Opleiding van topkok Ron Blaauw erkend als SVH-brancheopleiding

12 februari 2019 | David Bakker

Tijdens de officiële opening van Blaauw’s nieuwe restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown, heeft het Ron Blaauw College het SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor de brancheopleiding SVH Keukenassistent. Het is de eerste opleiding, opgezet door en in het bedrijf zelf, die erkend is volgens de kwaliteitseisen van de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen.

Maart 2018 is het Ron Blaauw College van start gegaan. Het is een voorbeeld van een bedrijfsopleiding, d.w.z. een opleiding aan een bedrijfsacademie of binnen de organisatie. Dit laat zien dat er een omslag gaande is in de branche op het gebied van werkgeverschap. De start van het Ron Blaauw College is de wens vanuit het bedrijfsleven om zo een andere route te hebben naast die van het regulier onderwijs. De instroom van nieuwe medewerkers in de horeca wordt vergroot en er wordt een bijdrage geleverd aan het aantrekkelijker maken van het werken in de branche. Voor de toetsing maakt de opleider gebruik van de SVH-examens.

SVH-directeur Ricardo Eshuis: "Ron heeft in 2010 zijn titel SVH Meesterkok behaald, de hoogste graad in vakbekwaamheid. En nu laat Ron met zijn team zien dat deze titel niet alleen staat voor geweldig goed kunnen koken, maar dat deze ook gaat over leiderschap en innovatie. Het team van Ron Blaauw past de opleiding in, binnen het bestaande werk. Op deze manier komen werken en leren perfect samen op de werkvloer. Dat het Ron Blaauw College per se op wilde gaan voor de erkenning van SVH, is veelzeggend. Het staat voor de wens om goed voor medewerkers te zorgen en hen in de branche te laten groeien.”

Ron Blaauw geeft aan dat het behalen van de SVH-erkenning, een diep gewortelde wens is: “Ron Blaauw College bestaat uit coaches van In2Work en het team van Ron Blaauw. We hebben dit ook met het hele team gedaan. Van executive chef tot ons hoofd HR, in nauwe samenwerking met SVH. Wij zijn ontzettend trots dat we in staat zijn om samen een mooie opleiding neer te zetten in het bedrijf om zo nieuwe medewerkers een goede werkplek te bieden bij de Gastrobars of bij horecabedrijven met wie Ron Blaauw College samenwerkt. We moeten nog veel meer doen, maar dit is een nieuwe stap in de goede richting.”

Erkenningsregeling

De Erkenningsregeling Horecaopleidingen van SVH heeft tot doel om middels een keurmerk helderheid te geven over de kwaliteit van opleidingen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende horecaopleiding. Opleidingen worden getoetst op criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Sinds begin 2016 vindt er ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit door een onafhankelijke auditor op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktische uitvoering van de opleiding overeenstemmen. Alleen als het volledige traject aan alle eisen voldoet, ontvangt de opleider het erkenningskeurmerk voor de betreffende opleiding. Het volledige overzicht van SVH-erkende horecaopleidingen is hier te vinden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: