Makro kondigt nieuw seizoen van barbecue wedstrijd ‘Baas BBQ’ aan

3 april 2019 | Yonne van Geene

Makro gaat ook deze zomer weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland in een nieuw seizoen van ‘Baas BBQ’. Het format van dit nieuwe seizoen, waarbij 15 teams in een afvalrace strijden om de gewilde titel Baas BBQ, sluit volledig aan bij Makro’s lange termijndoelstelling om de nummer 1 groothandel van Nederland te worden. Het programma ‘Baas BBQ 2019’ biedt kooktalenten de kans om van echte topchefs te leren, hun grillkookkunsten te verbeteren en een stap dichterbij hun droom als BBQ Baas te komen.   

Paulo Peereboom, CEO van Makro, legt uit: “Het succes van ‘Baas BBQ’ 2018 gaan we in 2019 overtreffen met een geheel vernieuwd format en een nog veelzijdigere jury. Uiteraard wint het team dat het beste slaagt in het bereiden van de gerechten, de felbegeerde titel ‘Baas BBQ 2019‘. Makro wil met dit programma onder andere laten zien dat wij niet alleen koks, maar alle ondernemers, steunen om het uiterste uit zichzelf te halen. Door gebruik van kwaliteitsproducten, onder leiding van de juiste expertise, worden de BBQ koks nóg beter. Kortom: jouw succes als ondernemer is ons succes!“

Jury

Met de beste ingrediënten en de meest professionele BBQ-tools, zetten 15 strijdlustige, tweekoppige teams de meest originele en lekkere barbecuecreaties neer. De gerechten worden beoordeeld door een professionele en gevarieerde jury, die in 2019 wederom onder leiding van BBQ-koning Jeremy Vermolen staat. De jury bestaat uit één wisselende topchef per aflevering, klik hier om te zien wanneer welke Michelin Chef in de jury zit. De presentatie van het nieuwe programma Baas BBQ 2019 valt dit jaar in handen van de winnares voor de beste blog, Foodie-ness, en winnares beste foodvlogger, Carolina van Dorenmalen. 

Een vernieuwd format

De in elke aflevering wisselende topchef stelt, op basis van producten die verkrijgbaar zijn bij Makro, zijn of haar eigen pantry samen en bereidt het gerecht voor. De kandidaten krijgen 50 minuten de tijd om geïnspireerd door en gebruik makend van de ingrediënten van het gerecht van de topchef een eigen gerecht op de BBQ te bereiden. De beoordeling van de gerechten zal plaatsvinden door een wisselende jury op basis van smaak, creativiteit en presentatie.

Makro toont met deze BBQ challenge wat de barbecue trends voor het grillseizoen 2019 zullen worden en dat koken op de BBQ zowel lekker als gezond is. Of het nu gaat om vlees, vis of een enorme diversiteit aan groente: alles komt in deze wedstrijd aan bod.  

Over Wie wordt Baas BBQ 2019?

Vanaf zondag 14 april tot en met 2 juni 2019 wordt het nieuwe programma uitgezonden op RTL 4. In deze landelijke zoektocht, bestaand uit acht afleveringen, zullen 15 deelnemende teams vanuit verschillende Makro vestigingen strijden om de prestigieuze titel ‘Baas BBQ 2019’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: