Derde ster voor sushirestaurant in Londen

4 oktober 2017 | Roy Spijker

Sushirestaurant The Araki in Londen heeft een derde michelinster gekregen. Dat werd duidelijk tijdens de presentatie van de '2018 Michelin Guide of Great Britain and Ireland' eerder deze week. Opvallend is dat er in The Akari maar negen stoelen zitplaatsen zijn.

De chef van The Araki, Mitsuhiro Araki, had tot 2013 een driesterrenzaak in Tokio. Hij besloot daarmee te stoppen en een nieuw restaurant te openen onder dezelfde naam in de Britse hoofdstad. In 2015 kreeg het sushirestaurant twee sterren van Michelin, daar is nu dus een derde bijgekomen.

'Ware vakman'
Volgens de Michelingids is Mitsuhiro Araki een ware vakman die excellente sushi maakt. In zijn restaurant combineert Araki klassieke sushitechnieken uit Tokio met Europese vis. In zijn menu's maakt hij onder meer gebruik van zal, iets dat susichefs in Japan nooit zouden doen. Andere ingrediënten waar Araki gebruik van maakt zijn zwarte truffel, Almar kaviaar en otoro (het meest exclusieve deel van de tonijn). 

300 pond
Een avondje eten bij Araki is niet gemakkelijk. Het restaurant heeft slechts één menu dat 300 pond kost (340 euro). Per avond zijn er twee tijdslots (om 18.00 uur en om 20.30). Het bedrag voor het eten moet vooraf worden betaald, de drank wordt achteraf afgerekend. Dan wordt wel verwacht dat je op tijd komt, wie een half uur te laat is verliest zijn geld en zijn plek aan één van de 9 stoelen in het restaurant.

✔️

Een bericht dat is gedeeld door @_bbna_ op

🐽

Een bericht dat is gedeeld door @unnn_____ op

Congrats to Araki, family and crew. UK's newest ⭐⭐⭐ michelin, it's been long overdue.

Een bericht gedeeld door Danny Hoang (@dannyhoangsta) op

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: