Opleiding van topkok Ron Blaauw erkend als SVH-brancheopleiding

12 februari 2019 | David Bakker

Tijdens de officiële opening van Blaauw’s nieuwe restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown, heeft het Ron Blaauw College het SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor de brancheopleiding SVH Keukenassistent. Het is de eerste opleiding, opgezet door en in het bedrijf zelf, die erkend is volgens de kwaliteitseisen van de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen.

Maart 2018 is het Ron Blaauw College van start gegaan. Het is een voorbeeld van een bedrijfsopleiding, d.w.z. een opleiding aan een bedrijfsacademie of binnen de organisatie. Dit laat zien dat er een omslag gaande is in de branche op het gebied van werkgeverschap. De start van het Ron Blaauw College is de wens vanuit het bedrijfsleven om zo een andere route te hebben naast die van het regulier onderwijs. De instroom van nieuwe medewerkers in de horeca wordt vergroot en er wordt een bijdrage geleverd aan het aantrekkelijker maken van het werken in de branche. Voor de toetsing maakt de opleider gebruik van de SVH-examens.

SVH-directeur Ricardo Eshuis: "Ron heeft in 2010 zijn titel SVH Meesterkok behaald, de hoogste graad in vakbekwaamheid. En nu laat Ron met zijn team zien dat deze titel niet alleen staat voor geweldig goed kunnen koken, maar dat deze ook gaat over leiderschap en innovatie. Het team van Ron Blaauw past de opleiding in, binnen het bestaande werk. Op deze manier komen werken en leren perfect samen op de werkvloer. Dat het Ron Blaauw College per se op wilde gaan voor de erkenning van SVH, is veelzeggend. Het staat voor de wens om goed voor medewerkers te zorgen en hen in de branche te laten groeien.”

Ron Blaauw geeft aan dat het behalen van de SVH-erkenning, een diep gewortelde wens is: “Ron Blaauw College bestaat uit coaches van In2Work en het team van Ron Blaauw. We hebben dit ook met het hele team gedaan. Van executive chef tot ons hoofd HR, in nauwe samenwerking met SVH. Wij zijn ontzettend trots dat we in staat zijn om samen een mooie opleiding neer te zetten in het bedrijf om zo nieuwe medewerkers een goede werkplek te bieden bij de Gastrobars of bij horecabedrijven met wie Ron Blaauw College samenwerkt. We moeten nog veel meer doen, maar dit is een nieuwe stap in de goede richting.”

Erkenningsregeling

De Erkenningsregeling Horecaopleidingen van SVH heeft tot doel om middels een keurmerk helderheid te geven over de kwaliteit van opleidingen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende horecaopleiding. Opleidingen worden getoetst op criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Sinds begin 2016 vindt er ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit door een onafhankelijke auditor op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktische uitvoering van de opleiding overeenstemmen. Alleen als het volledige traject aan alle eisen voldoet, ontvangt de opleider het erkenningskeurmerk voor de betreffende opleiding. Het volledige overzicht van SVH-erkende horecaopleidingen is hier te vinden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: