Derde ster voor sushirestaurant in Londen

4 oktober 2017 | Roy Spijker

Sushirestaurant The Araki in Londen heeft een derde michelinster gekregen. Dat werd duidelijk tijdens de presentatie van de '2018 Michelin Guide of Great Britain and Ireland' eerder deze week. Opvallend is dat er in The Akari maar negen stoelen zitplaatsen zijn.

De chef van The Araki, Mitsuhiro Araki, had tot 2013 een driesterrenzaak in Tokio. Hij besloot daarmee te stoppen en een nieuw restaurant te openen onder dezelfde naam in de Britse hoofdstad. In 2015 kreeg het sushirestaurant twee sterren van Michelin, daar is nu dus een derde bijgekomen.

'Ware vakman'
Volgens de Michelingids is Mitsuhiro Araki een ware vakman die excellente sushi maakt. In zijn restaurant combineert Araki klassieke sushitechnieken uit Tokio met Europese vis. In zijn menu's maakt hij onder meer gebruik van zal, iets dat susichefs in Japan nooit zouden doen. Andere ingrediënten waar Araki gebruik van maakt zijn zwarte truffel, Almar kaviaar en otoro (het meest exclusieve deel van de tonijn). 

300 pond
Een avondje eten bij Araki is niet gemakkelijk. Het restaurant heeft slechts één menu dat 300 pond kost (340 euro). Per avond zijn er twee tijdslots (om 18.00 uur en om 20.30). Het bedrag voor het eten moet vooraf worden betaald, de drank wordt achteraf afgerekend. Dan wordt wel verwacht dat je op tijd komt, wie een half uur te laat is verliest zijn geld en zijn plek aan één van de 9 stoelen in het restaurant.

✔️

Een bericht dat is gedeeld door @_bbna_ op

🐽

Een bericht dat is gedeeld door @unnn_____ op

Congrats to Araki, family and crew. UK's newest ⭐⭐⭐ michelin, it's been long overdue.

Een bericht gedeeld door Danny Hoang (@dannyhoangsta) op

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: