Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

16 juli 2019 | David Bakker

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die eerder op sterrenniveau kookte bij Le Pré Catelan*.

Met de komst van chef Frédéric Anton, die de in Frankrijk prestigieuze vakmanstitel ‘Meilleur Ouvrier de France’ draagt en voorheen drie sterren bij elkaar kookte bij Le Pré Catelan, is Le Jules Verne dé culinaire place to be in Parijs. Wat mag je verwachten van een etentje in dit gastronomische walhalla (los van het magische uitzicht over de stad van de liefde)?

Geheel in lijn met de kernwaarden van Relais & Châteaux, wordt in de haute cuisine keuken van Frédéric Anton zo veel mogelijk gewerkt met duurzaam geteelde producten van lokale leveranciers uit de omgeving van Parijs. Ook qua inrichting is Le Jules Verne hét toonbeeld van élégance. De Libanese architecte Aline Asmar d’Amman tekende voor de complete restyling van het interieur, dat een liaison belooft te zijn tussen modern design en tijdloze Franse chic. Oh la la!

Relais & Chateaux: de harde cijfers
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van unieke hotels en restaurants die wereldwijd unieke gastronomische en reiservaringen bieden.

Aantal leden wereldwijd                               571
Aantal landen actief                                        69
Aantal hotel-restaurants                               478
Aantal restaurants zonder hotel                     91
Aantal hotels zonder restaurant                       2
Aantal leden met Michelin ster(ren)             222
Totaal aantal Michelin sterren                      365

Relais & Châteaux leden streven ernaar de rijkdom en de diversiteit aan restaurants en de tradities van het gastheerschap over de hele wereld te beschermen, te respecteren en te promoten. Deze waarden hebben zij opgenomen in de Vision, die in november 2014 werd aangeboden aan UNESCO.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: