Makro kondigt nieuw seizoen van barbecue wedstrijd ‘Baas BBQ’ aan

3 april 2019 | Yonne van Geene

Makro gaat ook deze zomer weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland in een nieuw seizoen van ‘Baas BBQ’. Het format van dit nieuwe seizoen, waarbij 15 teams in een afvalrace strijden om de gewilde titel Baas BBQ, sluit volledig aan bij Makro’s lange termijndoelstelling om de nummer 1 groothandel van Nederland te worden. Het programma ‘Baas BBQ 2019’ biedt kooktalenten de kans om van echte topchefs te leren, hun grillkookkunsten te verbeteren en een stap dichterbij hun droom als BBQ Baas te komen.   

Paulo Peereboom, CEO van Makro, legt uit: “Het succes van ‘Baas BBQ’ 2018 gaan we in 2019 overtreffen met een geheel vernieuwd format en een nog veelzijdigere jury. Uiteraard wint het team dat het beste slaagt in het bereiden van de gerechten, de felbegeerde titel ‘Baas BBQ 2019‘. Makro wil met dit programma onder andere laten zien dat wij niet alleen koks, maar alle ondernemers, steunen om het uiterste uit zichzelf te halen. Door gebruik van kwaliteitsproducten, onder leiding van de juiste expertise, worden de BBQ koks nóg beter. Kortom: jouw succes als ondernemer is ons succes!“

Jury

Met de beste ingrediënten en de meest professionele BBQ-tools, zetten 15 strijdlustige, tweekoppige teams de meest originele en lekkere barbecuecreaties neer. De gerechten worden beoordeeld door een professionele en gevarieerde jury, die in 2019 wederom onder leiding van BBQ-koning Jeremy Vermolen staat. De jury bestaat uit één wisselende topchef per aflevering, klik hier om te zien wanneer welke Michelin Chef in de jury zit. De presentatie van het nieuwe programma Baas BBQ 2019 valt dit jaar in handen van de winnares voor de beste blog, Foodie-ness, en winnares beste foodvlogger, Carolina van Dorenmalen. 

Een vernieuwd format

De in elke aflevering wisselende topchef stelt, op basis van producten die verkrijgbaar zijn bij Makro, zijn of haar eigen pantry samen en bereidt het gerecht voor. De kandidaten krijgen 50 minuten de tijd om geïnspireerd door en gebruik makend van de ingrediënten van het gerecht van de topchef een eigen gerecht op de BBQ te bereiden. De beoordeling van de gerechten zal plaatsvinden door een wisselende jury op basis van smaak, creativiteit en presentatie.

Makro toont met deze BBQ challenge wat de barbecue trends voor het grillseizoen 2019 zullen worden en dat koken op de BBQ zowel lekker als gezond is. Of het nu gaat om vlees, vis of een enorme diversiteit aan groente: alles komt in deze wedstrijd aan bod.  

Over Wie wordt Baas BBQ 2019?

Vanaf zondag 14 april tot en met 2 juni 2019 wordt het nieuwe programma uitgezonden op RTL 4. In deze landelijke zoektocht, bestaand uit acht afleveringen, zullen 15 deelnemende teams vanuit verschillende Makro vestigingen strijden om de prestigieuze titel ‘Baas BBQ 2019’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: