Soigné wint publieksprijs HEERLIJK10Daagse

8 juni 2017 | Roy Spijker

Heerlijk, heerlijker, heerlijkst. Waar kun je het heerlijkst eten in Nederland? Naar welk restaurant gaan de gasten het liefst zo snel mogelijk terug? Het HEERLIJK10Daagse publiek heeft inmiddels bepaald.

Van 26 mei t/m 4 juni hebben de brigades van de toprestaurants extra hard hun best gedaan om fijnproevers voordeliger kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. Na afloop is online massaal gestemd door de HEERLIJK10Daagse foodies. De toprestaurants zijn beoordeeld op het eten, de service, sfeer en gastvrijheid.

De top 10 zag er als volgt uit:
1. Soigné               
2. Lucas Rive                    
3. Katseveer                    
4. 't Amsterdammertje           
5. Herberg de Engel           
6. 't Raedthuys               
7. Aan de Zweth                
8. Avant-Garde van Groeninge        
9. De Bokkedoorns           
10. Wollerich                  

Met maar liefst een gemiddeld review cijfer van een 9,28 is Soigné (Bussum) de winnaar van de afgelopen HEERLIJK10Daagse editie. Het restaurant wordt op de voet gevolgd door Lucas Rive (Hoorn) die zich vorige edities ook in de top bevond. Andere bekenden in de top 10 zijn Amarone (Rotterdam), De Bokkedoorns (Overveen), 't Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht) en Herberg de Engel (Dodewaard). 

"Wij zijn heel blij met deze HEERLIJK10Daagse publieksprijs! Het leveren van topkwaliteit is echt waar we voor staan, mede door onze grote liefde voor het vak en persoonlijke aandacht. Super om te zien dat dit ook zo door de heerlijk-gasten is ervaren,"aldus maître Frank Velthuyse van Soigné.

Michelinsterren domineren
Opvallend is dat deze keer maar liefst negen restaurants uit de top 10 Michelinsterren bezitten. Kijkend naar alle winnaars van de afgelopen elf edities hebben tot negen keer toe restaurants met sterren zichzelf het beste mogen noemen. De waardering door Michelin lijkt ook gesteund te worden door de HEERLIJK-gast. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: