Makro kondigt nieuw seizoen van barbecue wedstrijd ‘Baas BBQ’ aan

3 april 2019 | Yonne van Geene

Makro gaat ook deze zomer weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland in een nieuw seizoen van ‘Baas BBQ’. Het format van dit nieuwe seizoen, waarbij 15 teams in een afvalrace strijden om de gewilde titel Baas BBQ, sluit volledig aan bij Makro’s lange termijndoelstelling om de nummer 1 groothandel van Nederland te worden. Het programma ‘Baas BBQ 2019’ biedt kooktalenten de kans om van echte topchefs te leren, hun grillkookkunsten te verbeteren en een stap dichterbij hun droom als BBQ Baas te komen.   

Paulo Peereboom, CEO van Makro, legt uit: “Het succes van ‘Baas BBQ’ 2018 gaan we in 2019 overtreffen met een geheel vernieuwd format en een nog veelzijdigere jury. Uiteraard wint het team dat het beste slaagt in het bereiden van de gerechten, de felbegeerde titel ‘Baas BBQ 2019‘. Makro wil met dit programma onder andere laten zien dat wij niet alleen koks, maar alle ondernemers, steunen om het uiterste uit zichzelf te halen. Door gebruik van kwaliteitsproducten, onder leiding van de juiste expertise, worden de BBQ koks nóg beter. Kortom: jouw succes als ondernemer is ons succes!“

Jury

Met de beste ingrediënten en de meest professionele BBQ-tools, zetten 15 strijdlustige, tweekoppige teams de meest originele en lekkere barbecuecreaties neer. De gerechten worden beoordeeld door een professionele en gevarieerde jury, die in 2019 wederom onder leiding van BBQ-koning Jeremy Vermolen staat. De jury bestaat uit één wisselende topchef per aflevering, klik hier om te zien wanneer welke Michelin Chef in de jury zit. De presentatie van het nieuwe programma Baas BBQ 2019 valt dit jaar in handen van de winnares voor de beste blog, Foodie-ness, en winnares beste foodvlogger, Carolina van Dorenmalen. 

Een vernieuwd format

De in elke aflevering wisselende topchef stelt, op basis van producten die verkrijgbaar zijn bij Makro, zijn of haar eigen pantry samen en bereidt het gerecht voor. De kandidaten krijgen 50 minuten de tijd om geïnspireerd door en gebruik makend van de ingrediënten van het gerecht van de topchef een eigen gerecht op de BBQ te bereiden. De beoordeling van de gerechten zal plaatsvinden door een wisselende jury op basis van smaak, creativiteit en presentatie.

Makro toont met deze BBQ challenge wat de barbecue trends voor het grillseizoen 2019 zullen worden en dat koken op de BBQ zowel lekker als gezond is. Of het nu gaat om vlees, vis of een enorme diversiteit aan groente: alles komt in deze wedstrijd aan bod.  

Over Wie wordt Baas BBQ 2019?

Vanaf zondag 14 april tot en met 2 juni 2019 wordt het nieuwe programma uitgezonden op RTL 4. In deze landelijke zoektocht, bestaand uit acht afleveringen, zullen 15 deelnemende teams vanuit verschillende Makro vestigingen strijden om de prestigieuze titel ‘Baas BBQ 2019’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Awards Culinair
Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

Afgelopen maandag heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de zevende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de twaalf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes wederom Joost Deurloo voor de derde keer op een rij en vier...

''Met het complete Horeko systeem kunnen we sturen op onze twee grootste kostenposten''

Villa Ruimzicht – een elegant en modern hotel met een restaurant en bar waar iedereen zich thuisvoelt, of je nu in driedelig pak of in je korte broek binnen komt lopen. In de tuin van de villa vertelt chef Bjorn Massop over zijn passie voor lokale producten, zijn drang naar een goed georganise...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: