Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

23 mei 2018 | Thijs Jacobs

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie bruisende Thaise steden, samen met een breed aanbod aan unieke accommodaties.

Michael Ellis, International Director van de Michelin Guides, geeft aan dat er dit jaar voor de uitgebreide Michelin Guide nieuwe regio’s in het zuiden van Thailand verkend zijn om de beste restaurants en hotels te vinden. De Michelin-inspecteurs waren tijdens hun bezoek aan Thailand onder de indruk van de culinaire- en hospitalitybranche van Phuket, dat een uniek en fascinerend karakter heeft dankzij de mix van verschillende culturele invloeden.

Segsarn Trai-Ukos, Country Director of Michelin Siam Co., Ltd and Secretary General of Michelin East Asia and Australia, vertelt: “In tegenstelling tot de Michelin Guide 2018 waar enkel Bangkok werd uitgelicht, zal met deze nieuwe editie internationale aandacht gegenereerd worden voor de restaurant- en hotelbranche in Phuket en Phang Nga. Naast de wereldberoemde stranden, zijn de goede restaurants, de gevarieerde keuken en uitstekende service de grootste kenmerken van beide Andaman steden.”

Pearl of Andaman

De lokale keuken in Phuket is kenmerkend en smaakvol met een mooie mix aan invloeden uit India, Maleisië en China. Daarnaast staat de lokale keuken ook bekend om de super verse zeevruchten die bij het koken gebruikt worden. Net zoals in Bangkok, biedt de Pearl of Andaman culinaire ervaringen met zowel traditionele als moderne creaties in alle prijsmarges; van luxe restaurants tot straatverkopers. Beide steden hebben als populaire toeristische bestemmingen een breed aanbod aan accommodaties voor alle budgetten en voorkeuren, van internationale hotels tot pittoreske gasthuizen.

Yuthasak Supasorn, Governor of the Tourism Authority of Thailand (TAT), zei: “In lijn met TAT’s beleid, zal de Michelin Guide Bangkok, Phuket and Phang Nga helpen om het momentum vast te houden van de debuuteditie van Michelin Guide Bangkok en zo Thailand te promoten als een internationaal culinaire bestemming. Met deze gids hopen we dat toeristen, zowel lokaal als internationaal, tijdens het ontdekken van de fascinerende geschiedenis en rijke cultuur, genieten van deze drie steden door hier te dineren en te overnachten.”

De Michelin Guide Bangkok, Phuket and Phanh-nga 2019 wordt beschikbaar gesteld in een Thaise en Engelse editie, in print en digitaal. Om meer te weten te komen over de Michelin Guide kijk op: https://guide.michelin.com/th/en/bangkok; of volg alle updates over de gids op Facebook: https://www.facebook.com/MichelinGuideWorldwide.

Over Michelin Guide

De Michelingids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar de gids wordt uitgegeven. Met daarin een weergave van gastronomische restaurants van over de hele wereld, evenals nieuwe trends en opkomende jonge chefs. Door de onderscheidingen die de gids elk jaar uitschrijft, draagt de Michelin gids bij aan de prestige van de lokale gastronomie, waardoor steden en landen aantrekkelijker worden voor toeristen. Ondersteund met een strenge selectiemethode en de jarenlange ervaring in de hospitality branche, biedt de Michelin gids zijn klanten unieke expertise waardoor er alleen echte kwaliteitsservice aangeboden wordt.

De verschillende selecties zijn beschikbaar in zowel print als digitale versies. Ze zijn online toegankelijk en op veel verschillende mobiele media. Hierop wordt een navigatiesysteem aangeboden op basis van individueel gebruik, evenals een online reserveringsservice.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Rotterdam
Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland - verkoos restaurant Hudson als de eerste partner...

Culinair Rotterdam
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshik...

Personalia Michelin
Michael Ellis verlaat Michelin

Michael Ellis, de directeur van de culinaire Michelin restaurant- en hotelgidsen stapt op. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Jumeirah Group, waar hij leiding gaat geven aan de culinaire afdelingen. Diner De 'chief executive' van Jumeirah, José Silva, wil het restaurant...

Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: