Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

16 juli 2019 | David Bakker

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die eerder op sterrenniveau kookte bij Le Pré Catelan*.

Met de komst van chef Frédéric Anton, die de in Frankrijk prestigieuze vakmanstitel ‘Meilleur Ouvrier de France’ draagt en voorheen drie sterren bij elkaar kookte bij Le Pré Catelan, is Le Jules Verne dé culinaire place to be in Parijs. Wat mag je verwachten van een etentje in dit gastronomische walhalla (los van het magische uitzicht over de stad van de liefde)?

Geheel in lijn met de kernwaarden van Relais & Châteaux, wordt in de haute cuisine keuken van Frédéric Anton zo veel mogelijk gewerkt met duurzaam geteelde producten van lokale leveranciers uit de omgeving van Parijs. Ook qua inrichting is Le Jules Verne hét toonbeeld van élégance. De Libanese architecte Aline Asmar d’Amman tekende voor de complete restyling van het interieur, dat een liaison belooft te zijn tussen modern design en tijdloze Franse chic. Oh la la!

Relais & Chateaux: de harde cijfers
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van unieke hotels en restaurants die wereldwijd unieke gastronomische en reiservaringen bieden.

Aantal leden wereldwijd                               571
Aantal landen actief                                        69
Aantal hotel-restaurants                               478
Aantal restaurants zonder hotel                     91
Aantal hotels zonder restaurant                       2
Aantal leden met Michelin ster(ren)             222
Totaal aantal Michelin sterren                      365

Relais & Châteaux leden streven ernaar de rijkdom en de diversiteit aan restaurants en de tradities van het gastheerschap over de hele wereld te beschermen, te respecteren en te promoten. Deze waarden hebben zij opgenomen in de Vision, die in november 2014 werd aangeboden aan UNESCO.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: