Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

16 juli 2019 | David Bakker

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die eerder op sterrenniveau kookte bij Le Pré Catelan*.

Met de komst van chef Frédéric Anton, die de in Frankrijk prestigieuze vakmanstitel ‘Meilleur Ouvrier de France’ draagt en voorheen drie sterren bij elkaar kookte bij Le Pré Catelan, is Le Jules Verne dé culinaire place to be in Parijs. Wat mag je verwachten van een etentje in dit gastronomische walhalla (los van het magische uitzicht over de stad van de liefde)?

Geheel in lijn met de kernwaarden van Relais & Châteaux, wordt in de haute cuisine keuken van Frédéric Anton zo veel mogelijk gewerkt met duurzaam geteelde producten van lokale leveranciers uit de omgeving van Parijs. Ook qua inrichting is Le Jules Verne hét toonbeeld van élégance. De Libanese architecte Aline Asmar d’Amman tekende voor de complete restyling van het interieur, dat een liaison belooft te zijn tussen modern design en tijdloze Franse chic. Oh la la!

Relais & Chateaux: de harde cijfers
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van unieke hotels en restaurants die wereldwijd unieke gastronomische en reiservaringen bieden.

Aantal leden wereldwijd                               571
Aantal landen actief                                        69
Aantal hotel-restaurants                               478
Aantal restaurants zonder hotel                     91
Aantal hotels zonder restaurant                       2
Aantal leden met Michelin ster(ren)             222
Totaal aantal Michelin sterren                      365

Relais & Châteaux leden streven ernaar de rijkdom en de diversiteit aan restaurants en de tradities van het gastheerschap over de hele wereld te beschermen, te respecteren en te promoten. Deze waarden hebben zij opgenomen in de Vision, die in november 2014 werd aangeboden aan UNESCO.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting
La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019. ‘We zijn nu ti...

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: