas gaat Robin ons verlaten”, zo laat Herman weten, die alleen verdergaat met het restaurant. “Afgelopen maanden heeft hij met de nieuwe sommelier Paul van de Schoor hard gewerkt om de Eden-spirit in leven te houden. Om hem een afscheid te geven, mag Robin nog één keer losgaan op een wijnarrangement. Daarbij krijgen al zijn favoriete wijnen en wijnpartners een plek.”

Het eenmalige arrangement wordt geserveerd als lunch en diner, speciaal met allerlei wijnen gekozen door Robin. “Daarmee laat Robin nog één keer zien wat nu echt zijn stijl is. Uiteraard blijven wij dezelfde koers varen, maar met vers bloed komt een verse werkwijze”, aldus Herman.

Robin Groos

Robin vervulde de rol van gastheer en sommelier, en kiest voor een andere toekomst. “We gaan als vrienden uit elkaar, maar ik heb de afgelopen jaren ontdekt dat mijn ambities elders liggen. Ik kon onvoldoende genieten van al onze successen, terwijl dat wel zo zou moeten zijn. Herman en ik hebben goede gesprekken gevoerd en samen hebben we geconcludeerd dat het voor beiden beter is om onze eigen weg te gaan. Ik ben heel blij met zijn houding.”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws