Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

16 juli 2019 | David Bakker

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die eerder op sterrenniveau kookte bij Le Pré Catelan*.

Met de komst van chef Frédéric Anton, die de in Frankrijk prestigieuze vakmanstitel ‘Meilleur Ouvrier de France’ draagt en voorheen drie sterren bij elkaar kookte bij Le Pré Catelan, is Le Jules Verne dé culinaire place to be in Parijs. Wat mag je verwachten van een etentje in dit gastronomische walhalla (los van het magische uitzicht over de stad van de liefde)?

Geheel in lijn met de kernwaarden van Relais & Châteaux, wordt in de haute cuisine keuken van Frédéric Anton zo veel mogelijk gewerkt met duurzaam geteelde producten van lokale leveranciers uit de omgeving van Parijs. Ook qua inrichting is Le Jules Verne hét toonbeeld van élégance. De Libanese architecte Aline Asmar d’Amman tekende voor de complete restyling van het interieur, dat een liaison belooft te zijn tussen modern design en tijdloze Franse chic. Oh la la!

Relais & Chateaux: de harde cijfers
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van unieke hotels en restaurants die wereldwijd unieke gastronomische en reiservaringen bieden.

Aantal leden wereldwijd                               571
Aantal landen actief                                        69
Aantal hotel-restaurants                               478
Aantal restaurants zonder hotel                     91
Aantal hotels zonder restaurant                       2
Aantal leden met Michelin ster(ren)             222
Totaal aantal Michelin sterren                      365

Relais & Châteaux leden streven ernaar de rijkdom en de diversiteit aan restaurants en de tradities van het gastheerschap over de hele wereld te beschermen, te respecteren en te promoten. Deze waarden hebben zij opgenomen in de Vision, die in november 2014 werd aangeboden aan UNESCO.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: