Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

23 mei 2018 | Thijs Jacobs

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie bruisende Thaise steden, samen met een breed aanbod aan unieke accommodaties.

Michael Ellis, International Director van de Michelin Guides, geeft aan dat er dit jaar voor de uitgebreide Michelin Guide nieuwe regio’s in het zuiden van Thailand verkend zijn om de beste restaurants en hotels te vinden. De Michelin-inspecteurs waren tijdens hun bezoek aan Thailand onder de indruk van de culinaire- en hospitalitybranche van Phuket, dat een uniek en fascinerend karakter heeft dankzij de mix van verschillende culturele invloeden.

Segsarn Trai-Ukos, Country Director of Michelin Siam Co., Ltd and Secretary General of Michelin East Asia and Australia, vertelt: “In tegenstelling tot de Michelin Guide 2018 waar enkel Bangkok werd uitgelicht, zal met deze nieuwe editie internationale aandacht gegenereerd worden voor de restaurant- en hotelbranche in Phuket en Phang Nga. Naast de wereldberoemde stranden, zijn de goede restaurants, de gevarieerde keuken en uitstekende service de grootste kenmerken van beide Andaman steden.”

Pearl of Andaman

De lokale keuken in Phuket is kenmerkend en smaakvol met een mooie mix aan invloeden uit India, Maleisië en China. Daarnaast staat de lokale keuken ook bekend om de super verse zeevruchten die bij het koken gebruikt worden. Net zoals in Bangkok, biedt de Pearl of Andaman culinaire ervaringen met zowel traditionele als moderne creaties in alle prijsmarges; van luxe restaurants tot straatverkopers. Beide steden hebben als populaire toeristische bestemmingen een breed aanbod aan accommodaties voor alle budgetten en voorkeuren, van internationale hotels tot pittoreske gasthuizen.

Yuthasak Supasorn, Governor of the Tourism Authority of Thailand (TAT), zei: “In lijn met TAT’s beleid, zal de Michelin Guide Bangkok, Phuket and Phang Nga helpen om het momentum vast te houden van de debuuteditie van Michelin Guide Bangkok en zo Thailand te promoten als een internationaal culinaire bestemming. Met deze gids hopen we dat toeristen, zowel lokaal als internationaal, tijdens het ontdekken van de fascinerende geschiedenis en rijke cultuur, genieten van deze drie steden door hier te dineren en te overnachten.”

De Michelin Guide Bangkok, Phuket and Phanh-nga 2019 wordt beschikbaar gesteld in een Thaise en Engelse editie, in print en digitaal. Om meer te weten te komen over de Michelin Guide kijk op: https://guide.michelin.com/th/en/bangkok; of volg alle updates over de gids op Facebook: https://www.facebook.com/MichelinGuideWorldwide.

Over Michelin Guide

De Michelingids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar de gids wordt uitgegeven. Met daarin een weergave van gastronomische restaurants van over de hele wereld, evenals nieuwe trends en opkomende jonge chefs. Door de onderscheidingen die de gids elk jaar uitschrijft, draagt de Michelin gids bij aan de prestige van de lokale gastronomie, waardoor steden en landen aantrekkelijker worden voor toeristen. Ondersteund met een strenge selectiemethode en de jarenlange ervaring in de hospitality branche, biedt de Michelin gids zijn klanten unieke expertise waardoor er alleen echte kwaliteitsservice aangeboden wordt.

De verschillende selecties zijn beschikbaar in zowel print als digitale versies. Ze zijn online toegankelijk en op veel verschillende mobiele media. Hierop wordt een navigatiesysteem aangeboden op basis van individueel gebruik, evenals een online reserveringsservice.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: