Soigné wint publieksprijs HEERLIJK10Daagse

8 juni 2017 | Roy Spijker

Heerlijk, heerlijker, heerlijkst. Waar kun je het heerlijkst eten in Nederland? Naar welk restaurant gaan de gasten het liefst zo snel mogelijk terug? Het HEERLIJK10Daagse publiek heeft inmiddels bepaald.

Van 26 mei t/m 4 juni hebben de brigades van de toprestaurants extra hard hun best gedaan om fijnproevers voordeliger kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. Na afloop is online massaal gestemd door de HEERLIJK10Daagse foodies. De toprestaurants zijn beoordeeld op het eten, de service, sfeer en gastvrijheid.

De top 10 zag er als volgt uit:
1. Soigné               
2. Lucas Rive                    
3. Katseveer                    
4. 't Amsterdammertje           
5. Herberg de Engel           
6. 't Raedthuys               
7. Aan de Zweth                
8. Avant-Garde van Groeninge        
9. De Bokkedoorns           
10. Wollerich                  

Met maar liefst een gemiddeld review cijfer van een 9,28 is Soigné (Bussum) de winnaar van de afgelopen HEERLIJK10Daagse editie. Het restaurant wordt op de voet gevolgd door Lucas Rive (Hoorn) die zich vorige edities ook in de top bevond. Andere bekenden in de top 10 zijn Amarone (Rotterdam), De Bokkedoorns (Overveen), 't Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht) en Herberg de Engel (Dodewaard). 

"Wij zijn heel blij met deze HEERLIJK10Daagse publieksprijs! Het leveren van topkwaliteit is echt waar we voor staan, mede door onze grote liefde voor het vak en persoonlijke aandacht. Super om te zien dat dit ook zo door de heerlijk-gasten is ervaren,"aldus maître Frank Velthuyse van Soigné.

Michelinsterren domineren
Opvallend is dat deze keer maar liefst negen restaurants uit de top 10 Michelinsterren bezitten. Kijkend naar alle winnaars van de afgelopen elf edities hebben tot negen keer toe restaurants met sterren zichzelf het beste mogen noemen. De waardering door Michelin lijkt ook gesteund te worden door de HEERLIJK-gast. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: