Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

23 mei 2018 | Thijs Jacobs

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie bruisende Thaise steden, samen met een breed aanbod aan unieke accommodaties.

Michael Ellis, International Director van de Michelin Guides, geeft aan dat er dit jaar voor de uitgebreide Michelin Guide nieuwe regio’s in het zuiden van Thailand verkend zijn om de beste restaurants en hotels te vinden. De Michelin-inspecteurs waren tijdens hun bezoek aan Thailand onder de indruk van de culinaire- en hospitalitybranche van Phuket, dat een uniek en fascinerend karakter heeft dankzij de mix van verschillende culturele invloeden.

Segsarn Trai-Ukos, Country Director of Michelin Siam Co., Ltd and Secretary General of Michelin East Asia and Australia, vertelt: “In tegenstelling tot de Michelin Guide 2018 waar enkel Bangkok werd uitgelicht, zal met deze nieuwe editie internationale aandacht gegenereerd worden voor de restaurant- en hotelbranche in Phuket en Phang Nga. Naast de wereldberoemde stranden, zijn de goede restaurants, de gevarieerde keuken en uitstekende service de grootste kenmerken van beide Andaman steden.”

Pearl of Andaman

De lokale keuken in Phuket is kenmerkend en smaakvol met een mooie mix aan invloeden uit India, Maleisië en China. Daarnaast staat de lokale keuken ook bekend om de super verse zeevruchten die bij het koken gebruikt worden. Net zoals in Bangkok, biedt de Pearl of Andaman culinaire ervaringen met zowel traditionele als moderne creaties in alle prijsmarges; van luxe restaurants tot straatverkopers. Beide steden hebben als populaire toeristische bestemmingen een breed aanbod aan accommodaties voor alle budgetten en voorkeuren, van internationale hotels tot pittoreske gasthuizen.

Yuthasak Supasorn, Governor of the Tourism Authority of Thailand (TAT), zei: “In lijn met TAT’s beleid, zal de Michelin Guide Bangkok, Phuket and Phang Nga helpen om het momentum vast te houden van de debuuteditie van Michelin Guide Bangkok en zo Thailand te promoten als een internationaal culinaire bestemming. Met deze gids hopen we dat toeristen, zowel lokaal als internationaal, tijdens het ontdekken van de fascinerende geschiedenis en rijke cultuur, genieten van deze drie steden door hier te dineren en te overnachten.”

De Michelin Guide Bangkok, Phuket and Phanh-nga 2019 wordt beschikbaar gesteld in een Thaise en Engelse editie, in print en digitaal. Om meer te weten te komen over de Michelin Guide kijk op: https://guide.michelin.com/th/en/bangkok; of volg alle updates over de gids op Facebook: https://www.facebook.com/MichelinGuideWorldwide.

Over Michelin Guide

De Michelingids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar de gids wordt uitgegeven. Met daarin een weergave van gastronomische restaurants van over de hele wereld, evenals nieuwe trends en opkomende jonge chefs. Door de onderscheidingen die de gids elk jaar uitschrijft, draagt de Michelin gids bij aan de prestige van de lokale gastronomie, waardoor steden en landen aantrekkelijker worden voor toeristen. Ondersteund met een strenge selectiemethode en de jarenlange ervaring in de hospitality branche, biedt de Michelin gids zijn klanten unieke expertise waardoor er alleen echte kwaliteitsservice aangeboden wordt.

De verschillende selecties zijn beschikbaar in zowel print als digitale versies. Ze zijn online toegankelijk en op veel verschillende mobiele media. Hierop wordt een navigatiesysteem aangeboden op basis van individueel gebruik, evenals een online reserveringsservice.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: