Michelin neemt drie nieuwe restaurants op in Michelingids Nederland

Auteur: redactie
Michelin Gastronomie 28 juli 2023
Michelin neemt drie nieuwe restaurants op in Michelingids Nederland Foto: Michelin (2023)

Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app van de Michelin Gids en zijn makkelijk te herkennen aan het ‘Nieuw’-symbool. Of deze restaurants ook een Michelinster, een groene ster of een Bib Gourmand krijgen wordt tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie onthuld.

In de maand juli hebben de Michelininspecteurs drie nieuwe restaurants geselecteerd:

De Mark, Amsterdam

“Parkeer uw auto buiten Durgerdam, omarm de charme van dit dijkdorpje tijdens de wandeling naar De Mark en bewonder op het terras hoe bijzonder het uitzicht is over het water. Wat een ervaring! Binnen verleiden de natuurlijke tinten en het karakter van dit pand. Het is gezellig tafelen bij De Mark. Op het bord draait alles rond drie hoofdingrediënten die worden verenigd door het houtvuur. Denk aan texturen van ui – van fris en krokant tot zoet en gegrild – die worden gepimpt met roomijs van Zaanse mosterd. Ervaren chefs garanderen hier een frisse kijk op natuurlijke smaken. Aarzel niet om de ruime wijnkaart te ontdekken, boven wachten enkele luxekamers”, aldus Michelin

Het Sluyshuis, Nijkerk

Ook dit restaurant krijg mooie woorden: “Met de hand gesneden steak tartaar opgewerkt met een fijn zuurtje, ui, kappertjes en gestolde eidooier; kraakverse tarbot die meunière is gebakken met een beurre blanc die volgens de regels van de kunst is bereid en wordt versterkt door ravioli met een rijkelijke vulling van ossenstaart: dit zijn het soort klassieke lekkernijen waar Erik Hendriksen bekend om staat. In dit warm ingerichte restaurant, lieflijk gelegen aan een oude sluis en vlak bij een haventje, krijgen herkenbare smaken de finesse die ze verdienen. Dit is dus een uitgelezen plek als u hunkert naar klassiek gebakken eendenlever met appeltjes, al bedient chef Hendriksen ook vegetariërs op hun wenken met een aangepast menu.”

Odille, Sint-Oedenrode

Tot slot is Odille toegevoegd aan de gids: “Bij Odille draait alles rond de open zwarte keuken. Rondom vallen de sereniteit en elegante luxe op, met kunst van Daisy Boman als rustpunten. Gastvrouw Lotte Bloem en chef Casimir Evens vertellen hier hun verhaal. Ze zetten de tijd even stil met Brabantse generositeit en wereldse finesse. Een moderne interpretatie van escargots met look, à la minute gebakken tarbot met zuiderse schwung: deze chef is creatief en goochelt deskundig met sterke smaken. Het menu wordt omschreven door kwaliteitsingrediënten op te noemen, wat op het bord voor de nodige verrassing zorgt. Wie liever à la carte bestelt, krijgt eveneens een mooi aanbod voorgeschoteld. De welgekozen wijnen zijn de ideale sparringpartners voor al dat lekkers.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws