Binnenkijken bij de nieuwe locatie van Restaurant Elea

Auteur: Redactie
Opening 1 maart 2023
Binnenkijken bij de nieuwe locatie van Restaurant Elea

Afgelopen vrijdag 17 februari heeft restaurant Elea haar deuren opnieuw geopend. Het Grieks georiënteerde restaurant van chef-kok en eigenaar Takis Panagakis is verhuisd van Rijswijk naar Den Haag.

Meer foto's onder dit bericht

Over Elea

Restaurant Elea staat onder andere vermeld in de Michelingids. Eigenaren Takis en Bibi Kuyp hebben beide veel ervaring in de horeca. Zo heeft Takis gewerkt bij onder andere Basiliek in Harderwijk en heeft Bibi veel ervaring opgedaan bij restaurant Sea grill in Brussel. Restaurant Sea Grill is sinds 2019 gesloten, op moment van sluiting had het restaurant twee Michelinsterren. Takis vertelt op de website van Elea: “Met Elea wil ik gasten een nieuw soort keuken bieden en andere smaken laten beleven.”

De chef-kok en eigenaar van Elea is geboren in Griekenland. Hier heeft hij leren koken met diverse producten. De inspiratie voor Elea komt dan ook hiervandaan. De Griekse achtergrond van Takis komt terug in het hele restaurant. “Elea is een reflectie van mijn afkomst en een knipoog naar de toekomst; een plek om smaken te ontdekken en verrast te worden.”

Michelingids

De Michelingids is zeer te spreken over de kunsten van Takis: “Takis Panagakis voedt zijn inventiviteit met invloeden uit Griekenland. Hij doet dat subtiel; Een specerijenmix, gerookte yoghurt of fava geven zijn originele creaties eigenheid.” Mede-eigenaresse en gastvrouw Bibi vermeld op de website dat haar dromen uitkwamen. “We wilden samen een restaurant openen. Restaurant Elea is onze droom die werkelijkheid is geworden.”

Foto's: Alieke Eising

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws