Opleiding van topkok Ron Blaauw erkend als SVH-brancheopleiding

12 februari 2019 | David Bakker

Tijdens de officiële opening van Blaauw’s nieuwe restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown, heeft het Ron Blaauw College het SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor de brancheopleiding SVH Keukenassistent. Het is de eerste opleiding, opgezet door en in het bedrijf zelf, die erkend is volgens de kwaliteitseisen van de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen.

Maart 2018 is het Ron Blaauw College van start gegaan. Het is een voorbeeld van een bedrijfsopleiding, d.w.z. een opleiding aan een bedrijfsacademie of binnen de organisatie. Dit laat zien dat er een omslag gaande is in de branche op het gebied van werkgeverschap. De start van het Ron Blaauw College is de wens vanuit het bedrijfsleven om zo een andere route te hebben naast die van het regulier onderwijs. De instroom van nieuwe medewerkers in de horeca wordt vergroot en er wordt een bijdrage geleverd aan het aantrekkelijker maken van het werken in de branche. Voor de toetsing maakt de opleider gebruik van de SVH-examens.

SVH-directeur Ricardo Eshuis: "Ron heeft in 2010 zijn titel SVH Meesterkok behaald, de hoogste graad in vakbekwaamheid. En nu laat Ron met zijn team zien dat deze titel niet alleen staat voor geweldig goed kunnen koken, maar dat deze ook gaat over leiderschap en innovatie. Het team van Ron Blaauw past de opleiding in, binnen het bestaande werk. Op deze manier komen werken en leren perfect samen op de werkvloer. Dat het Ron Blaauw College per se op wilde gaan voor de erkenning van SVH, is veelzeggend. Het staat voor de wens om goed voor medewerkers te zorgen en hen in de branche te laten groeien.”

Ron Blaauw geeft aan dat het behalen van de SVH-erkenning, een diep gewortelde wens is: “Ron Blaauw College bestaat uit coaches van In2Work en het team van Ron Blaauw. We hebben dit ook met het hele team gedaan. Van executive chef tot ons hoofd HR, in nauwe samenwerking met SVH. Wij zijn ontzettend trots dat we in staat zijn om samen een mooie opleiding neer te zetten in het bedrijf om zo nieuwe medewerkers een goede werkplek te bieden bij de Gastrobars of bij horecabedrijven met wie Ron Blaauw College samenwerkt. We moeten nog veel meer doen, maar dit is een nieuwe stap in de goede richting.”

Erkenningsregeling

De Erkenningsregeling Horecaopleidingen van SVH heeft tot doel om middels een keurmerk helderheid te geven over de kwaliteit van opleidingen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende horecaopleiding. Opleidingen worden getoetst op criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Sinds begin 2016 vindt er ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit door een onafhankelijke auditor op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktische uitvoering van de opleiding overeenstemmen. Alleen als het volledige traject aan alle eisen voldoet, ontvangt de opleider het erkenningskeurmerk voor de betreffende opleiding. Het volledige overzicht van SVH-erkende horecaopleidingen is hier te vinden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

Column David Bakker
Column: gluten-noten-lactose-intolerantie

Veel horecaondernemers hebben een intolerantie-allergie; een allergie tegen mensen met een intolerantie. De vraag: “Moeten wij nog rekening houden met een intolerantie of allergie?”, is na “Wat mag ik voor u inschenken”, “Zal ik uw jas ophangen?” en “Smaakt ...

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: