Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

23 mei 2018 | Thijs Jacobs

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie bruisende Thaise steden, samen met een breed aanbod aan unieke accommodaties.

Michael Ellis, International Director van de Michelin Guides, geeft aan dat er dit jaar voor de uitgebreide Michelin Guide nieuwe regio’s in het zuiden van Thailand verkend zijn om de beste restaurants en hotels te vinden. De Michelin-inspecteurs waren tijdens hun bezoek aan Thailand onder de indruk van de culinaire- en hospitalitybranche van Phuket, dat een uniek en fascinerend karakter heeft dankzij de mix van verschillende culturele invloeden.

Segsarn Trai-Ukos, Country Director of Michelin Siam Co., Ltd and Secretary General of Michelin East Asia and Australia, vertelt: “In tegenstelling tot de Michelin Guide 2018 waar enkel Bangkok werd uitgelicht, zal met deze nieuwe editie internationale aandacht gegenereerd worden voor de restaurant- en hotelbranche in Phuket en Phang Nga. Naast de wereldberoemde stranden, zijn de goede restaurants, de gevarieerde keuken en uitstekende service de grootste kenmerken van beide Andaman steden.”

Pearl of Andaman

De lokale keuken in Phuket is kenmerkend en smaakvol met een mooie mix aan invloeden uit India, Maleisië en China. Daarnaast staat de lokale keuken ook bekend om de super verse zeevruchten die bij het koken gebruikt worden. Net zoals in Bangkok, biedt de Pearl of Andaman culinaire ervaringen met zowel traditionele als moderne creaties in alle prijsmarges; van luxe restaurants tot straatverkopers. Beide steden hebben als populaire toeristische bestemmingen een breed aanbod aan accommodaties voor alle budgetten en voorkeuren, van internationale hotels tot pittoreske gasthuizen.

Yuthasak Supasorn, Governor of the Tourism Authority of Thailand (TAT), zei: “In lijn met TAT’s beleid, zal de Michelin Guide Bangkok, Phuket and Phang Nga helpen om het momentum vast te houden van de debuuteditie van Michelin Guide Bangkok en zo Thailand te promoten als een internationaal culinaire bestemming. Met deze gids hopen we dat toeristen, zowel lokaal als internationaal, tijdens het ontdekken van de fascinerende geschiedenis en rijke cultuur, genieten van deze drie steden door hier te dineren en te overnachten.”

De Michelin Guide Bangkok, Phuket and Phanh-nga 2019 wordt beschikbaar gesteld in een Thaise en Engelse editie, in print en digitaal. Om meer te weten te komen over de Michelin Guide kijk op: https://guide.michelin.com/th/en/bangkok; of volg alle updates over de gids op Facebook: https://www.facebook.com/MichelinGuideWorldwide.

Over Michelin Guide

De Michelingids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar de gids wordt uitgegeven. Met daarin een weergave van gastronomische restaurants van over de hele wereld, evenals nieuwe trends en opkomende jonge chefs. Door de onderscheidingen die de gids elk jaar uitschrijft, draagt de Michelin gids bij aan de prestige van de lokale gastronomie, waardoor steden en landen aantrekkelijker worden voor toeristen. Ondersteund met een strenge selectiemethode en de jarenlange ervaring in de hospitality branche, biedt de Michelin gids zijn klanten unieke expertise waardoor er alleen echte kwaliteitsservice aangeboden wordt.

De verschillende selecties zijn beschikbaar in zowel print als digitale versies. Ze zijn online toegankelijk en op veel verschillende mobiele media. Hierop wordt een navigatiesysteem aangeboden op basis van individueel gebruik, evenals een online reserveringsservice.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: