Opleiding van topkok Ron Blaauw erkend als SVH-brancheopleiding

12 februari 2019 | David Bakker

Tijdens de officiële opening van Blaauw’s nieuwe restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown, heeft het Ron Blaauw College het SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor de brancheopleiding SVH Keukenassistent. Het is de eerste opleiding, opgezet door en in het bedrijf zelf, die erkend is volgens de kwaliteitseisen van de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen.

Maart 2018 is het Ron Blaauw College van start gegaan. Het is een voorbeeld van een bedrijfsopleiding, d.w.z. een opleiding aan een bedrijfsacademie of binnen de organisatie. Dit laat zien dat er een omslag gaande is in de branche op het gebied van werkgeverschap. De start van het Ron Blaauw College is de wens vanuit het bedrijfsleven om zo een andere route te hebben naast die van het regulier onderwijs. De instroom van nieuwe medewerkers in de horeca wordt vergroot en er wordt een bijdrage geleverd aan het aantrekkelijker maken van het werken in de branche. Voor de toetsing maakt de opleider gebruik van de SVH-examens.

SVH-directeur Ricardo Eshuis: "Ron heeft in 2010 zijn titel SVH Meesterkok behaald, de hoogste graad in vakbekwaamheid. En nu laat Ron met zijn team zien dat deze titel niet alleen staat voor geweldig goed kunnen koken, maar dat deze ook gaat over leiderschap en innovatie. Het team van Ron Blaauw past de opleiding in, binnen het bestaande werk. Op deze manier komen werken en leren perfect samen op de werkvloer. Dat het Ron Blaauw College per se op wilde gaan voor de erkenning van SVH, is veelzeggend. Het staat voor de wens om goed voor medewerkers te zorgen en hen in de branche te laten groeien.”

Ron Blaauw geeft aan dat het behalen van de SVH-erkenning, een diep gewortelde wens is: “Ron Blaauw College bestaat uit coaches van In2Work en het team van Ron Blaauw. We hebben dit ook met het hele team gedaan. Van executive chef tot ons hoofd HR, in nauwe samenwerking met SVH. Wij zijn ontzettend trots dat we in staat zijn om samen een mooie opleiding neer te zetten in het bedrijf om zo nieuwe medewerkers een goede werkplek te bieden bij de Gastrobars of bij horecabedrijven met wie Ron Blaauw College samenwerkt. We moeten nog veel meer doen, maar dit is een nieuwe stap in de goede richting.”

Erkenningsregeling

De Erkenningsregeling Horecaopleidingen van SVH heeft tot doel om middels een keurmerk helderheid te geven over de kwaliteit van opleidingen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende horecaopleiding. Opleidingen worden getoetst op criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Sinds begin 2016 vindt er ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit door een onafhankelijke auditor op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktische uitvoering van de opleiding overeenstemmen. Alleen als het volledige traject aan alle eisen voldoet, ontvangt de opleider het erkenningskeurmerk voor de betreffende opleiding. Het volledige overzicht van SVH-erkende horecaopleidingen is hier te vinden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: