Makro kondigt nieuw seizoen van barbecue wedstrijd ‘Baas BBQ’ aan

3 april 2019 | Yonne van Geene

Makro gaat ook deze zomer weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland in een nieuw seizoen van ‘Baas BBQ’. Het format van dit nieuwe seizoen, waarbij 15 teams in een afvalrace strijden om de gewilde titel Baas BBQ, sluit volledig aan bij Makro’s lange termijndoelstelling om de nummer 1 groothandel van Nederland te worden. Het programma ‘Baas BBQ 2019’ biedt kooktalenten de kans om van echte topchefs te leren, hun grillkookkunsten te verbeteren en een stap dichterbij hun droom als BBQ Baas te komen.   

Paulo Peereboom, CEO van Makro, legt uit: “Het succes van ‘Baas BBQ’ 2018 gaan we in 2019 overtreffen met een geheel vernieuwd format en een nog veelzijdigere jury. Uiteraard wint het team dat het beste slaagt in het bereiden van de gerechten, de felbegeerde titel ‘Baas BBQ 2019‘. Makro wil met dit programma onder andere laten zien dat wij niet alleen koks, maar alle ondernemers, steunen om het uiterste uit zichzelf te halen. Door gebruik van kwaliteitsproducten, onder leiding van de juiste expertise, worden de BBQ koks nóg beter. Kortom: jouw succes als ondernemer is ons succes!“

Jury

Met de beste ingrediënten en de meest professionele BBQ-tools, zetten 15 strijdlustige, tweekoppige teams de meest originele en lekkere barbecuecreaties neer. De gerechten worden beoordeeld door een professionele en gevarieerde jury, die in 2019 wederom onder leiding van BBQ-koning Jeremy Vermolen staat. De jury bestaat uit één wisselende topchef per aflevering, klik hier om te zien wanneer welke Michelin Chef in de jury zit. De presentatie van het nieuwe programma Baas BBQ 2019 valt dit jaar in handen van de winnares voor de beste blog, Foodie-ness, en winnares beste foodvlogger, Carolina van Dorenmalen. 

Een vernieuwd format

De in elke aflevering wisselende topchef stelt, op basis van producten die verkrijgbaar zijn bij Makro, zijn of haar eigen pantry samen en bereidt het gerecht voor. De kandidaten krijgen 50 minuten de tijd om geïnspireerd door en gebruik makend van de ingrediënten van het gerecht van de topchef een eigen gerecht op de BBQ te bereiden. De beoordeling van de gerechten zal plaatsvinden door een wisselende jury op basis van smaak, creativiteit en presentatie.

Makro toont met deze BBQ challenge wat de barbecue trends voor het grillseizoen 2019 zullen worden en dat koken op de BBQ zowel lekker als gezond is. Of het nu gaat om vlees, vis of een enorme diversiteit aan groente: alles komt in deze wedstrijd aan bod.  

Over Wie wordt Baas BBQ 2019?

Vanaf zondag 14 april tot en met 2 juni 2019 wordt het nieuwe programma uitgezonden op RTL 4. In deze landelijke zoektocht, bestaand uit acht afleveringen, zullen 15 deelnemende teams vanuit verschillende Makro vestigingen strijden om de prestigieuze titel ‘Baas BBQ 2019’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: