Vooruitblik: wie pakt een Michelinster en wie mag hem inleveren?

17 december 2018 | Thijs Jacobs

Het aftellen is begonnen, over een paar uurtjes weten we welke toprestaurants in Nederland een eerste Michelinster krijgen, er een ster bij zullen krijgen of een ster in moeten leveren. We hebben het hier uiteraard over de presentatie van de Michelingids, die straks in het DeLaMar theater in Amsterdam plaatsvindt.

Voorspellingen

We wagen ons niet aan een voorspelling, maar blikken wel vooruit. Misschien krijgt La Rive dit jaar zijn kans op revanche (vorig jaar moesten zij immers de ster inleveren). Ook Margo Reuten zint op eerherstel en wil maar al te graag die tweede ster weer terugpakken.

Wie pakt er dit jaar een eerste ster? Is het Daalder. Meliefste? Of beide restaurants? De Rozario staat ook op menig lijstje... Pakt Joelia in Rotterdam dit jaar die tweede ster? Naast De Librije en De Leest hopen we natuurlijk op een derde driesterrenrestaurant in Nederland. Librije's zusje en De Lindehof worden regelmatig genoemd als kanshebbers voor die derde ster, alhoewel Librije's Zusje een naamsverandering ondergaat en het zonder Jonnie Boer moet gaan doen. Zou Michelin het aandurven? Straks weten we het!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: