Derde ster voor sushirestaurant in Londen

4 oktober 2017 | Roy Spijker

Sushirestaurant The Araki in Londen heeft een derde michelinster gekregen. Dat werd duidelijk tijdens de presentatie van de '2018 Michelin Guide of Great Britain and Ireland' eerder deze week. Opvallend is dat er in The Akari maar negen stoelen zitplaatsen zijn.

De chef van The Araki, Mitsuhiro Araki, had tot 2013 een driesterrenzaak in Tokio. Hij besloot daarmee te stoppen en een nieuw restaurant te openen onder dezelfde naam in de Britse hoofdstad. In 2015 kreeg het sushirestaurant twee sterren van Michelin, daar is nu dus een derde bijgekomen.

'Ware vakman'
Volgens de Michelingids is Mitsuhiro Araki een ware vakman die excellente sushi maakt. In zijn restaurant combineert Araki klassieke sushitechnieken uit Tokio met Europese vis. In zijn menu's maakt hij onder meer gebruik van zal, iets dat susichefs in Japan nooit zouden doen. Andere ingrediënten waar Araki gebruik van maakt zijn zwarte truffel, Almar kaviaar en otoro (het meest exclusieve deel van de tonijn). 

300 pond
Een avondje eten bij Araki is niet gemakkelijk. Het restaurant heeft slechts één menu dat 300 pond kost (340 euro). Per avond zijn er twee tijdslots (om 18.00 uur en om 20.30). Het bedrag voor het eten moet vooraf worden betaald, de drank wordt achteraf afgerekend. Dan wordt wel verwacht dat je op tijd komt, wie een half uur te laat is verliest zijn geld en zijn plek aan één van de 9 stoelen in het restaurant.

✔️

Een bericht dat is gedeeld door @_bbna_ op

🐽

Een bericht dat is gedeeld door @unnn_____ op

Congrats to Araki, family and crew. UK's newest ⭐⭐⭐ michelin, it's been long overdue.

Een bericht gedeeld door Danny Hoang (@dannyhoangsta) op

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: